Ενοχλεί τα «λαμόγια» ο Παλαιοκρασσάς…

Παρά τη σαφή αυτή προειδοποίηση και παρ’ ότι το ΔΣ γνώριζε ότι ο κ. Παλαιοκρασσάς έχει καταθέσει στον Εισαγγελέα ΔΕΚΑ φακέλους με σκανδαλώδεις συμβάσεις έργων, από τις οποίες ζημιώθηκε η ΔΕΗ δεκάδες δισεκατομμύρια, και στις υποθέσεις αυτές φέρεται να έχει εμπλοκή ο κ. Μιζάν, το διοικητικό συμβούλιο προχώρησε στην επιλογή του Μιζάν ως γενικού διευθυντή Ορυχείων!

Αυτό, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε νέα διάσταση μεταξύ προέδρου και ΔΣ. Και βέβαια, ανεξάρτητα των επιχειρημάτων εκείνων που ψήφισαν τον κ. Μιζάν, μόνο ως ενέργεια με στόχο την ανατροπή του κ. Παλαιοκρασσά θα μπορούσε να ερμηνευθεί, εκτός αν νομίζουν ότι τα στοιχεία που επικαλέσθηκε εναντίον του κ. Μιζάν ο πρόεδρος της ΔΕΗ δεν ευσταθούν, είναι αναληθή, οπότε θα έπρεπε να το δηλώσουν ευθέως, ότι δεν τα παίρνουν υπόψη τους και προχωρούν. Τότε, όμως, υπάρχει διάσταση και ασυνεννοησία, που θα μπλοκάρει τη λειτουργία της ΔΕΗ, οπότε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημ. Σιούφας έχει τον λόγο.

Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που σχεδόν όλο το ΔΣ παίρνει θέση και μάλιστα αρκετά παρεξηγήσιμη, κόντρα στις επιλογές του προέδρου.

Και εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε την προκλητική απουσία των μελών του ΔΣ από τη δίκη για τη Μονάδα του Λαυρίου, την οποία η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγελλε ως σκάνδαλο και τώρα που έγινε κυβέρνηση αποστασιοποιήθηκε από την εκδίκαση της υπόθεσης.


Σχολιάστε εδώ