Οι μεγαλειότατοι Τάσος, Γιώτης

Ο λόγος για τον πρώην νομάρχη Σερρών και υποψήφιο βουλευτή στις τελευταίες εκλογές Τάσο Καρυπίδη, που τους τελευταίους οκτώ μήνες κατείχε τη θέση του γενικού γραμματέα της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, από την οποία αποχώρησε, προκειμένου -όπως δήλωσε- να επιστρέψει μάχιμος στον τόπο του. (Έμαθα πως δεν αποφάσισε ακόμη αν θα διεκδικήσει δήμο, νομαρχία ή Βουλή).

Μάλιστα, για να στρώσει ο δρόμος, οι Καρυπίδης- Ψωμιάδης αντάλλαξαν δημόσια επιστολές (τις καταχώρισαν μάλιστα στην ιστοσελίδα της νομαρχίας), στις οποίες έκαστος εξυμνεί το μεγαλείο του άλλου. Ο Καρυπίδης τονίζει πως η τιμή γιʼ αυτόν ήταν μεγάλη, γιατί συνεργάστηκε «με έναν άξιο πολιτικό», «μπροστάρη στον καθημερινό αγώνα για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων, αλλά και της δημιουργίας μεγάλων προοπτικών για την ανάπτυξη αυτού του τόπου». «Παραιτούμαι με λύπη γιατί αφήνω έναν καλό φίλο και άξιο πολιτικό», συνεχίζει ο Καρυπίδης, ο οποίος, προκειμένου να μετριάσει τον πόνο μας για το πώς θα ζήσουμε χωρίς αυτόν, μας καθησυχάζει γράφοντας στον Ψωμιάδη πως «η σκέψη και η πίστη ότι η συνεργασία και η φιλία θα συνεχιστούν και στο μέλλον απαλύνει αυτή τη λύπη και μου δημιουργεί αισθήματα αισιοδοξίας ότι και σε νέους αγώνες από κοινού θα ξαναπροσπαθήσουμε».

Τα καλύτερα ο Καρυπίδης τα κρατά για το τέλος, γράφοντας στον Γιώτη: «Είσαι ένας μεγάλος αγωνιστής, ένας ακούραστος άνθρωπος και είμαι σίγουρος ότι οι Θεσσαλονικείς αισθάνονται υπερήφανοι που σε έχουν για νομάρχη τους. Εύχομαι να είσαι υγιής, να είσαι δυνατός και να συνεχίζεις με τον ίδιο ζήλο τους αγώνες που έχεις ξεκινήσει από χρόνια».

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τού ευχήθηκε την εκπλήρωση των πολιτικών του στόχων στη Νομαρχία Σερρών και δήλωσε: «Ο Τάσος Καρυπίδης αποτελεί μια ξεχωριστή προσωπικότητα στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, με γνώσεις, εμπειρία και αποτελεσματικότητα. Η πολιτική του ενεργοποίηση στη Νομαρχία Σερρών ελπίζω ότι θα μας δώσει τη δυνατότητα να ξανασυναντηθούμε και να συνεργαστούμε για το καλό των πολιτών και των δύο όμορων νομών». Τώρα, αν αναρωτιέστε πώς εξέλαβαν την όλη ιστορία ο θείος Αχιλλέας, οι λοιποί «γαλάζιοι» βουλευτές, ο «γαλάζιος» νομάρχης και ο επίσης «γαλάζιος» δήμαρχος (είχε εκλεγεί ως αντάρτης αλλά αποκατέστησε σχέσεις με τη Ρηγίλλης), η απάντηση είναι ξεκάθαρη: «Φύγε Τάσο, κρατάω μαχαίρι…».


Σχολιάστε εδώ