Μόνο στην Αττική ο Polis;

Οι ιδιοκτήτες και οι εκπρόσωποί τους στη συγκέντρωση της Τρίτης επανέλαβαν πως δεν θα δεχθούν να εκπέμψει χωρίς άδεια ο Polis σε όλη την Ελλάδα, υπονοώντας πως οι δικοί τους δεύτεροι σταθμοί έχουν. Ο Γ. Ψαρράς φαίνεται να απάντησε πως ο Polis θα παραμείνει σε τοπικό επίπεδο, αναφέροντας και τις συμμετοχές των άλλων, της πλευράς Βαρδινογιάννη στο Star και του Κυριακού στο Μακεδονία.

Στο εξώδικο προς τον ΟΠΑΠ οι σταθμοί αναφέρουν πως υπεγράφησαν συμβάσεις «χωρίς να έχει προηγηθεί η δημοσιοποίηση της πρόθεσης της ΟΠΑΠ ΑΕ να προβεί σε ”υποστήριξη των προωθητικών ενεργειών της, καθώς και σε επικοινωνιακή στήριξη της εικόνας της”». Και συμπληρώνουν πως αυτές οι συμβάσεις αφορούν ποσό 2,5 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ από 20.10.2004-31.5.2005 για το πρωτάθλημα με τις ΠΑΕ Ολυμπιακό, Skoda Ξάνθη, Χαλκηδόνα, Απόλλωνας Καλαμαριάς, Νέος Πανιώνιος και Ηρακλής και ποσό 1,1 εκατ. ευρώ από 17.2.2005- -13.10.2005 για 4 αγώνες του Ολυμπιακού και της Εθνικής, όπως και τη χορηγία μίας εκπομπής.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί βάζουν ορισμένα ερωτήματα, αν συντρέχει ειδικός λόγος που ο ΟΠΑΠ «επιλέγει την οδό της αποφυγής των διαγωνισμών για τις συμβάσεις χορηγίας διαφήμισης» και γιατί την τελευταία διετία σύναψε συμφωνία μόνο με τον Alpha, ακόμη «και σε ποδοσφαιρικούς αγώνες που κατά τη σύναψη δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί».

Τέλος, θέτουν ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού και κοινοποιούν το εξώδικο σε Ρουσόπουλο και Ορφανό.

Ο ΟΠΑΠ δεν ευτύχησε να δει την απάντησή του στα site. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Alpha στο δικό του, ”ο πρόεδρος του Οργανισμού Σωτήρης Κωστάκος απαντά σε όλους τους ισχυρισμούς και εκφράζει τη λύπη του για την εκδηλούμενη -όπως υπογραμμίζει- προσπάθεια εμπλοκής της ΟΠΑΠ Α.Ε.», σε επιχειρηματικούς ή άλλους ανταγωνισμούς, που δεν την αφορούν. Επισημαίνει δε ότι η συνεργασία με την «ALPHA Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ» προάγει τα συμφέροντα των μετόχων της εταιρείας. Ο Σ. Κωστάκος υπογραμμίζει ότι η επιλογή της συνεργασίας με τον ALPHA έγινε με βάση τα αποκλειστικά τηλεοπτικά δικαιώματα που έχει ο σταθμός για το επαγγελματικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. «Δεν διαφεύγει της προσοχής σας ότι ο αντισυμβαλλόμενος έχει το αποκλειστικό δικαίωμα της τηλεοπτικής εκμετάλλευσης δέκα εκ των δεκαέξι ομάδων που συμμετέχουν στη διοργάνωση του Επαγγελματικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, έτσι ώστε όμοια ακριβώς θα ήταν η επιλογή μας εάν τα δικαιώματα αυτά είχαν παραχωρηθεί σε οποιονδήποτε άλλο, πανελλαδικής εμβέλειας και ελεύθερης τηλεθέασης σταθμό», σημειώνει ο Σ . Κωστάκος.


Σχολιάστε εδώ