Το εξώδικο του Alter

Στο εξώδικο που κοινοποιείται στον Alpha, στον Δημ. Κοντομηνά, στον Γ. Ψαρρά, τον Ν. Χατζηνικολάου, τον Ν. Ευαγγελάτο, αλλά και την Κοινοπραξία Ραδιοτηλεοπτικών Επιχειρήσεων Cosmopolis ΤVC, το Alter κατηγορεί τον δημοσιογράφο για «διαρροή» ρεπορτάζ από το κανάλι στον Ν. Ευαγγελάτο. Αποκαλύπτονται ακόμη οι όροι στη συμφωνία Alter – Ευαγγελάτου που απαγορεύει στον δημοσιογράφο να έχει επικοινωνία με άλλους εργαζόμενους, με σκοπό την παραβίαση των όρων εργασίας τους με το κανάλι.

Αναλυτικά, στο εξώδικο το Alter κατηγορεί τον Παν. Σιώζο πως μία ημέρα πριν από την παραίτησή του, και συγκεκριμένα την Τρίτη 9 Αυγούστου, έσπευσε να διαρρεύσει «παρανόμως διά ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τον Ν. Ευαγγελάτο (στις 6.08 μ.μ.), αλλά και προς την εργαζόμενη σε εταιρεία που ελέγχεται από τον Δημ. Κοντομηνά κα Ρωμούδη (στις 6.12 μ.μ.), αρχείο της Εταιρείας μας, το οποίο περιείχε ρεπορτάζ που επρόκειτο να προβληθεί από τον Σταθμό μας και που αφορούσε στην εισαγγελική έρευνα για τις ”δραστηριότητες” του νέου πλέον εργοδότη σας Δημήτρη Κοντομηνά». Κατά τον σταθμό, η πράξη αυτή «εξασφαλίζει μια θέση στο εδώλιο του κατηγορουμένου για παραβίαση σωρείας ποινικών διατάξεων».

Στο εξώδικο το Αlter κατηγορεί τον Alpha πως κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα «έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια απόσπασης υπαλλήλων και συντελεστών» του καναλιού «προκειμένου για την αποδυνάμωσή του και την μεταφορά αυτούσιας τηλεοπτικής τεχνογνωσίας στον τηλεοπτικό σταθμό ”ALPHA”». Το κανάλι αποκαλύπτει πως υπεγράφη στις 22/2/2005 ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα στο Alter και τον Νίκο Ευαγγελάτο προκειμένου να λήξει η μεταξύ τους σύμβαση της 10/11/2001 στις 22 Μαΐου 2005. «Παράλληλα τέθηκε στο ως άνω συμφωνητικό ΣΑΦΗΣ, ΡΗΤΟΣ και ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ όρος που υποχρέωνε τον Ν. Ευαγγελάτο και μετά την ημερομηνία λήξης της μεταξύ ημών και αυτού συνεργασίας ”να απέχει από οιαδήποτε κίνηση και παρακίνηση, απευθυνόμενη σε οιονδήποτε εργαζόμενο του σταθμού, με περιεχόμενο και σκοπό την εκ μέρους του εργαζομένου παραβίαση των όρων της σύμβασής του ή επί σκοπώ λύσης της σύμβασής του με τον Σταθμό”». Ρητώς αναγνωρίστηκε, συνεχίζει το Alter, «δε και έγινε δεκτό και από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη ότι ”το τεκμήριο ύπαρξης τοιαύτης κίνησης και παρακίνησης θα προκύπτει άνευ χρείας άλλης απόδειξης εφόσον ο εργαζόμενος ύστερα από τη διακοπή της συνεργασίας του με τον σταθμό άνευ υπαιτιότητας του τελευταίου, παράσχει την εργασία του σε οιοδήποτε μέσο μαζικής ενημέρωσης (όπως τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό) στο οποίο θα παράσχει την εργασία του και ο αντισυμβαλλόμενος (ήτοι ο Ν. Ευαγγελάτος) ύστερα από την ημερομηνία λύσης που προβλέπεται στο άρθρο 1 της παρούσας”».

Τέλος, ορίστηκε «ρητώς ότι ο Ν. Ευαγγελάτος υπέχει την υποχρέωση γνωστοποίησης των δεσμεύσεών του αυτών σε οιονδήποτε μελλοντικό του εργοδότη». Όμως, συνεχίζει το κανάλι απευθυνόμενο στον δημοσιογράφο, «παρά τις ως άνω δεσμεύσεις, ο τηλεοπτικός σταθμός ”ALPHA”, με όχημα την πρόσβαση του Ν. Ευαγγελάτου στην οργανωτική διάρθρωση του σταθμού μας, εκκίνησε -με την αμέριστη συμμετοχή και συνεργασία σας- τις παράνομες και αθέμιτες κρούσεις σε δημοσιογράφους και στελέχη του σταθμού μας να εγκαταλείψουν τις τάξεις του αθετώντας τις συμβάσεις εργασίας τους».


Σχολιάστε εδώ