«Πάγωσε» η Ντόρα!

Θυμωμένη με τους δημοσιογράφους

Η Ντόρα δεν πίστευε στα αφτιά της -ίσως κάτι να ήξερε- γι’ αυτό και ήταν η ΜΟΝΗ που απουσίαζε από την ασφυκτικά γεμάτη από υπουργούς, βουλευτές, στελέχη και παρατρεχάμενους της Ν.Δ. αίθουσα του «Βελλίδειου», όπου ο Καραμανλής έδωσε τη συνέντευξη.

Και όπως έλεγαν συνεργάτες της, ήταν κυριολεκτικά έξαλλη και τα είχε με τον Καραμανλή. Θυμωμένη όμως ήταν και με τους δημοσιογράφους που μετείχαν στη συνέντευξη.

Μάλιστα, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές, ο πρώην γαμπρός της και σύμβουλός της στον δήμο Αθηναίων, ο Δημήτρης Ζαφειριάδης, επικοινώνησε με δημοσιογράφους που ήταν στη συνέντευξη και τους μετέφερε τα μεγάλα παράπονα της δημάρχου, ότι κανένας τους δεν σκέφτηκε να ρωτήσει τον Καραμανλή τι θα γίνει με την Ντόρα!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυρία Μπακογιάννη θα κάνει… υπομονή έναν-δύο μήνες κι αν ο πρωθυπουργός δεν τη βάλει στην κυβέρνηση, θα αρχίσει την εσωκομματική κριτική, σε μια κίνηση δημιουργίας προβλημάτων στον Καραμανλή, με τη συσπείρωση των διαφωνούντων, για διάφορους λόγους, βουλευτών, είτε γιατί δεν τους έκανε υπουργούς ή υφυπουργούς είτε γιατί δεν έχουν την εύνοιά του…

Είναι γεγονός ότι η Ντόρα είναι εγκλωβισμένη. Η νίκη της στον δήμο της Αθήνας, όπου αρχικά δόθηκε η εικόνα ότι ήταν ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του επόμενου στόχου, που ήταν το κόμμα, αποδείχθηκε πύρρειος!

Δεν μπόρεσε, προφανώς, να διαγνώσει ότι η απομάκρυνσή της από την πολιτική σκηνή θα είναι εις βάρος της, αφού θα ήταν έξω από τις συγκυρίες και τις ισορροπίες που διαμορφώνονται, όπως συνέβη, και οι εξωγενείς παράγοντες καθορίζουν τις εξελίξεις και την προώθηση στελεχών σε κρίσιμα πόστα, όπως στο υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης στο καραμανλικό «στρατόπεδο» η Ντόρα δεν έχαιρε της παραμικρής συμπάθειας και αποδοχής, πέραν κάποιων προσποιητών χαμογέλων. Ο Καραμανλής αποδείχθηκε κυρίαρχος, σε μια συμπαγή, πανίσχυρη και χωρίς τριγμούς κοινοβουλευτική ομάδα που τον στηρίζει.

Όλα αυτά οδηγούν σε έναν μαύρο ορίζοντα, με χαμένες τις ελπίδες για πιο ψηλά για την Ντόρα. Και τίποτα δεν αποκλείει να υποχρεωθεί να μείνει στον δήμο για δεύτερη φορά, όπου σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, το τέλος της δεύτερης αυτής θητείας θα είναι και το πολιτικό της τέλος λόγω ηλικίας.

Ανησυχεί και ο Νικήτας – Ο Καραμανλής δεν του δίνει το «ΟΚ»

Και αυτό το σενάριο έρχεται να ενισχύσει η στάση του Καραμανλή, ο οποίος αποφεύγει να ανοίξει τα χαρτιά του για το ποιον θέλει στον δήμο της Αθήνας και συγκεκριμένα αν ευνοεί την υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη, κάτι που ολοψύχως επιθυμεί ο υπουργός Υγείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Καραμανλής δεν είναι σίγουρο αν πράγματι θέλει να φύγει ο Νικήτας από το υπουργείο της οδού Αριστοτέλους. Τον θεωρεί πετυχημένο, το υπουργείο του δεν έχει αντιδράσεις, όπως διαμαρτυρίες των συγγενών των ασθενών, είναι επικοινωνιακός και έχει το πλεονέκτημα οι δημοσιογράφοι να τον πάνε και δεν θέλει ο πρωθυπουργός να διακινδυνεύσει μια αλλαγή που είναι πιθανό να του χαλάσει τη σιγουριά και ηρεμία στον χώρο, που έχει διαφυλάξει ως σήμερα ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Δεν θέλει ο Βουλγαράκης

Μια λύση θα ήταν να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ο Γιώργος Βουλγαράκης. Παλαιότερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ίσως το σκεπτόταν. Τώρα το αποκλείει κατηγορηματικά.

Φυσικά ο κ. Καραμανλής δεν διακινδυνεύει να χάσει τον πρώτο δήμο της χώρας. Θα ήταν μεγάλο πλήγμα για την κυβέρνηση, από τη στιγμή που στην Αʼ Αθήνας έχει 8 υπουργούς (Αβραμόπουλος, Βουλγαράκης, Γιαννάκου, Αλογοσκούφης, Ν. Κακλαμάνης, Παυλόπουλος, συν τους δύο υπουργούς από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας Σουφλιά – Ρουσόπουλο) κι ακόμη την πρόεδρο της Βουλής Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη.

Με τέτοιο… πυροβολικό και εφεδρείες ο δήμος της Αθήνας θεωρείται για τη ΝΔ κεκτημένο.


Σχολιάστε εδώ