Επίθεση σε βάρος της εργατικής τάξης αναμένει ο Περισσός

Χαρακτηριστική, σημειώνουν τα στελέχη του ΚΚΕ, είναι και η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής την Πέμπτη, όπου και «επικυρώθηκαν και τυπικά τα κακά μαντάτα για τους εργαζόμενους». Όπως λένε στον Περισσό, το προσεχές διάστημα αναμένεται η «όξυνση της αντιασφαλιστικής επίθεσης, η πλήρης ιδιωτικοποίηση των πρώην ΔΕΚΟ, η ολοκληρωτική απελευθέρωση των αγορών, οι νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και η γενίκευση της ολομέτωπης αντεργατικής επέλασης στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα». Τα εν λόγω προωθούμενα μέτρα «αποτελούν μέρος των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων» και «συνέχεια και κλιμάκωση της βαθιά ταξικής πολιτικής που άσκησε το ΠΑΣΟΚ σε βάρος των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων».

Στον Περισσό δεν παραλείπουν να σημειώσουν πως η κυβέρνηση «δεσμεύεται» από τις συναποφάσεις σε επίπεδο ΕΕ προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του ευρωενωσιακού κεφαλαίου σε βάρος των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.

Πάγια θέση του ΚΚΕ είναι ότι η σημερινή, αλλά και η προηγούμενη κυβέρνηση έχουν «πολύτιμο σύμμαχο» τις «συμβιβασμένες πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ», οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, έχουν τεράστιες ευθύνες για την αποδυνάμωση του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος. Γι’ αυτό και αιχμή του δόρατος του ΚΚΕ τόσο γενικότερα όσο και στις κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ είναι το ΠΑΜΕ. «Είναι το μοναδικό και το πιο συνεπές», λένε, «αντίπαλο δέος απέναντι στις κυρίαρχες πολιτικές». Γι’ αυτό και καλούν τον κόσμο να δώσει μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ το «παρών» στο πανεργατικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στις 10 του Σεπτέμβρη.

Από τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις πολύμορφες κινητοποιήσεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, με αφορμή τη ΔΕΘ (συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη), και από το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα τον Οκτώβρη, θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα και θα δοθεί στο κίνημα η δυνατότητα «να βάλει ακόμα πιο βαθιά τις βάσεις της ταξικής αντεπίθεσης».

Το σίγουρο είναι ότι στον Περισσό περιμένουν πολλά από την αυξανόμενη «επίθεση» της κυβέρνησης κατά του «λαϊκού εισοδήματος» και υπέρ του κεφαλαίου. Για τα κορυφαία στελέχη του κόμματος τώρα είναι η ώρα να δρέψουν τους καρπούς της πολιτικής τους όλα τα προηγούμενα χρόνια και παράλληλα να «ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι». Δηλαδή να αντιληφθεί, όπως χαρακτηριστικά λένε τα στελέχη αυτά, ο κόσμος ποιες δυνάμεις βρίσκονται σταθερά στο πλευρό του, ποιες υπηρετούν τις επιταγές του κεφαλαίου και ποιες «θολώνουν τα νερά» για προφανείς λόγους.


Σχολιάστε εδώ