«Η μοναδική αληθινή επανάσταση προέρχεται απ’ τον Θεό»…

Ο ρέκτης, αειθαλής και αεικίνητος μητροπολίτης Κισάμου και Σελήνου Ειρηναίος, παρητήθη στα 94 του από τα καθήκοντα του μητροπολίτη. Παραμένει -και δεν προεδρεύει «απλώς»- πρόεδρος της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης και της ΑΝΕΚ, αμφοτέρων έργων των χειρών του, καθώς και του Ιδρύματος Ελευθερίου Βενιζέλου. Κόσμημα της Ελληνορθοδοξίας, φωτισμένος ιεράρχης με αδρή τη σφραγίδα της δωρεάς του Θεού. Υπόδειγμα Καλού Ποιμένος, ο οποίος «την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων». Προχώρησε σε πρωτοβουλίες, ανέλαβε δράσεις και πήρε προωθημένες θέσεις στα μείζονα θέματα του ποιμνίου και του Έθνους. Έδειξε έτσι ότι η Εκκλησία είναι, εξ ορισμού, η πρωτοπορία και η επανάσταση στην κοινωνία, το φως του κόσμου.

Πολιέ Γέροντα είησαν τα έτη Σου ως πλείστα, υγιεινά και σωτήρια!

Η ομόφωνη εκλογή του νέου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφίλου, ανδρός που είχε μείνει εκτός φθοράς κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης, πρέπει να σημάνει και το τέλος μιας δραματικά τεταραγμένης περιόδου στην ιστορία του παλαίφατου θεσμού. Εις χείρας και του ηλικιακά νέου Προκαθημένου βρίσκεται η ουσιαστική ειρήνευση της Αγιοταφικής Αδελφότητας, ενώ χρέος της ελληνικής Πολιτείας είναι η παροχή πάσης ηθικής και υλικής βοηθείας στο αγρίως δοκιμασθέν ιερόν καθίδρυμα της Αγίας Γης.

Ο πάπας Βενέδικτος ΣΤ΄ λειτούργησε και μίλησε στην Κολωνία σε μια λαοθάλασσα 1 εκατ. νέων από 193 χώρες του κόσμου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνάντησης της Ρωμαιοκαθολικής Νεολαίας. Ο Ποντίφηξ κινούμενος, όπως σχολίασε η Deutsche Welle, «με σύνεση σ’ ένα πλαίσιο που ορίζει η πίστη και όχι οι κανόνες» έδειξε ανοιχτούς ορίζοντες διεκκλησιαστικού και διαθρησκειακού διαλόγου για να καταλήξει ότι «η μοναδική αληθινή επανάσταση προέρχεται από τον Θεό» Και τα τρία μηνύματα είναι παρήγορα.

Ο ΕΝΙΣΤΑΜΕΝΟΣ


Σχολιάστε εδώ