Στίγμα

Πολιτικές διακοπές

Μπερδεύτηκε ο άνθρωπος… Τόσα χρόνια τέτοιου είδους -νεοφιλελεύθερα- νομοσχέδια ψήφιζε στη Βουλή. Και με την ειλικρίνεια και την εντιμότητα που τον χαρακτηρίζει ο κ. Σγουρίδης είπε την προφανή, για όλο τον ελληνικό λαό, αλήθεια: «Μα, τις ίδιες ακριβώς διατάξεις ψηφίζαμε κι εμείς… για την αυτοχρηματοδότηση των έργων, για ʽʽιδιωτικούς” δρόμους (βλέπε τα διόδια ʽʽΜπόμπολα”), για ʽʽιδιωτικές” γέφυρες, για ιδιωτική υγεία και παιδεία…».

Ποιες είναι, λοιπόν, οι «αρχές» και οι πολιτικές «θέσεις» που παραβίασε ο κ. Σγουρίδης; Όταν όλες αυτές οι αρχές έχουν «ανασκολοπισθεί» τα τελευταία χρόνια και το ΠΑΣΟΚ εξελίχθηκε σήμερα στον έτερο «πόλο» της νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης;

Ζητούνται, λοιπόν, «αρχές», «αξίες», πολιτικές «θέσεις» από το ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του, που θα προκύψουν ασφαλώς από τον γόνιμο «διάλογο» μεταξύ των διαχειριστών της σημιτικής οκταετίας, των κ. Μάνου και Ανδριανόπουλου, της κ. Δαμανάκη και του κ. Ανδρουλάκη. Σ’ αυτούς θα πρέπει να προσθέσουμε μια πλειάδα «νεοσσών», πολιτικά απαίδευτων, που φιλοδοξούν να διαμορφώσουν το μετανεωτερικό ΠΑΣΟΚ ή καλύτερα το μετα-ΠΑΣΟΚ.

Ορθώς μάλιστα διαμαρτυρήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την κατηγορία την οποία του προσάπτουν περί «παρατεταμένων διακοπών». Γιατί οι διακοπές λόγω θέρους δεν είναι τίποτα μπροστά στις «πολιτικές διακοπές» στις οποίες τελεί ο ίδιος και ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ εδώ και πολλούς μήνες.

Κι αυτή η πολιτική απουσία και «αφωνία» έχει οδηγήσει στο ναδίρ τη δημοτικότητα του Γ. Παπανδρέου, που έφθασε στο σημείο να προτιμάται από το 18% (!) του εκλογικού σώματος ως ικανός να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και ανέχειας, όταν ο ίδιος ο υπεύθυνος της οικονομικής διαχείρισης, ο Κ. Καραμανλής, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του 33%…

Μπράβο, κ. Παπανδρέου… «Ένα βήμα σημειωτόν, δύο βήματα πίσω», όπως θα παραφράζαμε τη γνωστή λενινιστική ρήση…

ΟΦΙΣ


Σχολιάστε εδώ