Υποκλινόμαστε

Τούτη η γωνιά σήμερα θέλει να υποκλιθεί και να χαιρετίσει τον αγώνα που ξεπερνάει τα όρια κάθε φαντασίας, τον αγώνα που ενσαρκώνει την τραγωδία, τον ηρωισμό και τη δόξα σε μια διαρκή συλλογική πράξη αυτοθυσίας. Τον αγώνα που γίνεται με τα μεγάλα όπλα της ψυχής: Τη θέληση, τη γενναιότητα, αλλά και την πίστη στην αξία μιας ελεύθερης και ανεξάρτητης πατρίδας. Τον αγώνα που μετριέται με τις εκατόμβες των μαρτύρων και ανεβάζει έναν λαό στη συνείδηση όλου του κόσμου. Οι εισβολείς, συνεπαρμένοι από την αλαζονεία της δυνάμεως αλλά και την κατακτητική μέθη εξαιτίας του κέρδους, δεν υπολόγισαν την περηφάνια αυτού του λαού, μια περηφάνια που συνδέεται με την ιστορική αυτογνωσία και την εθνική του συνείδηση. Και οι εισβολείς και κατακτητές έγιναν οι αιχμάλωτοι της ιρακινής αντίστασης. Και πληρώνουν καθημερινά την αιχμαλωσία τους με βαρύ φόρο του αίματος, θυσιάζοντας τα παιδιά του λαού τους. Αλήθεια, ποια είναι τα ιδανικά για τα οποία έχουν θυσιαστεί χιλιάδες αμερικανοί νέοι;

Η αντίσταση του λαού του Ιράκ είναι μεγαλειώδης και στέλνει το μήνυμα στους λαούς ότι μέτρο της δύναμης δεν είναι η ισχύς των όπλων αλλά η δύναμη της ψυχής.

Και η δύναμη της ψυχής είναι εκείνη που τελικά θα νικήσει. Πλάι στον μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης μάχεται ο μαρτυρικός λαός του Ιράκ. Μαζί και ο λαός του Αφγανιστάν. Και είναι βέβαιο ότι ο αγώνας του λαού του Ιράκ έχει επιβραδύνει τα σχέδια στρατιωτικής εισβολής των ΗΠΑ σε άλλες χώρες, όπως το Ιράν, η Συρία, αλλά και αλλού. Και έχει βάλει το Πεντάγωνο σε σκεπτικισμό.
Χαιρετίζουμε τον αγώνα του λαού του Ιράκ και υποκλινόμαστε στο ηρωικό μεγαλείο του.


Σχολιάστε εδώ