Ενστάσεις

Γρηγορείτε!

Ζούμε στη σκιά τού προ εβδομάδος εγκληματικού αεροπορικού δυστυχήματος. Οι ψυχές των νεκρών αξιώνουν απάντηση στο «γιατί» και παραδειγματικό κολασμό των αυτουργών και αναγκαίων συνεργών του εγκλήματος.

Η είδηση πληροφορεί ότι το 2004 τα 2/3 των στρατευσίμων δεν κατετάγησαν. Επισημειώνεται ότι ουδείς απαλλαγείς φυγόστρατος παρεπέμφθη και ουδείς παρανόμως απαλλάξας εκλήθη σε απολογία.

Ελλάς το μεγαλείο σου, παράδεισος ατιμωρησίας.

Αρνούμαι να παραδεχθώ ότι θρυμματίστηκε το μεταολυμπιακό όνειρο. Όμως το τελικό κόστος είναι ακόμη άγνωστο, το ρυθμιστικό τής πρωτεύουσας έμεινε στα χαρτιά, τα περιφερειακά στάδια είναι κλειδωμένα, τα υπουργεία είναι κολλημένα στο κέντρο, τα μέτρα διευκόλυνσης της λειτουργίας της πόλης ατόνησαν και ξεχάστηκαν.

Η επιτυχία των αγώνων έδειξε τις ολοένα διευρυνόμενες ακρώρειες των δυνατοτήτων του Ελληνισμού. Αλλά τα στερνά δεν τίμησαν τα πρώτα.

Μας ανησυχεί η στασιμότητα των δημοσίων επενδύσεων. Μυωπικές ταμειακές λογικές μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια των 17 δισ. ευρώ του Γ΄ ΚΠΣ. Αν δεν προκηρυχθούν τα έργα και υπογραφούν οι συμβάσεις στους επόμενους 16 μήνες, θα χαθούν τα κονδύλια, χαθήκαμε κι εμείς.

Αδέλφια, σύντροφοι, κύριοι γρηγορείτε!

Ο ΕΝΙΣΤΑΜΕΝΟΣ


Σχολιάστε εδώ