Με κόστος 70-80 ευρώ ο αποκωδικοποιητής της ΕΡΤ
Η κυβέρνηση επιλέγει να ανοίξει την πόρτα στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, δίνοντας τον πρώτο λόγο στην ΕΡΤ, η οποία θα επιλέξει τον συνεργαζόμενο ιδιώτη. Εδώ η πρώτη υποψηφιότητα είναι αυτή της NetMed, η οποία έχει αναπτύξει την δορυφορική συνδρομητική τηλεόραση της χώρας, Το ερώτημα είναι αν η ΕΡΤ μπορεί να αναπτύσσει τέτοιες δραστηριότητες, καθώς εκ του ιδρυτικού της νόμου δεν μπορεί να ζητάει το κέρδος, όπως αναφέρει και πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Όλα αυτά μάλλον θα ξεκαθαριστούν στον επόμενο νόμο που θα φτιάξει ο
Θ. Ρουσόπουλος για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, αλλά ως τότε η ΕΡΤ θα έχει προβάδισμα στην αγορά, με 3 κανάλια. Ένα κινηματογραφικό, ένα αθλητικό και ένα για τα άτομα με τις ειδικές ανάγκες.
Η Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει το άλμα και αντί να κοιτάει πώς θα μοιράσει τις αναλογικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές άδειες, να προχωρούσε απευθείας στην επίγεια ψηφιακή. Όμως με μια τέτοια προοπτική δεν φαίνεται να συμφωνούν όλοι οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν επιθυμούν τον πολλαπλασιασμό των συχνοτήτων, που επιφέρει η ψηφιακή τεχνολογία. Υπάρχουν άλλοι όμως που πιστεύουν πως θα πρέπει απευθείας να δοθούν ψηφιακές άδειες. Επιστρέφοντας στο πιλοτικό εγχείρημα της ΕΡΤ, αξίζει να σημειωθεί πως ο πολίτης θα ξαναπληρώσει. Για να δει τα 3 νέα κανάλια θα πρέπει να πληρώσει έναν αποκωδικοποιητή 70-80 ευρώ, εκτός από την καταβολή του ανταποδοτικού τέλους…