TυποΘεσσαλονίκη

~Πολύ γλεντζέδες αυτοί οι συνάδελφοι της Αθήνας που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη για να καλύψουν την επίσκεψη του πρωθυπουργού. Από ουζερί σε μπαράκι και από μπαρ-ρέστοραντ σε… πολιτιστικό κέντρο. Πάντως, για άλλη μια φορά εντυπωσίασε η γαλαντομία τους. Κερνούσαν και τους περαστικούς ακόμη από τα λόμπι των ξενοδοχείων τους και φόρτωναν τους λογαριασμούς στα δωμάτια. Το κράτος άραγε θα πληρώσει ή οι… πρώην «νταβατζήδες»;

~ Έντεκα – έντεκα ήρθε η ψηφοφορία που έγινε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΤΕΔΚ σχετικά με το υπόμνημα που θα κατέθετε το συλλογικό όργανο της αυτοδιοίκησης στον πρωθυπουργό. Έντεκα υπερψήφισαν την πρόταση Παπαγεωργόπουλου και άλλοι τόσοι αυτήν που κατέθεσε ο δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος. Πέρασε η πρώτη, καθώς ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μέτρησε διπλή την ψήφο του, επικαλούμενος την ιδιότητά του ως προέδρου του συμβουλίου. Λίγο μετά το ΜΠΕ-ΑΠΕ στο ρεπορτάζ του μετέδιδε πως «τη διαφωνία τους στην πρόταση Παπαγεωργόπουλου εξέφρασαν οι δήμαρχοι Θέρμης και Συκεών. Τελικά το κείμενο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία». Συγχαρητήρια στον συνάδελφο και ιδίως στους πολιτικούς του προϊσταμένους.

~ «Υπό την πίεση της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, η διοίκηση της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ΑΕ κατέβαλε μέρος των δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζόμενους (β΄ δεκαπενθήμερο μηνός Ιουλίου, α΄ δεκαπενθήμερο μηνός Αυγούστου και δεύτερη δόση αναδρομικών). Ως εκ τούτου και βάσει της από 5 Σεπτεμβρίου ειλημμένης απόφασης του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, αναστέλλεται η απεργία που είχε κηρυχθεί για αύριο και μεθαύριο στα μέσα του συγκροτήματος (εφημερίδες ʽʽΜακεδονία”, ʽʽΘεσσαλονίκη”, ʽʽΣπορ του Βορρά”, Ρ/Σ Έξτρα Σπορ)». Τα παραπάνω επισημαίνονται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης.

~ Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ εμμένει σε όλα τα αιτήματα που διατυπώθηκαν με την από 2 Σεπτεμβρίου εξώδικη διαμαρτυρία και δήλωσή του προς την επιχείρηση, στα οποία εντάσσονται:

• Η άμεση καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζόμενους.

• Η ανάκληση της πρωτοφανούς και προκλητικής απόφασης να παρακρατηθούν από τους εργαζομένους οι αποδοχές που αναλογούν στις ώρες που αυτοί πραγματοποίησαν στάσεις εργασίας.

• Η ρύθμιση του θέματος με το γραφείο Αθηνών, η μη λειτουργία του οποίου προκαλεί προβλήματα ηθικής και δεοντολογικής τάξεως στους δημοσιογράφους, που καλούνται να διασκευάζουν τηλεγραφήματα ειδησεογραφικών πρακτορείων.

• Η πλήρης τήρηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και η άμεση καταβολή των οφειλόμενων από το 2004 διαφορών επί των μισθών».

~ Την αποχώρησή του από την TV 100 ανήγγειλε στον αέρα ο γνωστός άνκορμαν του καναλιού Άγγελος Κολοκοτρώνης, αποδίδοντας την απόφασή του σε πόλεμο που δέχεται εκ των έσω. Η αποχώρηση αποτράπηκε χάρη στην πυροσβεστική παρέμβαση του Βασίλη Γάκη (επικεφαλής των δημοτικών ΜΜΕ) που έδωσε τη συμβιβαστική λύση.

~ Είναι αλήθεια πως από δημοσιογράφους που απευθύνονται στον «Αγγελιοφόρο» για δουλειά τούς ζητούν να πάνε με τον χορηγό τους; Είναι δυνατόν μάλιστα ο ίδιος ο ιδιοκτήτης να επικαλείται το γεγονός για να νουθετήσει τους παλιούς εργαζόμενους;

~ Ποιος μεγαλοδημοσιογράφος επιχείρησε να παρέμβει στη διοίκηση δημοτικής υπηρεσίας, ζητώντας να μην υποχρεώνουν την αδελφή του -που τη διόρισε εκεί- να πηγαίνει κάθε μέρα στη δουλειά; Είναι αλήθεια πως υποσχέθηκε σε αυτόν που θα τη… λουφάρει απεριόριστη προβολή από το μέσον όπου εργάζεται; Είναι αλήθεια πως «έφαγε πόρτα» από τον… Μιχάλη;

~ Σταμάτησαν να χαλούν τη ζαχαρένια τους καβγαδίζοντας και αποφάσισαν να χωρίσουν τα τσανάκια τους οι Ανδρώνης και Πετρουλάκης του Μέτρο Σπορ. Ο δεύτερος πήρε μπαράκια, ξενοδοχείο και διαφημιστικές ταμπέλες και ο πρώτος την εφημερίδα και το ραδιόφωνο, κρατώντας τον Νίκο ως απλό διευθυντή.

~ «Δεν θέλω να μιλήσω μπροστά σε χαφιέδες του Αντωνόπουλου», είπε ο Γουσίδης και αποχώρησε οργισμένος από τη σύσκεψη της ΕΣΗΕΜ-Θ. Ποιον εννοούσε άραγε;

~ Κύριε Ρουσόπουλε, μια και είστε στη Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες, δεν ρίχνετε και μια ματιά στα τοπικά ιδιωτικά κανάλια για να δείτε τι θα πει παρανομία και προκλητική αδιαφορία έναντι των νόμων;

~ Αν φανταστώ πως θα υπάρχουν υπουργοί που το ‘σκασαν γρήγορα γρήγορα από το δείπνο της ΔΕΘ για να παραστούν στη γαμήλια τελετή του Μάκη, θα τρελαθώ. Με την ευκαιρία, τις ευχές μας στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και την καλή του που παντρεύτηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη.


Σχολιάστε εδώ