Γιατί προστατεύετε τους φοροφυγάδες;

Έγραφε χαρακτηριστικά στην «Καθημερινή» ο Νίκος Νικολάου:

«Πρώτο όνομα στον κατάλογο των παραβατών, μεγάλος κλινικάρχης που εμφανίζει συναλλαγές με θυγατρική του από την οποία αγοράζει δήθεν υπηρεσίες αξίας πάνω από 1 δισ. ευρώ, ενώ η θυγατρική στη δική της δήλωση καταγράφει πωλήσεις μόνο 10.000 ευρώ! Ακολουθεί μεγαλοεισαγωγεύς αυτοκινήτων με αγορές από θυγατρική του ύψους 600 εκατ. ευρώ, ενώ η θυγατρική αναφέρει μόνο 2.000 ευρώ, έπεται μεγαλοξενοδόχος, ακολουθούν εταιρείες πετρελαιοειδών, διυλιστήρια, εμπορικές τράπεζες. Η απάτη στηρίζεται κατά βάση σε ψευδείς συναλλαγές με θυγατρικές ή με ανύπαρκτες εταιρείες που προμηθεύουν τιμολόγια πλαστών αγορών. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι αυτοί οι απατεώνες που προμηθεύονται χρεωστικά τιμολόγια είναι οι ίδιοι για πολλές εταιρείες και φέρουν τα ονόματα… Γαλανομάτης Α.Ε., Γαριδάκης Α.Ε., Παρασύρης Α.Ε.».

Όταν υπάρχουν τέτοιες ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΕΣ παρανομίες, που φθάνουν στον βαθμό κακουργήματος, με τις οποίες ληστεύεται το κράτος και κατ’ επέκτασιν ο λαός, που θα μπορούσε να απολαμβάνει καλύτερες μέρες, αν δεν υπήρχε αυτή η τεράστια φοροδιαφυγή, με απώλειες δισεκατομμυρίων, ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ο κ. Αλογοσκούφης να κρατάει τα ονόματα κλειδωμένα στο γραφείο του, λες και πρόκειται για επτασφράγιστο μυστικό. Δεν θέλουμε ούτε καν να κάνουμε τη σκέψη ότι τα κρατάει ο υπουργός για να παζαρέψει με τους κλέφτες ή για να μην… πληγεί το… ίματζ των φοροφυγάδων.

Ή μήπως πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας κ. Παπαγγελόπουλος; Ένα είναι, πάντως, γεγονός… Αυτή η… προστασία δεν έχει καμία σχέση, κύριε Καραμανλή, με τα όσα δημόσια έχετε υποσχεθεί για εξυγίανση και διαφάνεια…

ΥΓ.: Με την ευκαιρία, μπορεί να μας πει κανείς τι απέγινε με εκείνες τις έρευνες του ΣΔΟΕ που είχαν αρχίσει επί των τελευταίων μηνών του «καθεστώτος Σημίτη» για τα πλαστά τιμολόγια που είχαν βρεθεί στο υπουργείο Εμπορίας. Ολοκληρώθηκαν ή κάποιο αόρατο χέρι παρενέβη; Μιλάμε για πλαστά τιμολόγια πάνω από 90 δισ. δρχ., κύριε πρωθυπουργέ.


Σχολιάστε εδώ