Την ίδια αγωνία είχε ζήσει και πέρυσι ο Καραμανλής!

Τελικά, δεν αναγκάσθηκε ο πρωθυπουργός να πάρει αυτήν τη μεγάλη απόφαση, που θα σημάδευε και τη δική του ζωή (αν και τα σενάρια επιμένουν ότι υπήρξε εντολή κατάρριψης, πλην όμως κάτι τέτοιο δύσκολα θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί, έστω κι αν οι υποψίες και η λογική ερμηνεία των όσων έγιναν επιτρέπουν τέτοιες σκέψεις…).

Ο Καραμανλής όμως είχε ξαναβρεθεί μπροστά σε τέτοιο… μαρτύριο. Ακριβώς πριν από έναν χρόνο… Ίδιες μέρες…

Ήταν παραμονή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και επρόκειτο για άσκηση που πρόβλεπε αεροπλάνο με αεροπειρατές να κατευθύνεται προς την Αθήνα.

Τότε το «ΠΑΡΟΝ» είχε αποκαλύψει εκείνο το περιστατικό και τη στιγμή που έζησε ο πρωθυπουργός στο φύλλο της 5-9-2004, φωτοτυπία του οποίου δημοσιεύουμε.

Το κείμενο είχε ως εξής:
«Πέντε δραματικά δευτερόλεπτα που κρύος ιδρώτας τον έλουσε και που δεν θέλει να τα θυμάται έζησε ο Καραμανλής, ένα από τα απογεύματα που ανέμελα παρακολουθούσε κάποιο αγώνισμα των Ολυμπιακών Αγώνων.
Χτυπάει το απόρρητο προσωπικό τηλέφωνό του. Τον ζητάει επειγόντως ο υπουργός Άμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος.
– Πρόεδρε, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη αεροπειρατία. Το αεροπλάνο των αεροπειρατών βρίσκεται στο ύψος της Αιτωλοακαρνανίας και κατευθύνεται προς τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου. Το καταδιώκει ένα Μιράζ. Πρέπει αμέσως να δώσετε εντολή για κατάρριψή του…
Ο πρωθυπουργός έδειχνε σαν να κεραυνοβολήθηκε. Τέτοια απόφαση, δεν πίστευε ότι θα ερχόταν ποτέ στιγμή να πάρει… Όμως… από την άλλη άκρη ακούει τον υπουργό του να συμπληρώνει:
– Πρόεδρε, πρόκειται για άσκηση του ΝΑΤΟ!
Η καρδιά επανήλθε στη θέση της… Η αγωνία έληξε… Αφού όμως είχε φτάσει στα ουράνια…
– Πιες Πρόεδρε έναν καφέ να ηρεμήσεις… του είπε ο Σπήλιος.
– Αυτό που έζησα, ούτε με δύο μπουκάλια ουίσκι δεν ξεπερνιέται, απάντησε ο πρωθυπουργός.

Το περιστατικό το διηγήθηκε ο Καραμανλής στο γεύμα που παρέθεσε στην παραδοσιακή ταβέρνα του ”Μπαϊρακτάρη”, στο Μοναστηράκι, στους βουλευτές της Ν.Δ. που μετέχουν στο Β’ Θερινό τμήμα της Βουλής, το αποκαλούμενο και “Τμήμα Αλβανών”, αν και φέτος δεν ήταν και τόσο κακό, με τις διακοπές, λόγω Ολυμπιακών Αγώνων».


Σχολιάστε εδώ