Ετοιμάζονται να αγοράσουν το πακέτο του ΟΤΕ Δαυΐδ και Μαρινόπουλος

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που διαθέτει το «ΠΑΡΟΝ» ήδη το επιχειρηματικό σχήμα στο οποίο επικεφαλής είναι οι επιχειρηματίες Δαυΐδ και Μαρινόπουλος προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη μεγάλη αγορά, αφού όπως έχει αποκαλύψει και στο παρελθόν η εφημερίδα μας, αυτοί θα αναδειχθούν τελικά οι κυρίαρχοι μέτοχοι στον μεγαλύτερο οργανισμό της χώρας, αλλά και των Βαλκανίων. Όπως είχε αποκαλύψει στο φύλλο της 22ας Μαΐου 2005 το «ΠΑΡΟΝ», ο όμιλος Δαυΐδ ή το επιχειρηματικό σχήμα στο οποίο μετέχει έχει ήδη συγκεντρώσει το 20% των μετοχών του ΟΤΕ μέσω της αμερικανικής εταιρείας Carlyle, η οποία διαχειρίζεται χαρτοφυλάκια με βάση την Ουάσινγκτον.

Τώρα στόχος του επιχειρηματικού αυτού σχήματος είναι το 10% που αναμένεται να πωλήσει το ελληνικό Δημόσιο, γι’ αυτό και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που προέρχονται από διεθνείς οικονομικούς κύκλους, κεφάλαια του ομίλου Δαυΐδ προερχόμενα από τη Γενεύη και το Λονδίνο κινούνται προς εταιρεία ειδικού σκοπού που έχει συσταθεί γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι τέλος του μήνα -αρχές Σεπτεμβρίου- θα γίνει το μεγάλο deal, το οποίο θα βελτιώσει σημαντικά το κλίμα, εν όψει μάλιστα της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κάτι που επιδιώκει επικοινωνιακά η κυβέρνηση. Έτσι αναμένεται να ολοκληρωθεί η φάση αυτή του σχεδίου Βουρλούμη που εδώ και αρκετό χρόνο εφαρμόζεται στον οργανισμό με στόχο την πλήρη εκχώρησή του σε ιδιώτες και την απελευθέρωση της αγοράς. Ένα σχέδιο που συμπεριλάμβανε και την εθελουσία έξοδο χιλιάδων υπαλλήλων του ΟΤΕ, που εκτελέστηκε με ακρίβεια και χωρίς μεγάλους τριγμούς για την κυβέρνηση και τον οργανισμό.

Αν ολοκληρωθεί και αυτή η αγοραπωλησία, το μόνο σημείο για το οποίο μπορεί να ασκηθεί κριτική στον σημερινό διοικητή του οργανισμού, είναι ότι τελικά κυρίαρχος μέτοχος θα αναδειχθεί ένα επιχειρηματικό σχήμα με επικεφαλής έναν επιχειρηματία στον οποίο δούλευε πριν αναλάβει την τύχη του ΟΤΕ.


Σχολιάστε εδώ