Ο Γιώργος Παπανδρέου περιμένει

Όσο κι αν γκρινιάζουν οι τοπικοί ΠΑΣΟΚοι πως ο δικός τους σχεδιασμός έχει μείνει πίσω, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πρόκειται να τους κάνει τη χάρη να φανερώσει τις προθέσεις του πριν οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα της επίσκεψης Καραμανλή. Ύστερα από κάποιες διαβουλεύσεις στη Χαριλάου Τρικούπη, το μόνο που έγινε σαφές, είναι πως ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα αφιχθεί στην πόλη το Σάββατο 17 του μήνα και πως θέλει να του οργανωθεί λαϊκή υποδοχή στο αεροδρόμιο, αλλά και σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής του μέχρι το «Μακεδονία Παλλάς», όπου και θα καταλύσει.

Την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, σε αίθουσα του «Μακεδονία Παλλάς» πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη στελεχών του κόμματος υπό την προεδρία της Μαριλίζας και παρουσία των Τσούρα, Λάμπρου κ.ά. Εκεί, τα μέλη του Περιφερειακού, της Γραμματείας της ΝΕ Θεσσαλονίκης, οι γραμματείς των ΝΕ των γύρω νομών, οι βουλευτές και τα λεγόμενα κοινωνικά στελέχη (δήμαρχοι, συνδικαλιστές κ.λπ.) θα υποβάλουν διάφορες προτάσεις για το τι κατά τη γνώμη τους θα πρέπει να πει και τι να κάνει ο Γιώργος κατά την παραμονή του στην πολη, ώστε να ακυρώσει τον αντίκτυπο της επίσκεψης Καραμανλή και να πείσει πως τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και ο ίδιος είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα ηνία της χώρας.


Γκάφα Ευθυμίου

Στη Θεσσαλονίκη ανέβηκε ο Πέτρος Ευθυμίου, ως μέλος της επιτροπής προετοιμασίας των δημοτικών εκλογών υπεύθυνος για την περιοχή, για μια πρώτη κουβέντα εν όψει του ανοίγματος του κύκλου των προεκλογικών διεργασιών του ΠΑΣΟΚ. Ουσιαστικά, ήθελε να δείξει κάποια κινητικότητα, πριν από την άνοδο του αρχηγού στην πόλη. Γι’ αυτό και κάλεσε να δει τους γραμματείς των δύο ΝΕ (Α και Β Θεσσαλονίκης), όπως και αυτόν του Περιφερειακού Γραφείου Κεντρικής Μακεδονίας και την αναπληρώτριά του.

Λησμόνησαν ωστόσο τους καθ’ ύλην αρμόδιους, τους επικεφαλής δηλαδή των γραφείων αυτοδιοίκησης των εν λόγω οργάνων, οι οποίοι εξεμάνησαν και άρχισαν να σέρνουν τα εξ αμάξης στον πρώην υπουργό (μιλώντας σε δημοσιογράφους). Ο Ευθυμίου τα ‘μαθε και θορυβήθηκε. Ζήτησε λοιπόν να τους καλέσουν, ενώ η συνεδρίαση είχε ήδη αρχίσει. Ο ένας που πρόλαβε να πάει -ο Κουρίδης της Α Θεσσαλονίκης- τους τα ‘συρε και έφυγε. (Τους είπε πως με τέτοια υπονομεύουν τον Γιώργο και άλλα παρόμοια).


Ζηλέψτε χαμουτζήδες

Ξέρω πως θα κάνω τους εκτός Θεσσαλονίκης αναγνώστες μου να σκάσουν από τη ζήλια τους, αλλά θα το γράψω, έτσι για να τονίσω το προνόμιο του να ζει κανείς στη… συμπρωτεύουσα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:
• Η Νομαρχία Θεσσαλονίκης οργάνωσε στην πλαζ της Αγίας Τριάδας «το καλύτερο beach party του καλοκαιριού» (έτσι αναφέρεται στην ανακοίνωση). Επρόκειτο για «μία μαγική μουσική βραδιά» στην οποία συμμετείχαν οι Δάκης, Ρόμπερτ Ουίλλιαμς, Γιώργος Πολυχρονιάδης, Λάκης Τζορντανέλλι, The papa’s family και ο Άλκης Κακαλιάγκος με το συγκρότημά του.
• Τις παγκόσμιου βεληνεκούς πρωτοβουλίες του Γιώτη ζήλεψε ο Τσιαρτσιώνης, που αποφάσισε να γιορτάσει τα 50 χρόνια λειτουργίας του ΥΜΑΘ με τρεις συναυλίες του Πασχάλη Αρβανιτίδη.
Τι να τα κάνουμε τα Μέγαρα, όταν μπορούμε -και μάλιστα δωρεάν- να απολαμβάνουμε τέτοια υπερθεάματα…


Επιστολή Καλογιάννη

Έκλεινε η σελίδα, όταν έφτασε στα χέρια μας επιστολή του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ Σταύρου Καλογιάννη σχετικά με την ιστορία των τοξικών φυτοφαρμάκων του παλιου εργοστασίου της ΔΙΑΝΑ που παραμένουν δίπλα σε κατοικημένες περιοχές, απειλώντας τη δημόσια υγεία. Θα τη δημοσιεύσουμε στο επόμενο φύλλο μας.


Σχολιάστε εδώ