Γελούν με το «νέο ΠΑΣΟΚ»

Όσο για το τι έκαναν οι εν λόγω απεσταλμένοι, να σας πληροφορήσω πως αρκούνταν στο να μιλούν τηλεφωνικά με τους κολλητούς τους στην Αθήνα, να ρωτούν τα στελέχη της νομαρχιακής, που ξημεροβραδιάζονταν στο κτίριο της Βασιλέως Ηρακλείου, «πώς πάμε, σύντροφε;» και να απολαμβάνουν τα μεζεδάκια στα ουζερί και τα νυχτερινά ποτά στα μπαράκια της πόλης.

Ενδεικτική της κραυγαλέας απειρίας αυτών που ήρθαν να συντονίσουν ήταν η επίσκεψη ενός εξ αυτών στο αεροδρόμιο προκειμένου να κανονίσει τα της υποδοχής (ονόματα δεν γράφω για να μην εκθέσω ανθρώπους, μιας και δεν φταίνε αυτοί, αλλά εκείνοι που τους έστειλαν για μια δουλειά που δεν ξέρουν).

Πήγε, λοιπόν, στο αεροδρόμιο, όπου οι «γαλάζιοι» της ΥΠΑ τού είπαν πως «για λόγους ασφαλείας το αεροπλάνο που θα μεταφέρει τον πρόεδρο θα σταθμεύσει στο βάθος του διαδρόμου, από όπου θα μετακινηθεί προς τους συγκεντρωμένους οπαδούς του με λεωφορείο».

Το «παραμύθι» -γιατί περί τέτοιου πρόκειται- το ‘φαγε ο Αθηναίος και έκανε να φύγει. Κάπου εκεί τον σταμάτησαν κάποιοι αστυνομικοί (βλέπετε, δεν μετατέθηκαν όλοι οι «πράσινοι» από το αεροδρόμιο) και του εξήγησαν πως αυτό είναι πρωτοφανές και πως ανέκαθεν τα αεροπλάνα που μεταφέρουν αρχηγούς σταθμεύουν πλησίον του κτιρίου. Ένας μάλιστα από αυτούς (ο Φ) τον συνόδεψε στη διοίκηση, όπου με την ελάχιστη πίεση πέτυχαν την αλλαγή του σχεδίου και την παράβλεψη των… λόγων ασφαλείας.

Εκεί, ωστόσο, που έγινε ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ήταν στη διαχείριση των προσκλήσεων για το δείπνο του Σαββάτου. Τα κομματικά στελέχη, οι συνδικαλιστές και οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες περιορίστηκαν όσο περισσότερο γινόταν προκειμένου να χωρέσουν εκπρόσωποι της… κοινωνίας και του νέου ΠΑΣΟΚ. Μέχρι και μέλη δεκαπενταμελών συμβουλίων μαθητικών κοινοτήτων αναζητούσαν για να καλέσουν, ενώ την τιμητική τους είχαν οι περίφημες μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι νεογιάπηδες και οι νέοι επιχειρηματίες.

Τελικά οι της Χαριλάου Τρικούπη διείδαν πως μ’ αυτά και μ’ αυτά οδηγούνταν σε φιάσκο και αποφάσισαν να… ρίξουν τα μούτρα τους και να απευθυνθούν στους «παλιούς». Ο Πέτρος Λάμπρου, ο Γιώργος Τσολιάς και τα άλλα παιδιά έφτασαν στη Θεσσαλονίκη εσπευσμένα το απόγευμα της Πέμπτης και έπιασαν αμέσως δουλειά. Θα προλάβουν να σώσουν την παρτίδα;

Οργανωτικός οργασμός

Εβδομάδα έντονης δραστηριοποίησης ήταν αυτή που πέρασε για το τοπικό ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης και ιδιαιτέρως για τη Νομαρχιακή Επιτροπή της πόλης που ανέλαβε και το μεγαλύτερο βάρος της κινητοποίησης των στελεχών για τη διήμερη επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην 70ή ΔΕΘ.

Κατ’ αρχάς όλη την εβδομάδα οργανώθηκαν μετά από αρκετό καιρό πολυπληθείς δημοτικές συνελεύσεις, καθώς και συναντήσεις των τοπικών παραγόντων με όλα τα συντονιστικά συμβούλια των δημοτικών οργανώσεων, με παραγωγικούς φορείς και δημάρχους της περιοχής. Την Πέμπτη με πρωτοβουλία των δημοτικών οργανώσεων οι ΠΑΣΟΚοι βγήκαν στους δρόμους και μοίρασαν φυλλάδια στον κόσμο με την αναγγελία της έλευσης του προέδρου.

Παρόμοια επιτυχημένη πρωτοβουλία επαναλήφθηκε και το πρωί της Παρασκευής, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή όμως και των βουλευτών, καθώς και στελεχών του Εθνικού Συμβουλίου και της Περιφερειακής Επιτροπής.

Ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό ήταν ακόμα το γεγονός ότι τα γραφεία της Νομαρχιακής όλες αυτές τις μέρες ήταν γεμάτα από κόσμο, ενώ οι Τσαβδαρίδης, Βογιατζοπούλου, Κουρτίδης, Κουρίδης, Γατσέλης και μερικοί ακόμη κυριολεκτικά σκίστηκαν (λέτε να ακούσουν και «εύγε»;). Φαίνεται, πάντως, πως η Νομαρχιακή με τη νέα της σύνθεση κέρδισε το πρώτο της στοίχημα.

Θυμωμένοι οι νεολαίοι

Βουβή αγανάκτηση επικρατεί στον χώρο της Νεολαίας για την πρόσφατη απόφαση του προέδρου να την καταργήσει. Προς το παρόν, βέβαια, δεν διαφαίνονται θεαματικές κινήσεις και αντιδράσεις, αφού μεσολαβεί και το διήμερο της επίσκεψης του πρόεδρου στην πόλη. Εκείνο που πρόλαβα να πιάσω όμως και δεν ξέρω αν τελικά θα επιβεβαιωθεί είναι ότι κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης για αργά χθες το βράδυ συνάντησης του Γιώργου Παπανδρέου με τη νεολαία στη Νεάπολη κάποιοι προετοίμαζαν εκπλήξεις στον πρόεδρο. Το… μενού περιελάμβανε λίγο από Μάνο και Ανδριανόπουλο.

Δάκτυλος των ΕΛΤΑ;

Το αλαλούμ που προέκυψε με τις προσκλήσεις για το δείπνο του Γιώργου δεν έχει προηγούμενο. Μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής περισσότερα από τα μισά μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής δεν είχαν λάβει πρόσκληση. Πρόσκληση, βέβαια, δεν είχε λάβει και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Πόλης Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Τσαβδαρίδης, καθώς και η αναπληρώτριά του Βάσω Βογιατζοπούλου.

ʼλλοι πάλι, ενώ έλαβαν την πρόσκληση, δεν επιβεβαίωσαν την κράτηση μέχρι την καθορισμένη ημερομηνία και βρέθηκαν εκτός τραπεζώματος. ʼλλες προσκλήσεις χάθηκαν στον δρόμο αφού, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, «λεηλατήθηκαν» στα ταχυδρομεία! Εδώ ταιριάζει η ρήση «τι το κάνεις, αφού σε χαλάει».

Ποιοι τον συνοδεύουν

Στη διήμερη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη τον Γιώργο Παπανδρέου συνοδεύει κλιμάκιο στελεχών του Κινήματος αποτελούμενο από τη γραμματέα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου Νίκο Αθανασάκη, Ευάγγελο Βενιζέλο, Μαρία Δαμανάκη, ʼννα Διαμαντοπούλου, Θεόδωρο Πάγκαλο, Βάσω Παπανδρέου, Χρήστο Παπουτσή, Κώστα Σκανδαλίδη, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, Θανάση Τσούρα, τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Δημήτρη Ρέππα, τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Χάρη Καστανίδη.


Σχολιάστε εδώ