επί του πιεστηρίου

Γεγονός πάντως είναι ότι για κάποιες μέρες άλλαξε η ζωή μας. Ευχάριστη ανάπαυλα, με φορτισμένες τις μπαταρίες για τα δύσκολα που έρχονται… Όλα πάντως μια ιδέα είναι. Το θέμα είναι
να μην σε βάζουν κάτω, να μη ρίχνουν την αισιοδοξία, την ελπίδα αλλά και το χαμόγελο.

Μια καλή είδηση πήρε το μάτι μου και μα τον Άγιο… δεν πίστευα αυτό που διάβαζα. Μια έρευνα σε παγκόσμιο επίπεδο φέρνει το Πανεπιστήμιο Αθηνών μέσα στα 100 πρώτα! Δικαίωση, αναγνώριση, ο πρύτανης κ. Μπαμπινιώτης θα τρίβει τα χέρια του. Μόνο που η αίσθηση της κοινής γνώμης δεν συμβαδίζει με τον τίτλο τιμής που απονέμει η έρευνα στο πρώτο ιστορικό πανεπιστήμιό μας. Και τούτο γιατί αμφισβητείται η αξία των πτυχίων του σε σύγκριση με τα πτυχία των άλλων χωρών.

Μια ιστορία ήρθε στο φως. Αστυνομικοί με καλυμμένα τα πρόσωπα και οπλισμένοι σαν αστακοί εισέβαλαν σε σπίτια όπου μένουν Πακιστανοί, άρπαξαν αρκετούς, τους έκλεισαν τα μάτια και σιδηροδέσμιους τους μετέφεραν σε άγνωστο τόπο -ορισμένοι ισχυρίζονται ότι τους πήγαν στην Αλεξάνδρας- και για μέρες τους κράτησαν. Στις ανακρίσεις αυτό που ζητούσαν να μάθουν οι κουκουλοφόροι ήταν αν είχαν επισκεφθεί με συμπατριώτες τους την Αγγλία. Προφανώς έψαχναν για συνεργάτες των βομβιστών του Λονδίνου που ανατίναξαν το Μετρό. Δηλαδή, ό,τι ώρα θα θέλουν αστυνομικοί και ΕΚΑΜίτες θα μπαίνουν στα σπίτια μας για την… ασφάλειά μας, από τη στιγμή που θα αποδεχθούμε τέτοια αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας… Γι΄ αυτό σας λέω, αντισταθείτε…

Κόντρα στο παραπάνω κρούσμα, αυτό που είδα στην πατρίδα μου, στο Αργοστόλι. Πανό που επαινούσε -αν είναι δυνατόν- τους κατακτητές! Από τον θυμό τους, γιατί έκλεισε, επειδή υπήρχε κίνδυνος να καταρρεύσει, ακόμη και να βυθιστεί, η πέτρινη Γέφυρα, έγραφαν σε πανό την εξής αθλιότητα: «Οι κατακτητές μάς ένωσαν – Οι πολιτικοί μάς χωρίζουν»! – εννοώντας ότι οι κατακτητές μάς ένωσαν με τη Γέφυρα. Είναι το λιγότερο ΝΤΡΟΠΗ. Αν θέλετε κατακτητές, να τους ειδοποιήσουμε να έρθουν. Άγγλοι, Γάλλοι, Ενετοί, Ρώσοι, Τούρκοι, ό,τι προτιμάτε. Ό,τι θέλει η ψιχούλα σας. Εμείς πάντως δεν θα πάρουμε. Είναι ντροπή να διδάσκετε στα νέα παιδιά ότι είστε υπέρ των κατακτητών. Ζήτω ο «Αττίλας» δηλαδή!

Ασφαλώς το κρούσμα αυτό -για το οποίο οφείλουν άμεσες εξηγήσεις οι υπουργοί Δημ. Τάξης Γ. Βουλγαράκης και Δικαιοσύνης Αναστ. Παπαληγούρας- είναι το νέο προϊόν της… αντιτρομοκρατικής εκστρατείας του Μπλερ και του νέου νομικού καθεστώτος που θα επιβληθεί σ’ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την οποία τρέφει η τρομοκρατία του Μπους και του Μπλερ.

Για να έχετε μια γεύση της συμπεριφοράς του πλανητάρχη, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα στον Πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο, για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας. Είδες, κύριε Τάσσο, τι παθαίνεις; Αν είχες ψηφίσει το Σχέδιο Ανάν, θα ήσουν τώρα στα… χάι σου και ευπρόσδεκτος στον Λευκό Οίκο… Άσε που μας δημιούργησες και προβλήματα με τον κουμπάρο… Πότε θα καταλάβετε εσείς οι Κύπριοι ότι είστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας;

• Κτύπησε το τηλέφωνο στο γραφείο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.
Η χρόνια ιδιαιτέρα γραμματέας του Προέδρου, η Έλλη Κυπριανού, σήκωσε το ακουστικό και παραλίγο να της πέσει κάτω. Τέτοια ήταν έκπληξη που αισθάνθηκε όταν η φωνή από την άλλη άκρη έλεγε:
-Πρόεδρος Ταλάτ, θέλω να μιλήσω στον κ. Παπαδόπουλο.
Δοκιμασμένη από αγώνες, η γραμματέας του Προέδρου, ψύχραιμη και με φωνή καθαρή απαντά:
-Σας συνδέω με τον πραγματικό Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας!
Απάντηση πληρωμένη…

• Εμείς το γράψαμε. Και το ξαναλέμε και πάλι. Η Αριστερά δεν θα πρέπει ν’ αφήσει να χαθεί η χρυσή ευκαιρία των δημοτικών εκλογών. Με το πλαφόν του 42%, μπορεί, αν αφήσει στην άκρη τις διαφωνίες που υπάρχουν, να πλήξει καίρια τον δικομματισμό. Εκτός κι αν αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι το σούπερ μάρκετ, αλλά το ψιλοκατζίδικο της γειτονιάς.


Σχολιάστε εδώ