Για ρήξεις στη ΔΕΘ η Αλέκα

Σύμφωνα με το πρόγραμμά της, η γγ του ΚΚΕ θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη στις 12.30 στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΚΟΘ, που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Αποθήκης 1 του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Σε κάθε περίπτωση, λένε στελέχη του κόμματος, κομβικό σημείο της ομιλίας της γγ του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη θα είναι η καταγγελία των ακολουθούμενων πολιτικών τόσο του ΠΑΣΟΚ (όταν ήταν στην κυβέρνηση) όσο και σήμερα της ΝΔ. Δεν θα παραλείψει βέβαια να αναφερθεί στο πλαίσιο διεκδικήσεων του ΚΚΕ, το οποίο, όπως πολλές φορές έχουν τονίσει τα στελέχη του, περιλαμβάνει κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ, επίδομα ανεργίας 1.050 ευρώ, αφορολόγητο 30.000 ευρώ, κατάργηση διοδίων, δωρεάν εισιτήρια το πρωί, επίδομα ενοικίου – θέρμανσης, απαγόρευση των απολύσεων και 30 μέρες άδεια σε όλους.

Όλο αυτό το διάστημα, βέβαια, οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ δεν σταμάτησαν να καλούν τον εργαζόμενο λαό της Θεσσαλονίκης και όλης της Μακεδονίας και της Θράκης να «μετατρέψει το βήμα του συλλαλητηρίου σε κορυφαίο σταθμό της δράσης του ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής επίθεσης που δέχεται» και παράλληλα να στείλει και ένα μήνυμα απέναντι στις «συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ».

Την ίδια ώρα έντονο εκνευρισμό έχουν προκαλέσει στα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος και οι συνεχιζόμενες αναφορές στελεχών της ΝΔ και μελών της κυβέρνησης περί «συνεργασιών» με το ΚΚΕ στις δημοτικές εκλογές. Πίσω από τις αναφορές αυτές, λένε τα εν λόγω στελέχη, υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο που έχει ως στόχο την «εξαπάτηση του κόσμου και την αναζήτηση αριστερού άλλοθι στην ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική».

Η τελευταία σχετική αναφορά που «εξόργισε» τους επιτελείς του Περισσού ήταν αυτή του γγ της ΚΟ της ΝΔ Απ. Σταύρου, που επανέλαβε την «πρόταση της παράταξης» για «εκλογική σύμπραξη» σε Νίκαια και Καισαριανή! Όπως λένε μάλιστα με νόημα στο ΚΚΕ, το «άθλιο αυτό παιχνίδι θα συνεχιστεί μέχρι και την ώρα της κάλπης».

Τέλος, στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το κεντρικό τετραήμερο των εκδηλώσεων του 31ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» που θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 18 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, στον γνώριμο χώρο της Πανεπιστημιούπολης στα Ιλίσια.


Σχολιάστε εδώ