Ψιλά γράμματα

** Νέα στήλη για τις λεπτομέρειες των media.
** Επέτειος για το καλό περιοδικό οικολογίας «Οίκο». Εδώ και 3 χρόνια κυκλοφορεί με την «Καθημερινή». Εξαιρετικό το cd rom της εφημερίδας, CD View (www.cdview.gr) την περασμένη Κυριακή, με αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι.
** Με 75 ευρώ διορθώσαμε τον αποκωδικοποιητή της Nova. Δεν άντεξε τη ζέστη του καλοκαιριού όπως συνέβη και με άλλους συνδρομητές, αλλά η εταιρεία αρνήθηκε να αντικαταστήσει δωρεάν τους αποκωδικοποιητές των οποίων η εγγύηση έληξε..
** Όσο για τον νέο ψηφιακό δέκτη της ΕΡΤ για την επίγεια ψηφιακή, ακόμη ψάχνονται. Η διοίκηση της κρατικής, διά του Γ. Χουλιάρα δεσμεύτηκε πως θα έχει ανοιχτό λογισμικό για να υποδέχεται και άλλες κάρτες ανταγωνιστών.
** Πολύ καλό το πληροφοριακό σύστημα μετάδοσης ειδήσεων της ΝΕΤ, με έξυπνα γραφικά, το οποίο συνεχίζεται ως την εκπομπή της Π. Τσαπανίδου.
** Είναι εντυπωσιακή η υποστήριξη της διεύθυνσης ειδήσεων προς τη δημοσιογράφο, με αλλεπάλληλες ζωντανές συνδέσεις, σε αντίθεση με τον περυσινό οικοδεσπότη, Κ. Ζούλα που είχε μάλλον… μισό link.
** Με ανησυχία τηλεφωνούν διάφοροι παρουσιαστές της ΕΡΤ και λένε πως πέρασαν από πέρυσι τη βάση τηλεθέασης του συμβολαίου τους.
** Και ο Χρήστος Ξανθάκης, συντάκτης ρεπορτάζ media στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», στη ΝΕΤ 105,8, με εκπομπή, κάθε Κυριακή στη 1.00 το μεσημέρι.
** Ελάχιστες εταιρείες παραγωγής καταγράφονται στο πρόγραμμα της ΕΡΤ, προφανώς εντασσόμενες στη λογική της απόλυτης διαφάνειας.
** Έτσι αναφέρονται ορισμένες από τις εταιρείες που κάνουν μικρές παραγωγές (Small Planet productions – Αυγερόπουλος, Lynx – Κούλογλου), αλλά και η «Noir» του Σ. Παπαδόπουλου, όχι όμως και στα προγράμματα «Στην υγειά μας» (Σ. Παπαδόπουλος) και «Παρ’ το αλλιώς» (Δ. Παπαδόπουλου). Το μόνο που αναφέρεται είναι το όνομα της Βίκυς Λάσκαρη, διευθύνουσας συμβούλου της Cut Productions…
** Γιατί; Φοβάται κανείς τίποτα;
** Τι ψυχρολουσία ήταν αυτή για τα «Νέα». Να διαψεύδει από την οθόνη του ALPHA στο δελτίο ειδήσεων ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης δήλωση υπέρ της χορήγησης επιδόματος θέρμανσης, που εμφάνιζε η εφημερίδα ότι είχε κάνει! Ποτέ δεν έχω κάνει τέτοια δήλωση, διαβεβαίωσε επανειλημμένα ο υπουργός.
** Ένας… καφετζής και ένας… επιπλοποιός ανέλαβαν διευθυντής και προσωπάρχης στον δημοτικό ραδιοσταθμό «Ξένιος»! (Είπαμε, δήμαρχε Νίκο Παπαδήμα, υπάρχουν και κάποια όρια).
** Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 25 άτομα έχει πάρει από το ALTER ο ALPHA…
** Αληθεύει πως στέλεχος του Alpha δανειοδοτήθηκε με 10 εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα Ωνάση, προκειμένου να διασφαλίσει το πόθεν έσχες του;
** Σαφής ήταν ο Τζώννυ Καλημέρης σε ερώτηση αν οι Αναστασιάδης- Τριανταφυλλόπουλος θα έχουν εκπομπή και στον Polis του Ευαγγελάτου. «Έχουν αποκλειστικό συμβόλαιο με τον Alpha», είπε. Προφανώς όχι οι εταιρείες τους.
** Προσλήψεις, νέες προσλήψεις στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Όλο και υπογράφονται νέες συμβάσεις. Είναι που θα λυθεί το πρόβλημα με την πρόσληψη των 1.400.
** Και εκεί που Mega και ΑΝΤΕΝΝΑ είχαν συμφωνήσει πως θα αρχίσουν τις ελληνικές τους σειρές στις 2 Οκτωβρίου, ήρθε ο Alpha και τις αρχίζει από αύριο 19 Σεπτεμβρίου. Οπότε υπήρξε νέα επαφή Πέτρου Μπούτου – Άλκηστης Μαραγκουδάκη, δόθηκε το πράσινο φως από ψηλά και τα δυο κανάλια ενημερώνουν με αλλαγή στο πρόγραμμά τους πως η σεζόν αρχίζει στις 25 Σεπτεμβρίου. Όπως ακριβώς έγινε και πέρυσι.
** Όλοι κάνουν πως δεν τους αρέσει, πως είναι λαϊκιστής, αλλά στα πηγαδάκια αποκαλύπτεται πως, κατά… σύμπτωση, όλοι βλέπουν τον Στέφανο Χίο, που εξελίσσεται στο ισχυρό χαρτί του EXTRA 3!
** Τελικά τι θα γίνει με κείνο το… σεισμόπληκτο σήμα του ALPHA; Θα πέσει ή δεν θα πέσει; Ή θα το… γκρεμίσουν για να μην πέσει σε κανένα κεφάλι;
** Είναι γνωστό ότι η «ESPRESSO» ανήκει στον Όμιλο Βαρδινογιάννη. Να υποθέσουμε ότι οι αιχμές κατά του Χατζηνικολάου εκφράζουν τα αισθήματα του άλλοτε… δεύτερου πατέρα του Νίκου;


Σχολιάστε εδώ