Κλέβουν το ενδιαφέρον τα εκδοτικά

Και φυσικά αναφέρονται στα δύο μεγάλα γεγονότα, που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό. Τη σύγκρουση Γ. Κουρή-Κοντομηνά, που έχει κλέψει την προσοχή όλων (και των απλών πολιτών) και όλοι διερωτώνται ποια θα είναι η κατάληξη, και την αλλαγή σκυτάλης στον ΔΟΛ, με την ουσιαστική αποχώρηση του Λαμπράκη από τις εφημερίδες του και την αποκλειστική απασχόλησή του στο Μέγαρο Μουσικής, το οποίο βέβαια θα έχει την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης Καραμανλή -ήδη πρόσφατα, όπως αποκάλυψε το «Π», δόθηκε νέα εγγύηση του Δημοσίου για δάνειο του Μεγάρου.

Καλά ενημερωμένες πηγές υποστηρίζουν ότι δεν κρύβεται πίσω από τον Ψυχάρη κανένας άλλος από τον… ίδιο, που είναι το πραγματικό πλέον αφεντικό του ΔΟΛ και φαίνεται να τα έχει βρει με την κυβέρνηση, η οποία μάλιστα, όπως λέγεται, πανηγύριζε γι’ αυτήν την εξέλιξη. Και όχι χωρίς λόγο. Οι χαμηλοί τόνοι και στο «Βήμα» και στα «Νέα» είναι ξεκάθαροι με την πρώτη ματιά.

Αντίθετα η κυβέρνηση κρατάει αποστάσεις, εμφανίζεται να μην παρεμβαίνει, αφήνει να εξελίσσεται η άγρια διαμάχη Κουρή-Κοντομηνά, δηλώνει ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει απερίσπαστη το καθήκον της, όμως σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις δεν κρύβει τα χαμόγελα, λέγοντας ότι είναι η κερδισμένη, εννοώντας προφανώς ότι, ανεξάρτητα από την κατάληξη που θα έχει αυτή η ιστορία, ο πανίσχυρος ως τώρα ιδιοκτήτης του ALPHA θα έχει τραυματισθεί!

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, άνθρωποι της κυβέρνησης διατηρούν επαφές με τον Γ. Κουρή, με ό,τι σημαίνει αυτό.

Να σημειωθεί ότι ο Δ. Κοντομηνάς είδε τον Γ. Αλογοσκούφη την περασμένη Δευτέρα, δηλώνοντας πως πήγε «για να δούμε αν η Interamerican είναι υγιής ή αν είμαστε κλέφτες». Ακολούθησε δήλωση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου, που έγινε σποτ από τον Alpha, για τα αποθεματικά της Interamerican, που είναι υπεραρκετά, απαντώντας έτσι στις καταγγελίες του Γ. Κουρή. Όλα αυτά και ενώ η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της, Θ. Ρουσόπουλου, δήλωνε πως δεν θα τοποθετηθεί και πως τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη! Ο Δ. Κοντομηνάς θεωρεί πως πίσω από την επίθεση Κουρή είναι «αρκετοί» και κατά το «Θέμα» πίσω είναι ο Όμιλος Βαρδινογιάννη. Από την άλλη πλευρά, ο Όμιλος Βαρδινογιάννη διαψεύδει κατηγορηματικά την οποιαδήποτε εμπλοκή του.

Γ. Κουρής: Χρημάτισαν υπαλλήλους της Εισαγγελίας

Ήταν όμως ώρα να μιλήσουν οι πρωταγωνιστές της αντιπαράθεσης. Ο Γ. Κουρής το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας στο γραφείο του, στον Ταύρο, συνέχισε τις επιθέσεις με μια σοβαρή καταγγελία, πως «χρημάτισαν υπαλλήλους της Εισαγγελίας να αλλοιώσουν τον φάκελο με τις ανεκτέλεστες αποφάσεις σε βάρος του». Κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δ. Παπαγγελόπουλο, υποστηρίζοντας ότι στο πινακίδιο ποινών «έγινε επέμβαση, με σκοπό να αλλοιωθούν τα στοιχεία που με αφορούν και στόχο την ύπαρξη εκτελεστής καταδικαστικής απόφασης με αμετάτρεπτη ποινή, ενώ προϊόν ηθελημένης ενέργειας ήταν και η εισαγωγή στον φάκελο, και συνακόλουθα στο σύστημα πληροφορικής, παρτίδας με ομοιόμορφα δακτυλογραφημένα αποσπάσματα φερομένων ως νέων (έξι) αποφάσεων, οι οποίες ούτε νέες ήταν ούτε ενεργές, αφού επρόκειτο για ακατανόητη διπλή και αυτοτελή καταχώριση των πρωτόδικων αποφάσεων και των εκδοθεισών κατ’ έφεσή τους».


Σχολιάστε εδώ