Ρυθμοί χελώνας στο ΠΑΣΟΚ

Σε αυτήν θα προεδρεύσει η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ θα συμμετάσχουν οι Θ. Τσούρας, Β. Βαλασόπουλος, συνεργάτες του προέδρου, και από τη Θεσσαλονίκη ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Νίκος Κριθαρίδης και οι συντονιστές των δύο Νομαρχιακών, Δημήτρης Τσαβδαρίδης και Κώστας Χαραλαμπίδης.

Πάντως οι τρεις εκπρόσωποι των αρμόδιων οργάνων του κόμματος κατεβαίνουν στη σύσκεψη κουβαλώντας τις προσωπικές τους απόψεις, αφού ούτε οι δύο νομαρχιακές ούτε η Περιφερειακή Επιτροπή συνεδρίασαν για να προετοιμάσουν σχετικές εισηγήσεις. Κατά συνέπεια, θεωρείται βέβαιο πως ο Τσαβδαρίδης, ως γιατρός, θα προτείνει επίσκεψη του Γιώργου σε νοσοκομεία και ιατρεία του ΙΚΑ, ο Χαραλαμπίδης θα προτείνει περιοδείες στη Βʼ΄ Θεσσαλονίκης και συνάντηση με τους αγρότες και ο Κριθαρίδης θα ζητήσει να επισκεφτεί ο αρχηγός τον κολλητό του Νίκο Γιαννόπουλο (πρόεδρο του ΕΚΘ) και να κάνει μια βόλτα από τη γειτονιά του στους Αμπελόκηπους.

Και ενώ αυτή είναι η κατάσταση στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη αξιολογούνται οι προτάσεις που έφτασαν από βουλευτές, μεμονωμένα στελέχη ή φορείς.

Η επιδίωξη της ηγεσίας του κόμματος είναι σαφής. Θέλει, τόσο με το περιεχόμενο των προγραμματισμένων ομιλιών του Γιώργου Παπανδρέου, όσο και με τις ειδικές δηλώσεις του κατά τη διάρκεια του προγράμματος επισκέψεων και συναντήσεών του, να πετύχει:
•· Να καταδείξει την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στην οικονομία.
•· Να ακυρώσει τον όποιο θετικό αντίκτυπο δημιουργήσουν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού που θα έχουν προηγηθεί.
•· Να ανοίξει συγκεκριμένα μέτωπα και να αφήσει πειστικές αιχμές, με τις ειδικές παρεμβάσεις που θα κάνει περιοδεύοντας σε ειδικούς χώρους.
•· Να πείσει πως το κόμμα του, και ο ίδιος προσωπικά, είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα ηνία της χώρας και να εγγυηθούν μια πιο αποτελεσματική και φιλολαϊκή πολιτική.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δίνει μεγάλη σημασία στην εμφάνισή του στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο, γνωρίζοντας πως όσα συμβούν στη διάρκεια της ΔΕΘ αποτελούν την απαρχή της εκλογικής περιόδου μέχρι τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του 2006. Και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…


Σχολιάστε εδώ