Ο Δαίμονας των δημαρχείων

# Ξεκίνησε πάλι κύκλος προσλήψεων σε αρκετούς δήμους της Αττικής, με δεκαοκτάμηνη διάρκεια. Συντρόφια μου, επειδή εμείς τα λέμε όλα, μην παραμυθιάζεστε όταν σας λένε οι τοπάρχες ότι είναι με ΑΣΕΠ. Παραμύθι. Τις προδιαγραφές έχει ορίσει το συμβούλιο. Την επιλογή θα την κάνουν οι τοπάρχες.

# Τα μαχαίρια έχουν βγει στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας σχετικά με πέντε προσλήψεις με τη διαδικασία σύμβασης έργου. Οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλοί, αλλά ο φίλτατος Νίκος Αδαμόπουλος έχει τις δικές του προτιμήσεις. Την επιλογή θα την κάνει ο ίδιος. Μια επιτροπή που έχει συσταθεί είναι για τα μάτια του κόσμου. Λέτε να έχουμε νέες αποχωρήσεις από την παράταξη της διοίκησης, με αφορμή αυτό το γεγονός; Έτοιμες είναι δύο βαλίτσες. Μία γυναικεία και μία αντρική.

# Τις έντονες αντιδράσεις των δημοτών της Κηφισιάς, έχει προκαλέσει η απόφαση του δημάρχου της πόλης, φίλτατου Νικόλαου, να δώσει άδεια σε ένα εστιατόριο που βρίσκεται πάνω στην κοίτη του Κηφισού. Ο δήμαρχος λέει ότι δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, γιατί το κατάστημα διαθέτει όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά. Ο Φορέας Προστασίας και Διαχείρισης του Κηφισού λέει ότι ο τοπάρχης Χιωτάκης αγνόησε την προστασία του μοναδικού ποταμού της Αττικής. Οι κακοπροαίρετοι, πάντως, λένε και άλλα πράγματα, που δεν θέλω να πιστέψω. Μπορεί ο Νικόλας να μην είναι και το πρότυπο του δημάρχου, αλλά πάντως είναι έντιμος και ηθικός άνθρωπος. Έχω ιδίαν άποψη.

# Αυτό κι αν είναι δούλεμα. Είπαν στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Γλυφάδας να προσλάβει έξι άτομα για τη φύλαξη των γηπέδων και τον καθαρισμό και έβγαλαν και προκήρυξη. Την κόλλησαν και στον πίνακα ανακοινώσεων. Και ενώ οι δημότες πήγαιναν και έκαναν αιτήσεις, κάποιοι ήδη δούλευαν στις… προκηρυσσόμενες θέσεις! Έτσι μου είπαν υπάλληλοι του δήμου. Καλά, ρε παιδιά. Αυτά τα έκανε ο μαυροσορτσάκιας. Τα κάνετε και εσείς;

# Έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος θα γίνει στον Δήμο Καλλιθέας ύστερα από αναφορά του δημοτικού συμβούλου Ιωάννη Χατζόπουλου σχετικά με τα οικονομικά. Βέβαια εδώ προκύπτει και ολίγος γέλως. Τι σόι έκτακτος έλεγχος θα είναι αυτός, όταν ο δήμος ήδη το γνωρίζει, εξαιτίας της αλληλογραφίας των αρμοδίων υπηρεσιών, είναι άλλη ιστορία. Πάντως, φιλαράκια του ΣΔΟΕ, επειδή το κτίριο του δημαρχείου είναι μεγάλο, για να μη χαθείτε πηγαίνετε πρώτα στο γραφείο της κυρίας προϊσταμένης με τη βίλα στο παραθαλάσσιο προάστιο. Εκεί είναι το ζουμί. Προσέξτε μη βάλει τα κλάματα και συγκινηθείτε, γιατί το συνηθίζει.

# Επιτέλους ξυπνήσανε. Το υπουργείο Οικονομικών έστειλε έγγραφο στη ΔΟΥ Γαλατσίου, προκειμένου να ξεκινήσει ΕΔΕ για τις περιβόητες «διδασκαλίες» της γραμματέως του δημοτικού συμβουλίου και υπαλλήλου της συγκεκριμένης υπηρεσίας, για το πώς η δημοτική επιχείρηση του δήμου θα μπορέσει να γλιτώσει χρήματα από την… εφορία. Παρά το γεγονός όμως ότι το έγγραφο εστάλη από το υπουργείο από τις 29 Ιουλίου με αριθμό πρωτοκόλλου 1075276/4239/ΔΕΒ, στη ΔΟΥ ακόμη δεν έχει κουνηθεί ούτε καρφίτσα. Λεβέντες μου, είμαι και εγώ εδώ. Έχουμε και ηχητικό ντοκουμέντο σχετικά με τη «διδασκαλία». Να το πάω μόνος μου στο υπουργείο ή θα πάει διά μέσου της ΕΔΕ; Για να δούμε. Περιμένω.

# Σε ποιον δήμο ο ιερέας, ο οποίος είναι προϊστάμενος των ναών της πόλης, έχει στείλει επιστολή σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και σέρνει τα εξ αμάξης στον δήμαρχο; Τον κατηγορεί ως άθεο, εξαιτίας μιας σειράς ενεργειών του. Το παρασκήνιο, όμως, έχει μεγαλύτερη αξία. Η επιστολή αυτή «μαζεύτηκε» από τις θυρίδες αλληλογραφίας των δημοτικών συμβούλων, με εντολή του τοπάρχη, από τον υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου. Ένα πουλάκι μου είπε ότι μια τέτοια επιστολή άρχισε πάλι να κυκλοφορεί από χέρι σε χέρι.

# Συναντήθηκαν πριν από λίγες ημέρες με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννη Λαμπρόπουλο οι δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας, ύστερα από αίτημα του ΑΣΔΑ. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η απομάκρυνση των στρατοπέδων από τους δήμους, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι χώροι για τους δημότες. Κατά τη διάρκεια της κουβέντας, ο υφυπουργός ρώτησε για το στρατόπεδο που είναι στους Αγίους Αναργύρους. Ο πρόεδρος του ΑΣΔΑ του είπε ότι υπάρχει έτοιμη πρόταση για την αξιοποίησή του και είναι στη διάθεσή του. Ο υφυπουργός ξαναρώτησε: «Ο δήμαρχος των Αγίων Αναργύρων πού είναι;». Ακόμη απάντηση περιμένει. Ευτυχώς πάντως που δεν ήταν εκεί ο σύντροφος Τράγκας, γιατί, απ’ ό,τι ξέρω, όχι μελέτη αξιοποίησης δεν υπάρχει, αλλά ούτε δακτυλογραφημένη σελίδα με προτάσεις, έτσι για τα μάτια του κόσμου.

# Μόνο ξύλο δεν έπαιξε η όμορφη αντιδήμαρχος Περιστερίου Νεκταρία Ευσταθιάδου, όταν πήγε με συνεργεία του δήμου να ξηλώσει μια αυθαίρετη σιδερένια κατασκευή που βρισκόταν έξω από το νεκροταφείο και κάποιος ιδιώτης τη χρησιμοποιούσε ως ανθοπωλείο. Η κόρη του ιδιοκτήτη όρμησε να της βγάλει τα μάτια. Φτάσανε δικηγόροι, περιπολικά και όλοι μαζί πήγαν στο τμήμα. Μιλάμε για χοντρό καβγά.

# Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει η παραίτηση του Στέλιου Κραουνάκη από την παράταξη του δημάρχου Αγίας Βαρβάρας, Λάμπρου Μίχου. Ο Κραουνάκης λέει ότι οι λόγοι που τον ανάγκασαν να παραιτηθεί είναι οι έντονες διαφωνίες που είχε ως πρόεδρος της επιτροπής κοστολόγησης ακινήτων του δήμου με τον δήμαρχο. Υποστηρίζει ότι ο δήμος πλήρωσε για την αγορά ενός κτιρίου πολλαπλάσια της αξίας του χρήματα. Πάντως ο παραιτηθείς δεν κρύβει την επιθυμία του να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος. Λέγεται μάλιστα πως εάν το ανακοινώσει επίσημα, αρκετά στελέχη της σημερινής δημοτικής αρχής θα τον ακολουθήσουν. Ίδωμεν.

# Την εμφάνισή του ως υποψήφιος δήμαρχος έκανε και ένας στρατηγός εκ της Σαλαμίνος. Πρόκειται για τον Νίκο Ράπτη. Οι πρώτες πληροφορίες μας λένε ότι πρόκειται για σοβαρό άνθρωπο. Πριν από ένα μήνα υπέβαλε την παραίτησή του, προκειμένου να έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα.

# Την προηγούμενη Κυριακή είχα την ατυχία να βρεθώ στο Χαλκούτσι. Αμέτρητο χάλι. Το μποτιλιάρισμα με τα αυτοκίνητα δεν έχει προηγούμενο. Οι πινακίδες οδικής σήμανσης εντελώς ανύπαρκτες. Ό,τι ήθελε έκανε ο κάθε οδηγός. Η φροντίδα που θα έπρεπε να έχει επιδείξει η δημοτική αρχή ήταν παντελώς απούσα. Γιατί, ορέ παλικάρια;

# Χοντραίνει το παιχνίδι σχετικά με τα πολιτικά πεπραγμένα στον Δήμο Ζακυνθίων. Οι χθεσινοί φίλοι, σημερινοί εχθροί. Παλιό το έργο. Ο πρώην δήμαρχος κατηγόρησε τον σημερινό τοπάρχη ότι κάνει παράνομες προσλήψεις στη δημοτική επιχείρηση, χωρίς καμία ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου. Ο νυν Άκης Τσαγκαρόπουλος, αρχίζει να διαδίδει δεξιά και αριστερά πως αν συνεχίσει να τον προκαλεί ο τέως Φώτης Λαδικός θα αναγκαστεί να πει πράγματα με τα οποία θα γελάσει και η… καρέτα καρέτα.

# Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στον Δήμο Ασπροπύργου συζητήθηκε η παντελής έλλειψη ελέγχου στην πολεοδομική ανέγερση κτισμάτων στην παραλία. Ακούστηκαν απίστευτα πράγματα. Περισσότερα από εκατόν πενήντα κτίρια δεν έχουν καν άδεια. Ό,τι θέλει κάνει ο καθένας. Όπου του αρέσει χτίζει. Ωραία πράγματα.

# Χαμός έχει γίνει με το δημοσίευμα της προηγούμενης Κυριακής στο «ΠΑΡΟΝ» που αφορούσε τη μελέτη της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, με αντικείμενο την εφαρμογή του 42% στους δήμους όλης της χώρας. Ήδη από τη μελέτη προέκυψε ποιους δήμους η Ρηγίλλης θεωρεί καμένους και σε ποιους υπάρχουν ελπίδες να ξανακερδηθούν. Τα δημοσιεύσαμε. Μην τα ξαναπούμε πάλι. Έμαθα πάντως ότι στις 26 Αυγούστου, που θα συνέλθει η «γαλάζια» ΚΕ, αρκετοί τοπάρχες ετοιμάζονται για μεγάλη μάχη. Θα τολμήσει άραγε κανένας;

# Τραγικό θάνατο βρήκε ο Βασίλης Λυμπερόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος του δήμου Κορωπίου, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε σε χαράδρα. Ο Βασίλης ήταν χαρισματικός άνθρωπος. Είχε για όλους μια καλή κουβέντα. Ήταν φίλος της στήλης. Καλό ταξίδι, Βασίλη.

# Σοβαρή κρίση περνάει η παράταξη Μαντζουράνη στον Άλιμο. Με το παραμικρό η γκρίνια πάει σύννεφο. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, λένε κάποιοι, δεν τραβάει άλλο. Λύση όμως δεν προτείνουν.

Ακούστε τι έκαναν τα ομορφόπαιδα στη Ν. Μάκρη, προκειμένου να εξυπηρετήσουν ημετέρους. Αποφάσισαν να δημιουργήσουν διαφημιστικές καταχωρήσεις, προκειμένου να τις έχουν για να τις «σπρώχνουν» σε όποιον ταλαίπωρο εκδότη τοπικής εφημερίδας διαμαρτύρεται, ώστε να πάψει έπειτα απ’ το τάισμα. Αποφασίστηκε λοιπόν η κατασκευή 40 ολοσέλιδων καταχωρήσεων διαστάσεων 26 εκ. Χ 35 εκ. Το κόστος της δαπάνης ανήλθε σε 29.999,30 ευρώ! Καταλάβατε τι έγινε. Εάν η δαπάνη ήταν 30.000 ευρώ θα έπρεπε να γίνει διαγωνισμός. Ενώ τώρα πήγε στον φίλο η δουλειά, όπως φυσικά και όλες οι καταχωρήσεις, αφού σε αυτήν τη διάσταση εκδίδεται μόνο μια εφημερίδα. Δημαρχάρα, στείλ’ τες σε μας να τις βάλουμε δωρεάν. Δεν είναι σωστό να εκτίθεσαι για δέκα εκατομμυριάκια και οι φήμες να οργιάζουν.

ΚΟΥΙΖ 1
Ποιος τοπάρχης, που έχει βαρεθεί να εκλέγεται, είχε πληρώσει στις προηγούμενες εκλογές δημοσιογράφο ημερήσιας εφημερίδας να γράφει κατά του εσωκομματικού αντάρτη; Σήμερα, δήμαρχος και δημοσιογράφος τα έχουν «σπάσει» και ο δεύτερος αποφάσισε να τον εκδικηθεί με τη συνομιλία της συναλλαγής. Των ναυάρχων… το κάγκελο θα γίνει.

ΚΟΥΙΖ 2
Εμφανίστηκε ξανά το γνωστό λαμόγιο (μαϊμουδημοσιογραφοεκδότης), που υπόσχεται να κλείσει ραντεβού… με τον πρωθυπουργό στους ταλαίπωρους τοπάρχες, με αντάλλαγμα την έκδοση του λευκώματος του δήμου! Μιλάμε για χοντρή δουλειά. Ευτυχώς που τον έχουν πάρει χαμπάρι οι περισσότεροι και δεν βγαίνουν ούτε στο τηλέφωνο.

Ο Εξορκιστής

ΥΓ.: Ο «Δαίμονας» προειδοποιεί. Το «ΠΑΡΟΝ» κάνει κακό στη διαπλοκή.


Σχολιάστε εδώ