ΤυποΘεσσαλονίκη

~Οι κυκλοφορίες των τοπικών πολιτικών εφημερίδων μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης την προηγούμενη βδομάδα, ήταν:

ΗμέραΗμερομηνία«Α»Μακ-Θεσ
Τετάρτη10/8/055.2593.000
Πέμπτη11/8/055.0082.800
Παρασκευή12/8/054.3112.600
Σάββατο13/8/053.3021.900
Κυριακή14/8/057.0445.500
Δευτέρα15/8/05ΑργίαΑργία
Τρίτη16/8/055.3002.700
Τετάρτη17/8/056.5003.000

~Ένα υγιέστατο κοριτσάκι απόκτησε η διευθύντρια του ανταποκριτικού γραφείου του STAR Μαρία Ζερβοχωρίτου. Ήδη οι γαμβροί άρχισαν να συρρέουν, αφού κυκλοφόρησαν φήμες πως η νεαρά μοιάζει της μαμάς της. Να το χαίρονται και να το καμαρώνουν όπως επιθυμούν.

~Αγωνιούν εκεί στην ΕΡΤ3 για το πότε επιτέλους θα μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι. Από τη διοίκηση της εταιρείας τούς είπαν πως τα ονόματά τους έχουν σταλεί στο ΑΣΕΠ για την τυπική επεξεργασία.

~Εμένα, ωστόσο, κάποιο πουλάκι μου είπε πως η ιστορία δεν πρόκειται να λήξει, πριν εγκριθεί από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το αίτημα για αύξηση του ανταποδοτικού τέλους που πληρώνουμε για την ΕΡΤ κατά 30%, ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να πληρωθούν. Τι νομίζατε, την κυβερνητική μεγαλοψυχία δεν θα την πληρώναμε εμείς;

~Αφού οι άνθρωποι δεν μπόρεσαν ούτε την ανάπτυξη που μας υποσχέθηκαν να πιάσουν ούτε τις σπατάλες του Δημοσίου να περιορίσουν, φορτώνουν στις πλάτες των νοικοκυριών την προεκλογική τους υπόσχεση προς τους χίλιους τόσους συμβασιούχους της ΕΡΤ.

~Με την ευκαιρία, βάζουν και ένα συμπαθητικό καπέλο, για να βγάλουν τα έξοδα της Παπαρίζου, αλλά και τα ποσά που απαιτούνται για να καλοπληρωθούν τα «δικά τους» παιδιά που συρρέουν ομαδόν στα πολύπαθα κρατικά κανάλια.

~Να σας εκμυστηρευτώ τώρα και το καλό νέο που έμαθα. Ο Νίκος Κούρτης (ναι, ναι, ο πρώην γενικός της ΕΡΤ3 που εξαναγκάστηκε να παραιτηθεί πριν κλείσει χρόνο στο πόστο του), ετοιμάζεται να αναλάβει διευθυντής στο δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΕ. Τελικά, με αυτήν την κυβέρνηση, οι άξιοι δεν χάνονται!

~Τον Θεό του δεν έχει ο Αντωνόπουλος που με τις άστοχες ενέργειές του, κατάφερε να βάλει απέναντί του και όσους από τους δημοσιογράφους του συγκροτήματος «Μακεδονία» – «Θεσσαλονίκη» -«Σπορ του Βορρά» και «Έξτρα σπορ», απόμειναν να τον βλέπουν με συμπάθεια. Αν και οι εργαζόμενοι έχουν λαμβάνειν δεδουλευμένα δύο μηνών και βάλε, έδωσε εντολή στο λογιστήριο να αφαιρεθεί από τον καθένα 1,5 ημερομίσθιο για τις στάσεις εργασίας που πραγματοποίησαν προ διμήνου (δίωρη, τρίωρη και τετράωρη). Υπενθυμίζω πως οι δημοσιογράφοι, θέλοντας να δείξουν τη δυσφορία τους για την πορεία της εταιρείας, δεν έκαναν απεργία αλλά προτίμησαν τις στάσεις εργασίας, έτσι ώστε οι εφημερίδες να κυκλοφορήσουν κανονικά. (Ουσιαστικά δηλαδή, είχαν παρατείνει το ωράριό τους, αφού έτσι κι αλλιώς οι εφημερίδες κυκλοφόρησαν).

~Πάντως η κατάσταση στο συγκρότημα έχει φτάσει στο απροχώρητο και η ΕΣΗΕΜ-Θ συγκαλεί συνέλευση των δημοσιογράφων την ερχόμενη βδομάδα, προκειμένου να αποφασίσουν τι θα πράξουν. Σκέφτονται μάλιστα για κάτι θεαματικό την περίοδο των εγκαινίων της ΔΕΘ.

~Το βέβαιο είναι πως το δίλημμα του ιδιοκτήτη Γιάννη Ρήγα είναι σαφέστατο: Ή κλείνει τις εφημερίδες ή αλλάζει τον Αντωνό, ευελπιστώντας πως ένας νέος διευθύνων θα μπορέσει να συμμαζέψει την κατάσταση και να καταρτίσει νέο πλαίσιο συμφωνίας με τους εργαζόμενους, για τη σωτηρία των φύλλων.

~Σε δόσεις θα ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ3. Ως συνήθως, τον χορό θα ανοίξει ο Μπλιάτκας με την «Τρίτη ματιά» και θα ακολουθήσουν οι Ασλανίδης, Σαββίδης, Τριανταφυλλίδης. Όσο για το πρωινό μαγκαζίνο, ακόμη ψάχνουν τους παρουσιαστές.

Αναμένονται εξελίξεις από αύριο, οπότε και θα επιστρέψουν με το καλό από τις διακοπές τους οι Τσάμης και Κοντογουλίδης.

~Πρακτική στο «μαγαζί» του μπαμπά του κάνει ο γιος ενός εκ των μετόχων του ραδιοφωνικού Αντένα 97,5. Μπράβο, διότι έτσι θα είναι πιο κοντά και στη γυναίκα τού μπαμπά του, η οποία επίσης εργάζεται στον ίδιο σταθμό.

~Στα πάνω του βρίσκεται ο δημόσιος υπάλληλος της Νομαρχίας που κάνει εκπομπή στο δημοτικό ραδιόφωνο και μία από τα ίδια στη δημόσια τηλεόραση. Μάλιστα, τελευταίως, ο κ. νομάρχης τού δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία, διότι είναι ο μόνος συνεργάτης του, τον οποίο βρήκε και δεν επέλεξε ο ίδιος, που ακόμη δεν έχει φύγει από δίπλα του.

~Τι δουλειά κάνει ο κ. Πέκος στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης; Γιατί διατηρεί δικό του γραφείο και κυρίως δικό του ταμείο, αναρωτιούνται οι δημοσιογράφοι της συμπρωτεύουσας. Θα βρουν την απάντηση και τότε θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.

~Νέα εφημερίδα ψάχνει να βρει συνεργάτες στη Θεσσαλονίκη; Άντε να δούμε πώς θα προκόψει κι αυτή και οι συνεργάτες της. Το σίγουρο είναι ότι ακούγεται το όνομα του Περικλή Παπαναούμ, ο οποίος διατηρεί καλές σχέσεις με τον διευθυντή του φύλλου, κ. Δημητριάδη. Καλή επιτυχία!

~Στην ΕΤ3 είδαμε τον Φάνη Γρηγοριάδη. Πιθανότατα θα συνεργασθεί στον τομέα ειδήσεων και ενημέρωσης, διότι διαθέτει μεγάλη εμπειρία.

~Να το πιστέψουμε ή να μην το πιστέψουμε; Στα διεθνή της ΕΤ3 υπάρχουν συνάδελφοι που δεν γνωρίζουν… αγγλικά; Τότε πώς διαβάζουν τα τηλεγραφήματα και μας τα μεταδίδουν; Μήπως αρκούνται στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, που έχει γίνει το αγαπημένο τους ανάγνωσμα;


Σχολιάστε εδώ