Ομάδα 5-6 βουλευτών στο στόχαστρο του Καραμανλή!
Έβαλαν τη φωτιά, όπως κάνουν κάθε χειμώνα με τα μπλόκα, έκαναν το νταηλίκι τους και μετά βέβαια τα μάζεψαν -ε, όχι, λένε, να χάσουμε και τις επαφές μας – και τέλος γι’ αυτούς καλό, όλα καλά!
Η δεύτερη ευκαιρία που δόθηκε στον αγροτοπατέρα, γιατί δεν δόθηκε και στον Πολύζο, για να κάνει διορθωτική δήλωση, είναι το ερώτημα που θέτουν πάρα πολλοί βουλευτές της ΝΔ.
Όπως λένε έμπειροι των αγροτικών παρασκηνίων, το λάθος ήταν του Μπασιάκου, που έκανε συνομιλητή του τον Κοκκινούλη. Κι όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, το πρόβλημα δεν είναι ο Κοκκινούλης, αλλά η διαχείριση του Κοκκινούλη.
Και φαίνεται ότι αυτή είναι η αλήθεια, γιατί και κάποιοι άλλοι, που ζουν κάθε χρόνο όλο αυτόν τον προγραμματισμένο ξεσηκωμό των βαμβακοπαραγωγών, μιλούν για 15 αγροτοσυνδικαλιστές που το παίζουν… Στάλιν και ελέγχουν τις κινητοποιήσεις.
Ακόμη, υποστηρίζουν ότι αν η κεντρική εξουσία διαχειριζόταν σωστά το πρόβλημα του Θεσσαλικού κάμπου, στέλνοντας 35 υποθέσεις στον εισαγγελέα, θα είχε οριστικά ξεκαθαρίσει η κατάσταση, χωρίς να εξηγήσουν τι περιέχουν αυτές οι 35 υποθέσεις.
Βέβαια το πρόβλημα περί χρηματισμού υπουργού, (που φυσικά και το είπε ο Κοκκινούλης, όσο κι αν το αρνείται, δεν μπορεί να ψεύδονται 350 άτομα που ήταν παρόντες) δεν θα είχε πάρει διάσταση αν ο Σταύρου- τον οποίο έστειλε ο Μεϊμαράκης που προφανώς οσφράνθηκε φωτιά- σταματούσε αμέσως τον Κοκκινούλη και του έλεγε να πάει τώρα στον εισαγγελέα και να πει τα ονόματα…
Να σημειωθεί ότι το δεξί χέρι του Κοκκινούλη, ο Σιδηρόπουλος, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΣΤΡΑ» στην εκπομπή του Γ. Αναστασίου είπε ότι ο Κοκκινούλης μίλησε για ανώτατα στελέχη του υπουργείου Γεωργίας που χρηματίζονται.
Μια εξήγηση που δίνεται για την έκρηξη του Κοκκινούλη είναι ότι περίμενε να αξιοποιηθεί σε κάποιον οργανισμό και αναφέρουν συγκεκριμένα τον ΟΠΕΚΕΠ, που πραγματικά του προτάθηκε, όμως, δεν δέχθηκε, γιατί θα έβαζαν αντιπρόεδρο κάποιον, τον οποίο δεν ήθελε.
Τρίτη και φαρμακερή
Ως προς το γεγονός ότι την πλήρωσε ο φιλήσυχος Βαγγέλης Πολύζος, που, σ’ αυτή την περίπτωση, δεν έφταιγε σε τίποτε, αλλά όπως ειπώθηκε «όταν μαλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια», ενώ άλλοι είπαν ότι «αντί να χτυπήσουν τα γαϊδούρια, χτυπάνε το σαμάρι…», θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Κατερινιώτης βουλευτής δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργεί πρόβλημα, όπως μας έλεγαν συνάδελφοί του.
Θυμίζουν λοιπόν ότι:
1) Γλίτωσε την παραπομπή του στο Πειθαρχικό, όταν άρχισε να επιτίθεται κατά του συναδέλφου του και συμπατριώτη του βουλευτή Γ. Κωνσταντόπουλου, μόλις έγινε υφυπουργός Υγείας!
2) Κινδύνευσε επίσης όταν άρχισε την πολεμική κατά του Νομάρχη Πιερίας Γ. Παπαστεργίου, τη θέση του οποίου εποφθαλμιά, γιατί εκτιμά ότι δύσκολα θα επανεκλεγεί. Μόνο που ο κ. νομάρχης έχει εκφράσει την επιθυμία να κατέβει και πάλι υποψήφιος.
Το σύμπτωμα Πολύζου δεν είναι τυχαίο, ούτε μπορεί να υποβαθμισθεί, μας έλεγαν παράγοντες της ΝΔ έχοντες γνώση της κατάστασης που επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Είναι ξέφραγο αμπέλι, δεν υπάρχει σεβασμός, ούτε πειθαρχία. Οι βουλευτές δεν πατάνε στις συνεδριάσεις, αλλά και δεν υπάρχει κανείς να τους ενημερώσει ή να συζητήσουν μαζί του!
Καμιά σαρανταριά βουλευτές περιμένουν να μπουν στην κυβέρνηση. Άντε, λένε, να μπουν 8 με 10 σε θέση κυρίως υφυπουργού, οι υπόλοιποι 30 τι θα γίνουν; Θα αρχίσουν πάλι να δημιουργούν κλίκες και διαφοροποιήσεις…
Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας απογοήτευσης για την αλλαγή που δεν έχει γίνει και επίσης της κάθε άλλο παρά ελεγχόμενης κατάστασης που επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, κατάσταση βέβαια που δεν έχει καν τον σπόρο αμφισβήτησης του Καραμανλή, πλην όμως ο καθένας αναζητεί να ακουμπήσει σε κάποια πλάτη, μήπως και ανεβεί παραπάνω.
Γιατί έγινε η… ακαριαία διαγραφή του Β. Πολύζου
Επίδειξη πυγμής προς ομάδα αποτελούμενη από 5 – 6 βουλευτές και αυστηρή προειδοποίηση προς άλλες δυνάμει ομάδες στην ΚΟ, καθώς και σε «ζωηρούς» συνδικαλιστές ήταν, σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να θέσει εκτός ΚΟ της ΝΔ τον άτυχο -κυριολεκτικά- βουλευτή Πιερίας Β. Πολύζο.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, με την απόφαση για τη διαγραφή ο Καραμανλής προσπάθησε -και γενικά το πέτυχε- να ακυρώσει ομαδική εκδήλωση αμφισβήτησης και διαφωνιών προς κεντρικές του επιλογές από ομάδα αποτελούμενη από 5-6 βουλευτές, η οποία εκτός απ’ τον διαγραφέντα περιλαμβάνει:
= Γνωστό βουλευτή της Β΄ Αθήνας.
= Δύο βουλευτές απ’ τη Θεσσαλία.
= Έναν βουλευτή της Θεσσαλονίκης και έναν των Ιωαννίνων.
Στην ίδια «ομάδα», σύμφωνα με τα όσα πιστεύουν ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του, ο πυρήνας της οποίας αποτελείται απ’ τους παραπάνω βουλευτές, συμμετέχουν περιστασιακά και άλλοι 3-4 βουλευτές. Κατά τις ίδιες εκτιμήσεις του Μαξίμου, «καθοδηγητής» είναι ο βουλευτής της Βʼ Αθήνας, με τον οποίο έχουν συχνά συναντήσεις και συζητούν ποιες παρεμβάσεις θα κάνουν και για ποια θέματα θα αφήσουν αιχμές κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Η δράση τους, όπως μας τόνισε στέλεχος του Μαξίμου, είχε γίνει γνωστή στον Καραμανλή εδώ και καιρό, δεδομένου μάλιστα ότι ακόμα και στη Βουλή δεν έκρυβαν -σε σχετικές κουβέντες και «πηγαδάκια»- την περίπου ομαδοποιημένη έκφρασή τους. Ο πρωθυπουργός, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είχε ειδικούς λόγους να οργιστεί ιδιαίτερα με τη δράση του «επικεφαλής» της ομάδας, αλλά και με τους υπολοίπους, επειδή σχεδόν όλοι θεωρούνται πολιτικά του «παιδιά», τον έχουν στηρίξει σε εσωκομματικές αναμετρήσεις και γενικά έχει μαζί τους άριστες σχέσεις. Μπορεί μάλιστα να πει κανείς ότι ο Β. Πολύζος θεωρείται απ’ το πρωθυπουργικό περιβάλλον ως ο «αδύναμος κρίκος» της ομάδας, επειδή είναι ο λιγότερο γνωστός και προβεβλημένος.
Αλλά η «καραμπόλα» τον έφερε πρώτο να κάνει τη γνωστή δήλωση, οπότε δεν μπορούσε παρά να είναι το «θύμα» της υπόθεσης. Όπως μάλιστα είπε ο Καραμανλής την Τετάρτη το βράδυ σε συνεργάτη του, «αν δεν τον διέγραφα αφενός θα συνέχιζαν και οι υπόλοιποι με δηλώσεις και αφετέρου θα έλεγαν ότι τον πιέσαμε να τα μαζέψει». Έτσι ο ατυχής Πολύζος ήταν κυριολεκτικά το θύμα μιας σύμπτωσης και μιας «καραμπόλας».