Με πολεμούν τα συμφέροντα

Ο κ. Παπανδρέου φέρεται πεπεισμένος ότι «υπάρχει σχέδιο υπονόμευσής του» και μάλιστα το περιβάλλον του διαθέτει, όπως λέει, «συγκεκριμένες πληροφορίες», σύμφωνα με τις οποίες «εξωπολιτικά κέντρα» με την «ανοχή» ή και τη «συνέργεια» παραγόντων εντός του ΠΑΣΟΚ, επιδιώκουν «σε πρώτη φάση» να υπονομεύσουν την ηγετική παρουσία του και «σε δεύτερη φάση την ανατροπή του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται σύμφωνα με το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου και το Μέγαρο Μαξίμου, «που τροφοδοτεί τη φημολογία για κρίση ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ», και επιστρατεύουν ως απόδειξη την αναφορά Αλογοσκούφη στη Βουλή περί «παρατεταμένων διακοπών του κ. Παπανδρέου», καθώς και τη δήλωσή του, ότι «όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κρίση ηγεσίας».

Ταυτόχρονα το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου στρέφεται και εναντίον στελεχών του κόμματος τα οποία «ανωνύμως διοχετεύουν σε δημοσιογράφους υπονομευτικά σχόλια», μάλιστα φέρνουν ως παράδειγμα ρεπορτάζ δύο μεγάλων εφημερίδων φίλα προσκείμενων στο ΠΑΣΟΚ, όπου εμφανίζεται στη μία στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να δηλώνει ανωνύμως πως «αν ο Γιώργος δεν ανατρέψει το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία μέχρι τα Χριστούγεννα, τότε δεν θα μπορέσει να το κάνει ποτέ και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε», ενώ στην άλλη παρουσιάζονται τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και πάλι ανωνύμως να υποστηρίζουν ότι «η εικόνα του προέδρου δεν είναι καλή – οι πολίτες μας ρωτούν ʽʽτι κάνει ο Γιώργος” και γιατί δεν κινείται όσο χρειάζεται».

Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ «τα συμφέροντα πολεμούν τον Γιώργο» επειδή έχει καταστήσει σαφές πως «όσο βρίσκεται αυτός στη ηγεσία, το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει υποχείριό τους».
Ο Πούτιν στο Άγιο Όρος
Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου (σύμφωνα με τον ίδιο συνεργάτη) φέρεται να προειδοποιεί προς κάθε κατεύθυνση, εκτός και εντός τειχών, πως «δεν θα επιτρέψω να συνεχιστεί ο κλεφτοπόλεμος εναντίον μου», μαζί με την επισήμανση, «…θα δουν το πραγματικό πρόσωπό μου».

Δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι εσχάτως ο κ. Παπανδρέου έχει αρχίσει να δημοσιοποιεί τη δυσαρέσκειά του για διάφορα δημοσιεύματα που τον φέρουν είτε να κάνει παρατεταμένες διακοπές είτε να αδυνατεί να ασκήσει αποτελεσματική αντιπολίτευση.

Η αναφορά του στο δείπνο που παρέθεσε στο Καστρί σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, πως «έγινε θέμα που εγώ έκανα 20 ημέρες διακοπές, ενώ ο Καραμανλής που κάνει τρεις μήνες διακοπές στη Ραφήνα δεν λένε κουβέντα», δεν είναι καθόλου τυχαία, εμπεριέχει μηνύματα. Όπως μας εξήγησε συνεργάτης του, ο κ. Παπανδρέου ήθελε «να χρεώσει σ’ αυτούς που τον υπονομεύουν ότι κάνουν παιχνίδι με τη ΝΔ». Κατά τ’ άλλα ο Γιώργος Παπανδρέου προετοιμάζεται εντατικά για την άνοδό του στη ΔΕΘ, όπου «θα παρουσιάσει την εναλλακτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου θα επιχειρήσει να αναδείξει τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, θα αναφερθεί «στο χάσμα αντιλήψεων σε επίπεδο αξιών και ηθικής» και στο τι συνεπάγεται «για την οικονομική και κοινωνική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ». Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι το επόμενο εξάμηνο θα έχει αποφασιστική σημασία στη διαμόρφωση των εκλογικών συσχετισμών μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, γι’ αυτό και σε συνεργασία με την κ. Ξενογιαννακοπούλου και τον κ. Τσούρα σχεδιάζει εξορμήσεις στην περιφέρεια, που θα τις ονομάσει «πορεία προς τον λαό». Σε αυτές τις εξορμήσεις σε όλη τη χώρα, εκτός των άλλων, θα μοιράζεται και η «Μαύρη Βίβλος της κυβερνητικής αναξιοπιστίας», την οποία το ΠΑΣΟΚ τύπωσε σε χιλιάδες βιβλιαράκια.


Σχολιάστε εδώ