Και… «Αίγλη» στη σύγκρουση…

Από τη μια πλευρά τα αυθαίρετα της Αίγλης στο Ζάππειο, που ως γνωστόν έχει μισθώσει για αρκετά χρόνια θυγατρική εταιρεία του Κοντομηνά σε συνεργασία με τον Πλατή, κατά την «Αυριανή», που πιστοποίησε η Πολεοδομία και πλέον θα γκρεμισθούν, αφού η Ντόρα, αν και φίλη του μεγαλοεπιχειρηματία, δεν μπορεί να βοηθήσει από τη στιγμή που ήρθε η υπόθεση στο φως, και από την άλλη το «Θέμα» με τα εικονικά τιμολόγια του Alter, συνολικού ύψους 664 εκατ. δρχ. Στον πόλεμο υπέρ Κοντομηνά μετέχουν ακόμη το «Καρφί» και οι εφημερίδες Τράγκα, οι οποίες κυρίως επευφημούν τον επιχειρηματία. Αλλά οι συμμαχίες φτάνουν ως εκεί. Είναι ενδεικτικό πως τα υπόλοιπα μεγάλα φύλλα εξακολουθούν να προβάλουν με ίσους όρους την αντιπαράθεση, ενώ υποστήριξη στην πλευρά Κοντομηνά, με σχεδόν δίμηνη καθυστέρηση, παρείχε μόνο ο ασφαλιστικός κλάδος.

«Ως θεματοφύλακας του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης, καταδικάζει απερίφραστα και καταγγέλλει το είδος της δημοσιογραφίας που δεν έχει την παραμικρή σχέση με την αναγκαία στη δημοκρατία αυστηρή αλλά καλόπιστη κριτική, και που στρέφεται τόσο κατά του συνόλου της ασφαλιστικής αγοράς όσο και κατά της εταιρείας – μέλους της, Interamerican και του προέδρου της Δ. Κοντομηνά, δύο φορές εκλεγμένου προέδρου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος», αναφέρει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας στην καταχώρισή της στον Τύπο.

Ο Σύνδεσμος Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιρειών, σε ανακοίνωσή του δηλώνει, μεταξύ άλλων, πως τα δημοσιεύματα συγκεκριμένου εκδοτικού συγκροτήματος εξυπηρετούν σκοπιμότητες που μόνο το ίδιο γνωρίζει και ότι με τη στάση του θίγει τόσο τα μέλη του Συνδέσμου όσο και τον ασφαλιστικό θεσμό εν γένει. Πάντως όμως εξακολουθούν να ισχύουν οι τοποθετήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης πως 20 ασφαλιστικές εταιρείες είναι στο κόκκινο…


Σχολιάστε εδώ