Στοπ στον Βούγια

Στο ραντεβού της Δευτέρας προσήλθαν -αν και απρόσκλητοι- οι δύο αποπεμφθέντες. Οι Γιώργος Τανιμανίδης και Νίκος Τσαρούχας μπούκαραν -κατά το κοινώς λεγόμενο- και αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, αμφισβητώντας τη δικαιοδοσία του Βούγια να τους αποβάλει από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, την οποία, όπως είπαν, υπηρετούν επί δεκαετίες.

Ο Βούγιας, θέλοντας να μη ρίξει λάδι στη φωτιά, αρκέστηκε να δηλώσει πως «η υπόθεση θεωρείται λήξασα» και ζήτησε από τους δύο να αποχωρήσουν. Τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν οι δύο του είπαν «αν δεν μπορείς να συνυπάρξεις με εμάς, φύγε εσύ» και άλλα τέτοια διόλου κόσμια.

Οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι προσπάθησαν να μην αναμειχθούν στην κόντρα, δίνοντάς της έτσι διάσταση προσωπικής αντιπαράθεσης. Εξαίρεση η Εύα Καϊλή, που δεν έχασε την ευκαιρία να καρφώσει τον πρώην κολλητό της.

Στο μεταξύ, τα τηλέφωνα είχαν ανάψει, καθώς κάποιοι από τους μετέχοντες (είχαν κληθεί και οι διαμερισματικοί σύμβουλοι της παράταξης) τηλεφωνούσαν σε αρμόδια και αναρμόδια κομματικά στελέχη, ζητώντας πυροσβεστική παρέμβαση για να αποτραπεί το ενδεχόμενο να «γίνουμε ρόμπες».

Λίγο αργότερα, και ενώ οι λεκτικές αψιμαχίες συνεχίζονταν, κατέφθασε ασθμαίνων ο υπεύθυνος αυτοδιοίκησης της Νομαρχιακής Χάρης Κουρίδης, ο οποίος ζήτησε να διακοπεί η συνάντηση, υποσχόμενος πως θα υπάρξει κομματική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του θέματος που προέκυψε.

(Θα μου πείτε, γιατί τέτοια πρωτοβουλία δεν ανελήφθη τις βδομάδες που προηγήθηκαν, όπως και τι σχέση μπορεί να έχει το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ με τις λειτουργίες μιας δημοτικής παράταξης, που επιμένει να λανσάρεται ως αδέσμευτη;).


Σχολιάστε εδώ