Τι ετοιμάζουν οι τοπικοί παράγοντες

• Ο Ψωμιάδης έχει ξεχάσει κάθε αντιπολιτευτική του διάθεση, στην προσπάθειά του να πείσει τον πρωθυπουργό να αποδεχτεί να του οργανωθεί η παραδοσιακή επίσημη υποδοχή στο αεροδρόμιο, όπου τον προσφωνεί ο νομάρχης. Για πρώτη φορά πέρυσι δεν οργανώθηκε τέτοια υποδοχή, επειδή- όπως διέρρευσε- ο Κώστας Καραμανλής δεν είχε καμιά διάθεση να ακούει τον Ψωμιάδη να του απαριθμεί τα αιτήματά της πόλης.

• Ο Παπαγεωργόπουλος, όχι μόνον λησμόνησε τις μαύρες σημαίες, αλλά σήκωσε και τις γαλάζιες, φτάνοντας στο σημείο να δηλώσει επίσημα πως όλα τα προβλήματα της πόλης αντιμετωπίζονται. Ιδιαίτερη εντύπωση μάλιστα έκανε η επιλογή του δημάρχου Θεσσαλονίκης να διαχωριστεί από την Ντόρα Μπακογιάννη και τους λοιπούς «γαλάζιους» στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ, μειοψηφώντας από τις αποφάσεις του συλλογικού οργάνου των αιρετών της αυτοδιοίκησης.

• Ο Γκιουλέκας ετοιμάζεται να δεξιωθεί τους Αθηναίους αξιωματούχους που θα συνοδεύουν τον πρωθυπουργό σε δεξίωση που θα οργανώσει στο πολυτελές ρεστοράν SHARK, το βράδυ της Παρασκευής, ενώ και ο Καράογλου -ο εκλεκτός του νεοδελφίνου Γιώργου Βουλγαράκη- προσπαθεί να ετοιμάσει κάτι καλό για τον «άνθρωπό του».

• Ο Γιάννης Ιωαννίδης, με τη συνεργασία μερικών βουλευτών των γύρω νομών (να μειωθούν και τα έξοδα), προσανατολίζεται σε διοργάνωση ουζοκατάστασης το μεσημέρι του Σαββάτου.

• Ο Ρεγκούζας προσπαθεί να πείσει τον Αλογοσκούφη να παραστεί μαζί με όλους τους οικονομικοπαράγοντες στο δείπνο που θέλει να οργανώσει το βράδυ της Παρασκευής.

• Όσο για τον Κώστα Καραμανλή, αυτός μάλλον θα συνεχίσει την παράδοση που τον θέλει να παρακάθεται σε δείπνο που οργανώνει στο σπίτι του ένας από τους φίλους του επιχειρηματίες, ο Σταύρος Ανδρεάδης ή ο Τέλης Θωμόπουλος. (Κάτι παρόμοιο μαθαίνω πως ετοιμάζουν και άλλοι επιχειρηματο-κοινωνικοί κύκλοι για την Ντόρα Μπακογιάννη, που αποφάσισε να παραστεί στο τριήμερο των εγκαινίων της ΔΕΘ).


Σχολιάστε εδώ