XΡΗΜΑτιστήριο

Ελέω πετρελαίου και όχι μόνο, με απώλειες ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα η Σοφοκλέους, καταγράφoντας πτώση 1,10% και κλείνoντας τελικά κάτω από τις 3.200 μονάδες. Την επομένη, μετά από μια σειρά αρνητικών συνεδριάσεων, επικράτησαν ανοδικές τάσεις, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει με κέρδη της τάξης του 0,62%. Μεσοβδόμαδα, μετά και τα θετικά αποτελέσματα εξαμήνου για ΟΤΕ, Alpha και Ate Bank, η άνοδος του Γενικού Δείκτη Τιμών κατά 0,8% ήταν μονόδρομος, κλείνοντας τελικά στις 3.231,48. Ακολούθησαν έντονα ανoδικές τάσεις λόγω κυρίως των ευνοϊκών εκθέσεων των ξένων οίκων, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να καταγράφει σημαντικά κέρδη.

Από όπου και αν αντληθούν χρήματα για τον κρατικό προϋπολογισμό, το βέβαιο είναι ότι για το 2006 πρόκειται να πληρώσουμε 7,5% παραπάνω φόρους! Είπατε κάτι;

Γιατί μετά τη ΔΕΘ το νομοσχέδιο για την έκδοση οικοδομικών αδειών; Τόσο σκληρές είναι οι διατάξεις του;

Έπρεπε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι για να παρέμβουν οι αρμόδιες αρχές και να τοποθετήσουν τη μετοχή της Sex Form σε καθεστώς επιτήρησης; Μόνο η αδυναμία καταβολής μερίσματος ήταν το πρόβλημα; Γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ η διοίκηση του ΧΑ; Δεν γνώριζε τίποτα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς;

Με έγγραφο που φέρεται να υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Χρηματιστών, ζητείται από τα μέλη του κάθε είδους πληροφορία που έχει να κάνει με τις δραστηριότητες ιδιώτη επενδυτή, συγγενών του και άλλων συνεργαζόμενων με αυτόν προσώπων: 1) Με ποια αρμοδιότητα ελέγχουν προσωπικά δεδομένα πολιτών; 2) Με ποια νομική βάση χαρακτηρίζουν μια εφετειακή απόφαση «… έξω κάθε πραγματικότητας…»; 3) Νομιμοποιούνται να δρουν κατά των επενδυτών, ως μια οργανωμένη ομάδα; 4) Υπάρχει κανένας εισαγγελέας;

Με αυτές τις τιμές του μαύρου χρυσού, γιατί η μείωση των καθαρών κερδών της Motor Oil;

Επανεμφάνιση και επί ΝΔ, των Μονάδων Οργάνωσης και Διαχείρισης (ΜΟΔ) του υπουργείου Οικονομικών! Αυτών των ανωνύμων εταιρειών, που κάποιοι θέλουν να προβάλουν ως μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, για τις οποίες οι εργαζόμενοι του υπουργείου έχουν αρνητική γνώμη.

Πόσες από τις εκκρεμείς υποθέσεις κεφαλαίου, πρόκειται να παραγραφούν μέχρι το τέλος του έτους; Πάντως το σύνολό τους αγγίζει τις 300.000!

Ορθός ο νέος κανονισμός της Τράπεζας της Ελλάδος, με τον οποίο απαγορεύεται σε έναν βασικό διαπραγματευτή ομολόγων να απορροφήσει πάνω από το 15% μιας έκδοσης, για την οποία υπάρχει ενδιαφέρον από το σύνολο των primary dealers.

Να λοιπόν, πώς μέσα από μικρές δικαστικές υποθέσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με χρηματιστηριακά – προσωπικά δεδομένα, βγαίνουν και οι μεγαλύτερες αλήθειες για τους συνυπεύθυνους του σκανδάλου του χρηματιστηρίου! «…Ο κατηγορούμενος προτού δημοσιοποιήσει… τα στοιχεία είχε απευθυνθεί επανειλημμένως στις αρμόδιες δημόσιες αρχές (ΣΔΟΕ και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς), οι οποίες τον αγνόησαν επί μακρόν, προφανώς προκειμένου να μην ξεσπάσει και πάρει περισσότερη δημοσιότητα το οικονομικό σκάνδαλο εις βάρος των μικροεπενδυτών του χρηματιστηρίου και καμία απάντηση στις έγγραφες αναφορές δεν είχε… »! Είπατε κάτι; Το σκεπτικό αυτής της δικαστικής απόφασης θα γραφεί και θα ξαναγραφεί πολλές φορές σε αυτή εδώ τη στήλη, μήπως και κάποιοι ευαισθητοποιηθούν…

Το δράμα κάποιων εισηγμένων συνεχίζεται ακόμα και σήμερα! Μια ακόμη γενική συνέλευση, αυτή των μικρομετόχων της Intersat, διακόπηκε με τη συνέχεια να δίνεται στα δικαστήρια.

Είναι γεγονός ότι η νέα εσωτερική ελέγκτρια της Αγροτικής ΑΧΕΠΕΥ δεν διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις που θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση για αυτήν τη θέση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς; Ποιος είναι ο πρώην πρόεδρος της εν λόγω εταιρείας, ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να την τοποθετήσει εκεί; Γιατί άραγε;

Οικονομικοί ή κάποιοι άλλοι είναι οι λόγοι που διακόπηκε η σύμβαση ειδικής διαπραγμάτευσης μεταξύ Ευρωσυμμετοχών και Κύκλου ΑΧΕΠΕΥ;

Εδώ και καιρό είχαμε γράψει ότι η κεφαλαιοποίηση άνω των 100 εκατ. ευρώ είναι, σε πρώτη φάση, το μοναδικό κριτήριο για την τοποθέτηση των εισηγμένων στη διεθνή αγορά και επιβεβαιωθήκαμε! Σε δεύτερη φάση, θα ελεγχθούν ελεύθερη διασπορά και εμπορευσιμότητα.

Σιγά και μην υποστήριζε το αντίθετο. Δανειακοί τόκοι με μικρό ρίσκο είναι αυτοί! Αναφερόμαστε στην εκτίμηση της Εθνικής, για την εύλογη αξία των αποτιμήσεων στην αγορά ακινήτων.

Προς διευκρίνιση προηγούμενης αναφοράς μας, σχετικά με το Συμβούλιο Λογιστικής Τυποποίησης! Η υπαγωγή μιας εταιρείας στην αναγκαστική εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων είναι οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία απλώς ενσωματώνει στο ελληνικό δίκαιο ο ΣΛΟΤ. Απ’ ό,τι φαίνεται, η νέα του διοίκηση, με όραμα και όρεξη για δουλειά, ακολουθεί πιστά τους κανόνες της ΕΕ.

Για τις τιμές στη φοιτητική στέγη, τι να πει κανένας; Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αισχροκέρδειας, όταν δωμάτια «κλουβιά» ενοικιάζονται προς 300 ευρώ, χωρίς κανένας αρμόδιος να ενδιαφέρεται.


Σχολιάστε εδώ