Σκληρό καρύδι ο Παλαιοκρασσάς

Η διαπλοκή κι εδώ έχει βάλει το… χεράκι της.

Και δεν είναι εξωπραγματική η εντύπωση ότι αυτή κατευθύνει τον πόλεμο… Και διαμορφώνεται η εικόνα ότι η κυβέρνηση στηρίζει τη διαπλοκή, ενώ ο Παλαιοκρασσάς είναι απέναντί της, γι’ αυτό και χτυπιέται.

Τώρα γιατί ο κ. Καραμανλής τον επέλεξε για πρόεδρο της ΔΕΗ, ενώ είχε εκλεγεί βουλευτής Κυκλάδων, είναι κάτι που μόνο ο ίδιος ο πρωθυπουργος γνωρίζει. Ούτε μπορεί ξαφνικά να έγινε μη συνεργάσιμος, όταν θητεύσει σε τόσα κρίσιμα πόστα, όπου προϋπόθεση αποτελεί η καλή συνεργασία.

Ποια μπορεί να είναι η εξέλιξη αυτής της κρίσης που την εβδομάδα που πέρασε είχε άλλο ένα… θύμα, τον Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινων Πόρων κ. Κίτσιο, που παραιτήθηκε απογοητευμένος, όπως λέει, από τη διαπίστωση ότι τίποτε δεν προχωράει; Και να σκεφτεί κανείς ότι τον είχαν φέρει πριν από μήνες από την Ολλανδία, όπου εκεί δούλευε στην «Procter & Gamble»! Δεν μπορεί πάντως να είναι άλλη από τις εξής… δύο:

1) Να λήξει με αυτά που ζητάει ο Παλαιοκρασσάς, δηλαδή να καταργηθεί η διαρχία και ο πρόεδρος να είναι και διευθύνων σύμβουλος και να υπάρχει ένα συνεργάσιμο διοικητικό συμβούλιο, ή

2) Να αποφασίσει ο Καραμανλής αλλαγή.

Στην περίπτωση που αποφασισθεί η αλλαγή φρουράς, είναι βέβαιο ότι ο κ. Παλαιοκρασσάς θα θελήσει να δημοσιοποιήσει όλα όσα έχουν συμβεί και τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους έγινε η αλλαγή του. Κι εδώ το ζήτημα είναι το τί θα πει και ποιον θα πάρει η μπάλα… Η δήλωσή του ότι «Εγώ δεν θα είμαι Πολύζος», δεν έγινε τυχαία… Πάντως πριν από οποιαδήποτε απόφαση, θα υπάρξει συνάντηση του προέδρου της ΔΕΗ με τον πρωθυπουργό.

Η θέση του κ. Παλαιοκρασσά ως προς την επιλογή των 5 γενικών διευθυντών που έγινε είναι ότι η συνεδρίαση του Δ.Σ. που πήρε την απόφαση δεν είναι νόμιμη κα πρέπει να ακυρωθεί.

Να σημειωθεί ότι ο Παλαιοκρασσάς κατέβηκε στις Κυκλάδες ως υποψήφιος βουλευτής μετά από σύσταση του Καραμανλή, ο οποίος του είπε ότι σύμφωνα με γκάλοπ, μόνο με τον Παλαιοκρασσά υποψήφιο η Ν.Δ. μπορούσε να πάρει και τη δεύτερη έδρα.


Σχολιάστε εδώ