Φτιάχνει ραδιόφωνο το ΠΑΣΟΚ

Αυτός θα είναι ο τίτλος της ραδιοφωνικής απόπειρας του ΠΑΣΟΚ: www.radiopasok.gr. Δεν αποκλείεται ακόμη και μέχρι το τέλος της εβδομάδας η ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ να έχει ένα επιπλέον λόγο για να μπαίνουν οι χρήστες του διαδυκτίου: να ακούνε ζωντανά πρόγραμμα όλο το 24ωρο. Σύμφωνα με τον κ. Γ. Μαρκάκη που είναι υπεύθυνος για όλη αυτή την προσπάθεια, στόχος του ηλεκτρονικού ραδιοφωνικού σταθμού είναι να υπάρχει κανονικό πρόγραμμα όλη την ημέρα και από εκεί και πέρα πολιτικά μηνύματα, συνεντεύξεις στελεχών του κόμματος, ακόμη και του προέδρου κ. Παπανδρέου, που είναι πολύ πιθανόν να εγκαινιάσει αυτήν την προσπάθεια με μια δική του συνέντευξη την οποία θα μπορούν οι χρήστες να την παρακολουθούν ζωντανά από το site του ΠΑΣΟΚ.

Αν όλα πάνε καλά, το πρόγραμμα θα βγει στον αέρα στα τέλη της εβδομάδας και θα γίνει προσπάθεια απ’ όλα τα στελέχη του κόμματος να στηριχθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να αποκτήσει και την κατάλληλη δυναμική από τους χρήστες.

Το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να κάνει αυτό το βήμα εδώ και καιρό. Πιστεύει πως η κυβέρνηση χειραγωγεί ορισμένα μέσα ενημέρωσης και γι’ αυτό έπρεπε να βρεθεί λύση ώστε το ΠΑΣΟΚ να έχει τη δική του αποκλειστικά φωνή. Ήδη αυτή την ώρα έχουν αγοραστεί όλα τα κατάλληλα μηχανήματα, έχει διαμορφωθεί ένας εδικός χώρος στην οδό Σολωμού, όπου το ΠΑΣΟΚ έχει και άλλα γραφεία, έχουν φτιαχτεί στούντιο και όλα σχεδόν είναι έτοιμα.

Ο κ. Παπανδρέου, πιστός όπως διαπιστώνουμε όλοι στη νέα εποχή και στην αμεσότητα της επικοινωνίας, θέλει με την κίνηση αυτή να δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ εκσυγχρονίζεται και σε αυτό το πεδίο. Άλλωστε, ο προβληματισμός του όσον αφορά τη σχέση του ΠΑΣΟΚ με ορισμένα ΜΜΕ είναι τέτοιος που δεν του επιτρέπει άλλα περιθώρια σκέψης.

Από τις έως τώρα συζητήσεις που έκανε με στελέχη και συνεργάτες του σε πολύ κλειστό, εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα και κατέληξαν πως η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα προκειμένου τα ΜΜΕ να λειτουργήσουν υπέρ της. Έτσι, με γνώμονα αυτό, αποφασίστηκε η δημιουργία δικού του μέσου ενημέρωσης, σε πρώτη φάση μέσα από το διαδύκτιο και δεν αποκλείεται -αν το εγχείρημα πάει καλά- να αγοράσει το ΠΑΣΟΚ και δική του συχνότητα, ώστε να εκπέμπει την πολιτική του στα ερτζιανά.

Προειδοποίηση στους εκδοτές!

Παράλληλα όμως, σε πολιτικό επίπεδο, αποφασίστηκε από την ομάδα των συνεργατών του κ. Παπανδρέου να κάνει ο ίδιος συναντήσεις με εκδότες εφημερίδων και διευθυντές ειδήσεων, προκειμένου να τους καταστήσει σαφές ότι δεν μπορούν να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης και ότι χρειάζεται αντικειμενικότητα και ίσως τηλεοπτικός χρόνος και για το κόμμα του αντίστοιχος με της κυβέρνησης.

Οι επαφές του, οι οποίες θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης έχουν στόχο να δείξουν ότι τα ΜΜΕ δεν μπορούν να αγνοούν το δεύτερο σε μέγεθος κόμμα της χώρας το οποίο, στις επόμενες εκλογές ενδέχεται να βρεθεί στην κυβέρνηση. Εκτός από τις επαφές του ιδίου με καναλάρχες και εκδότες μεγάλων εφημερίδων, το ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει, με τις κατάλληλες πρωτοβουλίες που θα αναλαμβάνει, να αναγκάζει τα ΜΜΕ, φιλικά και μη, να «παίζουν» τις δραστηριότητές του και τις παρεμβάσεις τόσο των στελεχών του όσο και του ίδιου του προέδρου του κόμματος.


Σχολιάστε εδώ