Με έντονους συμβολισμούς η επίσκεψη Αλαβάνου

Έναν από τους πιο υποβαθμισμένους δήμους της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, με υψηλότατα ποσοστά ανεργίας και εγκληματικότητας. Ο λόγος βέβαια είναι προφανής, αφού από την εκλογή του και μετά ο Α. Αλαβάνος και οι συνεργάτες του προσπαθούν με κάθε ευκαιρία να υπηρετήσουν τη ριζοσπαστική στροφή την οποία υποσχέθηκαν.

Όπως έλεγε την Παρασκευή συνεργάτης του κ. Αλαβάνου, επελέγη ο δήμος Ελευθερίου Κορδελιού διότι πρόκειται για έναν δήμο με «τεράστιο πρόβλημα ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους, τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση, με συσσώρευση επαναπατρισμένων καθώς και μεταναστών». Μια ακόμη κίνηση με νόημα του πρόεδρου του ΣΥΝ είναι ότι ο κ. Αλαβάνος θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη επικεφαλής κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Γ. Δραγασάκη και Ασ. Ξηροτύρη.

Στην ομιλία του ο Α. Αλαβάνος θα απαντήσει σε όσα πει ο πρωθυπουργός, με αιχμή βέβαια τα κοινωνικά και οικονομικά θέματα, ενώ εάν ερωτηθεί από τους δημοσιογράφους, όπως χαρακτηριστικά έλεγε την Παρασκευή στενός του συνεργάτης, θα απαντήσει και για τη συνεχιζόμενη «συνεργασιολογία» τόσο από πλευράς κυβέρνησης όσο και από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα θα αναφερθεί και στην πρόταση του ΣΥΝ για συνεργασία όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, παρά το γεγονός ότι στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν την απάντηση από τον Περισσό. Τέλος, θα γίνει και μια συνεδρίαση-συνεστίαση με τον επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΝ στον δήμο Θεσσαλονίκης Τ. Κουράκη, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Στο εσωκομματικό μέτωπο όλα τα στελέχη του κόμματος σημειώνουν ότι το θέμα των υποψηφιοτήτων στις επικείμενες δημοτικές εκλογές θα κλείσει περί τα τέλη του μηνός. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός της υποψηφιότητας του Μ. Παπαγιαννάκη (επιλογή προέδρου) για τον δήμο της Αθήνας, στην οποία δεν συμφωνεί το Ρεύμα (προωθεί την υποψηφιότητα Μπαρτζώκα), πρόβλημα υπάρχει και για την υπερνομαρχία. Κι αυτό διότι η καθυστέρηση του Μ. Γλέζου να απαντήσει στην πρόταση του ΣΥΝ για να είναι ξανά υποψήφιος έχει προκαλέσει εκνευρισμό και στην ηγεσία του κόμματος. Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι εντός του ΣΥΝ οι οποίοι εξ αρχής εξέφραζαν, για διάφορους λόγους, τις επιφυλάξεις τους, προτιμώντας μια υποψηφιότητα που δεν θα έχει βέβαια την υψηλή αναγνωρισιμότητα και αποδοχή που απολαμβάνει ο Μ. Γλέζος σε όλο το φάσμα της Αριστεράς, ίσως και σε άλλους χώρους, αλλά θα επιτρέψει την καταγραφή των κομματικών δυνάμεων σε μια τεράστια περιοχή όπως το Λεκανοπέδιο. Και εδώ, όπως είναι φυσικό, ακούγεται το όνομα του Π. Λαφαζάνη.


Σχολιάστε εδώ