Άλλες Τυπολογίες

o Ολόψυχα στον πόλεμο εναντίον του… Χατζηνικολάου το «Θέμα». Μέσα στην αντάρα της αντιπαράθεσης του Δ. Κοντομηνά με τον Γ. Κουρή, στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας υπήρχε χτύπημα για τους σταρ που δεν επέστρεψαν στις θέσεις τους. Στη συνέχεια η πλευρά Χατζηνικολάου διοχέτευσε με τη σειρά της πως ήταν εκεί που έπρεπε.

o Στην ταβέρνα ο «Τηλέμαχος», στην Κάτω Κηφισιά, έφαγαν το βράδυ της Τρίτης τα ζεύγη Κοντομηνά και Χατζηνικολάου, σύμφωνα με πληροφορίες. Προηγήθηκε κλειστή σύσκεψη των δύο ανδρών, μία ημέρα πριν από την ομιλία Κοντομηνά στην Interamerican.

o Επιχειρηματικές πηγές αναφέρουν πως το ζεύγος Αγγελόπουλου βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις, για την εξασφάλιση στην Ελλάδα των δικαιωμάτων διεθνούς εμβέλειας τηλεοπτικού οργανισμού. Η πλευρά Αγγελόπουλου διαψεύδει τις επαφές.

o Με πολλή προσοχή παρακολουθεί η κυβέρνηση τις εξελίξεις στον «Ελεύθερο Τύπο». Το παράρτημα της Εθνικής Τράπεζας στο Λονδίνο έχει αναλάβει να κάνει την αποτίμηση της περιουσίας της εφημερίδας και θα παρουσιάσει την πρότασή του εντός ανώτατου χρονικού ορίου έξι μηνών. Η πρώτη σοβαρή συνάντηση αναμένεται στα μέσα Σεπτεμβρίου. Ίσως η απάντηση να κρύβει και το όνομα του επιχειρηματία. Αλλά πρέπει να συμφωνεί και η κυβέρνηση σε αυτό. Η εφημερίδα κατάφερε να μπει και στο Διαδίκτυο. Η διεύθυνση www. elef-typos.gr προσφέρει την ύλη της εφημερίδας.

o Με εξώφυλλο σκίτσο του Μ. Κυριακού και ρεπορτάζ για τους «5 άσους του» τυπώθηκε και διανέμεται σε φίλους το τεύχος 0 της «Γαλέρας». Πρόκειται για ένα πολιτικό και σατιρικό περιοδικό, υπό τον συντονισμό του σκιτσογράφου της «Ελευθεροτυπίας» Γιάννη Καλαϊτζή, με τη συμμετοχή της πλειονότητας των συναδέλφων του, Δερμεντζόγλου Χατζόπουλου, Χερουβείμ, Αναστασίου, Μακρή, Στάθη, Πετρουλάκη, Ζήση κ.ά. Εκδότης είναι ο Μπάμπης Καζαντζίδης, διευθυντής ο Γ. Καλαϊτζής, διευθυντής σύνταξης ο Χριστόφορος Κάσδαγλης, ενώ τον σχεδιασμό έκανε ο Δ. Αρβανίτης. Το πρώτο τεύχος εκτιμάται πως θα κυκλοφορήσει στα μέσα Οκτωβρίου.

o Νέα διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο Διαφημιστών της Γραμματείας Επικοινωνίας. Η κυβέρνηση στοχεύει στην επιτάχυνση της σχετικής διαδικασίας με το νέο νομοσχέδιο που θα καταθέσει την επόμενη βδομάδα Ακόμη ρυθμίζονται θέματα των Συμβούλων Επικοινωνίας, ενώ μετονομάζονται από Ακολούθους Τύπου σε Γραμματείς Τύπου. Τέλος, στο ΔΣ της ΕΙΗΕΑ προστίθενται και εκπρόσωποι οικονομικής και αθλητικής εφημερίδας, ύστερα από αίτημα της ένωσης.

o Πόσο στοιχίζει η μεταφορά του Τύπου σε όλη τη χώρα; Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος ανέρχεται σε 600.000 ευρώ. Και βέβαια περισσότερο ωφελημένες από την κρατική επιδότηση της μεταφοράς είναι οι μεγάλες εφημερίδες. Η κυβέρνηση πάντως στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει θα επεκτείνει την κάλυψης της διαφοράς του αεροπορικού κομίστρου για τη μεταφορά των ημερησίων και εβδομαδιαίων εφημερίδων πανελλαδικής κυκλοφορίας σε ΗΠΑ και Καναδά.

o Τι γίνεται με τον ξενόγλωσσο Τύπο; Δεν φαίνεται να λειτουργεί κανένας κανόνας. Με εξαίρεση μία εκδοτική εταιρεία με έλληνα εκδότη, οι περισσότερες ελέγχονται από ξένους, που έχουν έναν δύο εργαζόμενους χωρίς να καταβάλουν εισφορές, χρησιμοποιώντας τις εφημερίδες τους για άλλες δουλειές. Τα γραφεία εύρεσης εργασίας είναι οι πιο ήπια δραστηριότητα. Υπάρχει δε εφημερίδα που εκτυπώνεται σε γειτονική χώρα, έχει ελληνικές διαφημίσεις και μοιράζεται στην Ελλάδα, χωρίς να καταβάλλει κανενός είδους φόρο. Αν το υπουργείο Επικρατείας ψάξει τις υποθέσεις, θα ανακαλύψει κι άλλα…

o Τι αλλαγές θα φέρει στον Λάμψη, αλλά και στον Village FM (τα οικονομικά τους σε διπλανό ρεπορτάζ), η αλλαγή ιδιοκτησίας στην πολυεθνική εταιρεία SBS Broadcasting; Η εταιρεία εξαγοράστηκε, όπως ανακοινώθηκε την περασμένη Δευτέρα, έναντι του ποσού του 1,86 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις εταιρείες χαρτοφυλακίου Permira Advisers Ltd. και Kohlberg Kravis Roberts & Co. Οι αγοραστές αναλαμβάνουν χρέη ύψους 1,86 δισ. ευρώ της SBS Broadcasting, η οποία διαθέτει ένα δίκτυο 16 τηλεοπτικών και 101 ραδιοφωνικών σταθμών στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα ελέγχει τον Λάμψη 92,3, ενώ η εταιρεία «HRS» έχει την εμπορική εκμετάλλευση του σταθμού, όπως και του Village.

o Έκτακτη σύσκεψη Ψυχάρη- Μπόμπολα, μετά τις πληροφορίες του «Π» για διακοπή του εγχειρήματος έκδοσης της εφημερίδας μικρών αγγελιών. Συζητήθηκε επίσης η ματαίωση της συνεργασίας με Κοντομηνά για την έκδοση περιοδικών. Άγνωστο αν πάρθηκαν αποφάσεις.

o Και τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας θέλει να φέρει η ΕΡΤ στην Ελλάδα, αλλά με νοικιασμένα μηχανήματα. Το προτείνει για την κάλυψη του διαγωνισμού της Eurovision, χωρίς όμως αναλυτικό κόστος. Η πρότασή της είναι να νοικιάσει μηχανήματα HDTV, υψηλής ευκρίνειας, για την Eurovision και το Τσάμπιονς Λιγκ το 2007.


Τρίτη η ΝΕΤ !
Στην τρίτη θέση με τις επαναλήψεις των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και την ποδοσφαιρική αναμέτρηση του Παναθηναϊκού πέρασε η ΝΕΤ, με 11,7%. Πρώτο το Mega, με απώλειες, στο 19,3%, δεύτερος ο ΑΝΤΕΝΝΑ, έχοντας χάσει κι εκείνος έδαφος, στο 17,6%. Τέταρτος ο Alpha με 11,6%, πέμπτο το Star με 11,2% και έκτο το Alter με 9,2%.

o Στην ΕΡΤ ο Σεραφείμ Κοτρώτσος.
Ο πρώην γενικός διευθυντής ενημέρωσης της «Αθήνα 2004» εντάσσεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομάδα του εντεταλμένου συμβούλου, Γ. Χουλιάρα. Θα ασχοληθεί με τον σχεδιασμό και την προβολή των μεγάλων εγχειρημάτων της ΕΡΤ.

o Την επόμενη βδομάδα θα συναντηθούν οι μέτοχοι του Mega για την πρώτη συνεδρίαση του φθινοπώρου. Θα συζητηθούν τα τρέχοντα ζητήματα με πρώτο αυτό του ενημερωτικού τομέα.

o Στο παρά πέντε γλίτωσαν τα ασφαλιστικά μέτρα ο ΑΝΤΕΝΝΑ και η Φ. Ράλλη, από τη Δήμητρα Παπαδοπούλου. Ο ΑΝΤΕΝΝΑ προετοίμαζε το σίριαλ «Σ’ αγαπώ μ’ αγαπάς, δέκα χρόνια μετά», με Παναγιωτοπούλου και Παρτσαλάκη, όμως η δημιουργός είχε ήδη κατοχυρώσει τον τίτλο «Σε αγαπώ, μ’ αγαπάς». Τελικώς ο ΑΝΤΕΝΝΑ και η φίλη της Δ. Παπαδοπούλου, Φ. Ράλλη, αποφάσισαν να αλλάξουν όνομα στο σίριαλ.

o Επιβεβαίωσε ο Δ. Χαραλάμπης, αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, τις πληροφορίες του «Π» για τη μεταβίβαση του 25% στον Alpha, αλλά και για την απόφαση του ΣτΕ που δικαιώνει την προσφυγή του Mad. Δεν έδωσε στοιχεία για τον αγοραστή, που σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι ο κ. Βατικιώτης.

o Νέος διευθυντής σύνταξης στο Star, προερχόμενος από το Mega, ο Ανδρέας Ανδρεούλης. Στο παρελθόν συνεργάστηκε ξανά με Σ. Μαλέλη και Α. Λιάτσο.

o Απεργία πάλι και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Επικοινωνία» του Νέου Ηρακλείου. Οι εργαζόμενοι κάλεσαν την Επιθεώρηση Εργασίας, καθώς παραμένουν απλήρωτοι.

o Συμφώνησε για 200.000 ευρώ με ένα κανάλι για καθημερινή παρουσία σε παράθυρα και μία εβδομαδιαία εκπομπή και δέχθηκε στη συνέχεια προσφορά από άλλο με… πενταπλάσια αμοιβή! Και βέβαια ο τηλεοπτικός σχολιαστής μετακινήθηκε.

o Τελικά όποιος δουλεύει σε ένα ΜΜΕ είναι δημοσιογράφος ή υπάλληλος; Επίκαιρο ερώτημα στις μέρες που ζούμε, Νίκο…


o Από την παράσταση στο Ηρώδειο για τα 50 χρόνια του Ελληνικού Φεστιβάλ Αθηνών, στη 1.00 το πρωί τι κατάφερε να δείξει η ΕΡΤ; Μόνο την είσοδο του Κ. Καραμανλή και της συζύγου του, Νατάσας, χωρίς να προβάλει ούτε ένα πλάνο από τους ηθοποιούς …Τέτοια δεν τα θέλει ούτε ο Καραμανλής, διότι παραπέμπουν σε ακραίο σημιτισμό….

o Νέα αύξηση στη συνδρομή της Nova κατά 1,05 ευρώ (περίπου 358 δρχ.). Από την 1η Οκτωβρίου η μηνιαία συνδρομή αυξάνεται στα 55,49 ευρώ τον μήνα, έναντι 54,35 ευρώ που ισχύει ως σήμερα. Ταυτόχρονα αυξάνεται κατά 0,03 ευρώ το τηλεπεριοδικό «Novamagazine», από 1,27 ευρώ σε 1,30 ευρώ.

o Συνολικού προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ είναι το έργο «Σχεδίαση και κατασκευή διαδυκτιακής πύλης» που προκήρυξε ο ΕΟΤ. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους έως τις 14 Οκτωβρίου.

o Οι «αστέρες», που θίγονται όταν τους αποκαλούν έτσι, παρότι βρίσκονται στην Αθήνα, όπως λένε, δεν βγαίνουν στον αέρα περιμένοντας την επίσημη έναρξη της σεζόν, που ορίστηκε η 5η Σεπτεμβρίου. Λες και πρόκειται για αγώνα δρόμου και όχι για δελτία ειδήσεων.

o Δεν πρόκειται να καταργηθεί ο Φιλία, ο σταθμός της ΕΡΑ για τους μετανάστες, μας διαβεβαιώνουν από τη ραδιοφωνία. Πρόκειται για θετική εξέλιξη, με δεδομένο πως η αναστολή λειτουργίας του ζητήθηκε στο ΔΣ της εταιρείας προ 3 μηνών, με στόχο να αντικατασταθεί από εμπορικό σταθμό. Ο τελευταίος θα γίνει, αλλά ακόμη δεν αποφασίστηκε η συχνότητα.


o Στα δικαστήρια θα ξανασυναντηθούν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και οι φορείς διαχείρισης συγγενικών δικαιωμάτων, «Grammo», «Απόλλων», «Ερατώ». Στις 21 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δίκη εναντίον ραδιοφωνικού σταθμού, που μπορεί και να καθορίσει και την πορεία της αγοράς σε περίπτωση που δικαιωθούν οι 3 φορείς. Μέσω της «Grammo», σημειώνεται πως εκφράζονται οι δισκογραφικές εταιρείες. Αν και πραγματοποιήθηκαν διετείς διαπραγματεύσεις, που είχαν καταλήξει στην ώριμη συμφωνία καταβολής 1,8% από τους ενημερωτικούς σταθμούς και 0,9% από τους μουσικούς, οι 3 φορείς έκαναν πίσω. Σημειώθηκε διαφωνία μεταξύ της «Grammo» και των τραγουδιστών και μουσικών, «Απόλλων» και«Ερατώ». Στη συνέχεια η νέα απαίτηση που κατατέθηκε έφτασε το 5% από τους μουσικούς, την ίδια ώρα που η ΑΕΠΙ εισπράττει 2,2%. Είναι προφανές πως τα οικονομικά των σταθμών δεν μπορούν να αντέξουν μια τέτοια συμφωνία, οπότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

o Με βαρύτατες κατηγορίες παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης εννιά άτομα, τα οποία φέρονται ότι εμπλέκονται στην κομπίνα με τα «στημένα» τηλεπαιχνίδια που αναμεταδίδονταν από τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, έγραψε την περασμένη βδομάδα ο «Αγγελιοφόρος», χωρίς όμως να δίνει τα ονόματα των εμπλεκομένων. «Σύμφωνα με βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, οι εννιά θα καθίσουν στο εδώλιο για εγκληματική οργάνωση, απάτη κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση και άμεση συνέργεια στις παραπάνω πράξεις». Η εφημερίδα έγραψε ακόμη πως «στο βούλευμα περιγράφεται πώς στήθηκε το ”κόλπο” με τα τηλεπαιχνίδια, ενώ επισημαίνεται ότι σε διάστημα εννιά μηνών τα μεικτά ”κέρδη” ήταν περίπου 10.000.000 ευρώ». Άραγε γιατί ο εγκέφαλος κυκλοφορεί ελεύθερος και τα τσοντοκάναλα κυριαρχούν και πάλι σε όλη τη χώρα;

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται και καταθέσεις-φωτιά πρώην υπαλλήλων των εταιρειών με τις οποίες αποκαλύπτεται πώς χρησιμοποιούνταν οι «κομπάρσοι» που εμφανίζονταν ότι δήθεν συμμετείχαν στο τηλεπαιχνίδι, δίνοντας σκοπίμως λανθασμένες απαντήσεις.


o Για τα μέσα Οκτωβρίου προετοιμάζεται η νέα απογευματινή αποκαλυπτική εφημερίδα με εκδότη τον Παύλο Δημητριάδη και την υποστήριξη δύο επιχειρηματιών. Ο ένας έχει ήδη πρόσβαση στα ΜΜΕ -και δεν είναι ο Δ. Κοντομηνάς- ο δεύτερος όχι. Για τη στελέχωση του φύλλου γίνονται συζητήσεις με τους Βαγγέλη Ρούση, Τ. Χατζή, Γ. Προβή, Σεραφείμ Κοτρώτσο, αν και του τελευταίου η συμμετοχή θα εξαρτηθεί από το ξεκαθάρισμα του θολού σήμερα επιχειρηματικού σχήματος και το ύφος και το περιεχόμενο της εφημερίδας. Στην ομάδα μετέχουν και οι Νάσος Γουμενίδης και Χάρης Παυλίδης.

o Ο πυρετός του πολέμου ανάμεσα στα κανάλια έχει περάσει και στον τομέα της παραγωγής. Αίφνης για το τούρκικο σόου που κάνει θραύση στην Τουρκία και θα φιλοξενεί έλληνες και τούρκους διάσημους ποπ τραγουδιστές, σφάζονται τρία κανάλια, όπως έγραψε και το nedianews.gr. Αρχικώς την επαφή την έκανε ο ΑΝΤΕΝΝΑ για κοινή συμπαραγωγή, αλλά το πράγμα σκάλωσε, καθώς οι καλεσμένοι έλληνες καλλιτέχνες δεν προέρχονταν από τη Heaven ή τουλάχιστον δεν ήταν οι περισσότεροι. Φυσικά στη διαπραγμάτευση μπήκε σφήνα ο Alpha, που δίνει πολλά λεφτά για την ταυτόχρονη αναμετάδοση του σε Τουρκία και Ελλάδα, αλλά και το Mega συζητά με τις στενές σχέσεις που έχει αναπτύξει με την τούρκικη αγορά. Ας μην ξεχνάμε ότι συγκεκριμένη εταιρεία παραγωγής συζητά για την παραγωγή ελληνοτουρκικού σίριαλ για την επόμενη χρονιά. Με δεδομένο ότι παρουσιάστρια στο τούρκικο σόου είναι και η δική μας Κατερίνα Μουτσάτσου, αναμένεται με ενδιαφέρον η έκβαση της τηλεοπτικής μάχης.

o Προς μεταβίβαση και ο Jeronymo Groovy! Θα περάσει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στον κύκλο συμφερόντων του ομίλου του Γ. Αλαφούζου.


Σχολιάστε εδώ