Καληνύχτα, κύριε Αλογοσκούφη!

• Η διαφθορά και το φακελάκι είναι καθεστώς στις ΔΟΥ (Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες), που μάλλον θα έπρεπε να αποκαλούν ΙΟΥ (Ιδιωτικές Οικονομικές Υπηρεσίες), αφού ο κάθε υπεύθυνος ή υπεύθυνοι δουλεύουν, κατά το κοινώς λεγόμενο, «για την πάρτη τους…».

Το αλαλούμ των φορολογικών νόμων, τα «μέτρα» για την πάταξη της φοροδιαφυγής (ένας χυλός αντικρουόμενων νόμων, διατάξεων, εγκυκλίων, κ.λπ. – μόνο την τελευταία δεκαετία η φορολογική νομοθεσία έχει αλλάξει πέντε φορές), επιτρέπει στον κάθε ασυνείδητο να παρανομεί, να εκβιάζει και να πλουτίζει αθέμιτα και ξετσίπωτα, και πάνω απ’ όλα όχι μόνο να μένει ατιμώρητος, αλλά και να προάγεται… Δεν είναι ασήμαντο το γεγονός ότι άνθρωποι που τα «έπαιρναν χοντρά», σήμερα προΐστανται σε Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (έβαλαν τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα!). Φανταστείτε τα συναισθήματα ενός φορολογούμενου… Μόνο αισθήματα σεβασμού στους νόμους δεν του προκαλούν…

• Το περιβόητο «πόθεν έσχες» ποτέ δεν εφαρμόσθηκε στους «θεματοφύλακες των οικονομικών του κράτους» που ακόμη και αν συλληφθούν επ’ αυτοφόρω «κλέπτοντες οπώρας», δηλαδή να χρηματίζονται, τίθενται απλώς σε κάποια διαθεσιμότητα, διεξάγεται, εν συνεχεία, ΕΔΕ και τις πλείστες φορές αθωώνονται ή μετατίθενται «δυσμενώς» σε άλλη γειτονική εφορία, που εκεί, φυσικά, θα συνεχίσουν το… θεάρεστο έργο τους! Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πλείστες υποθέσεις δωροδοκίας εφοριακών που είχαν παραπεμφθεί στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα, δεν είχαν εξεταστεί ούτε σε πέντε χρόνα, οπότε επήλθε διαγραφή… Τέτοια συναδελφική «αλληλεγγύη»!

• Το περιβόητο ΤΑΧΙS μόνο με την καρδιά της φοροδιαφυγής δεν ασχολείται… Είναι σίγουρο ότι η φοροδιαφυγή δεν καταπολεμείται με απειλές, σαν και αυτές του υπουργού Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη ότι: «Οι φοροφυγάδες θα χάσουν τον ύπνο τους…». Μάλλον, με τέτοιες πολιτικές και τέτοια κρατική μηχανή (που άρχισε να διαβρώνεται πλήρως από τις αρχές της δεκαετίας του 1980), οι φοροφυγάδες θα συνεχίσουν τον ύπνο τους, γυρνώντας και από το άλλο πλευρό… Τα θύματα, όπως πάντα, μισθωτοί, συνταξιούχοι και κάποιοι συνεπείς και έντιμοι φορολογούμενοι… Αυτοί μόνο σηκώνουν τα δυσβάστακτα, φορολογικά, βάρη.

• Τέλος, όσον αφορά την κατάργηση του περιβόητου ΣΔΟΕ από την ΥΠΕΕ (Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων), πολύς θόρυβος γίνεται για το τίποτα… Έφυγαν, απλώς, τα «πράσινα» και ήρθαν τα «γαλάζια» παιδιά… Το μόνο που χρειάζεται και -που αυτό δεν υπάρχει- είναι η πολιτική βούληση…

Καληνύχτα σας, κύριε Αλογοσκούφη…


Σχολιάστε εδώ