Διάδρομοι και Ψίθυροι

> Chipita: Αύξηση άνω του 25% στα κέρδη ομίλου το εξάμηνο, ανακοινώσεις νέων κινήσεων σε εκτός των τειχών αγορές και κυρίως κάθε καλή διάθεση από τους θεσμικούς, που δεν έχουν προς ώρας πάρει (ξανά) θέση στο χαρτί, να το πράξουν σε εύλογο χρονικό διάστημα. Οπότε; …

> Έντονες ήταν οι πιέσεις για τις μικρές τράπεζες από τις αρχές κιόλας της εβδομάδας. Αναζωπυρώνοντας τις φήμες για επερχόμενο deal -πέραν της γνωστής και παλιάς ιστορίας των Γάλλων με την Εmporiki- αλλά και δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε πολλά χαρτοφυλάκια να πάρουν θέσεις (λέω εγώ τώρα…). (Σ.Σ: μη δίνετε και πολλή σημασία σε ανακοινώσεις του τύπου «για το 2006 μεταθέτει τις αποφάσεις περί της εισηγμένης Emporiki το Δημόσιο». Είναι καλή μαγιά για σενάρια και εν τέλει κάτι πρέπει να κάνουν και τα γραφεία Τύπου για να δικαιολογούν την παρουσία τους, έτσι;…).

> Στα 31 ευρώ (από 27 ευρώ) αύξησε η UBS την τιμή-στόχο για την Alpha Bank, διατηρώντας τη σύσταση «buy1», μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοίνωσε η τράπεζα την Τετάρτη. Να σας θυμίσω άραγε πως και την προηγούμενη εβδομάδα λέγαμε για το πόσο έχει αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον τμήματος της αγοράς (μετά των ανάλογων φημολογιών, ως είθισται) για το χαρτί της Alpha και τα όποια μελλούμενα στον χώρο των τραπεζών;

> Περίπου τετραπλάσια ήταν τα ενοποιημένα μετά από φόρους κέρδη της Aspis Βank στο εξάμηνο, γεγονός που για πολύ λίγους απετέλεσε έκπληξη, στον βαθμό που τέτοια μεγέθη «χρειάζονται» όταν πρέπει να δελεασθούν κάποιοι. (Και θυμηθείτε: μακριά από εμάς τα περί φημολογιών για ενδεχόμενες συγχωνεύσεις ή εξαγορές μικρών τραπεζών. Ε, ρε ξύλο που θέλουν μερικοί μερικοί…).

> Νέα υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Jumbo από πολλές ΑΧΕ με πιο… αισιόδοξη την Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, που «βλέπει» το χαρτί ακόμα και στα 11,50 ευρώ! Ουδείς σώφρων άνθρωπος δεν θα διαφωνούσε στον βαθμό που και η εποχή βοηθάει (άνοιξε η αγορά σχολικών και συναφών ειδών – μόλις ολοκληρώθηκε διαφημιστική καμπάνια για τη θερινή αγορά) και κυρίως οι διοικούντες την εταιρεία έχουν στα σκαριά νέα καταστήματα και περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων!


Σχολιάστε εδώ