Για 425 άτομα ζήτησε άρση απορρήτου η ΕΛ.ΑΣ.

Παρά την «κόντρα» της ΑΔΑΕ αλλά και των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που αρνούνται την παρακολούθηση συνδιαλέξεων, λόγω του υψηλού κόστους, οι αστυνομικές υπηρεσίες δεν εγκαταλείπουν την παρακολούθηση των 425 υπόπτων… Άνδρες και γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν γίνει «σκιά» τους και τους ακολουθούν σε κάθε τους κίνηση, καταγράφοντας τα κτίρια ή τους ανθρώπους που επισκέπτονται.

Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην παρακολούθηση 14 αντιεξουσιαστών από το χώρο των Εξαρχείων. Πέντε από αυτούς κρίθηκαν ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας και ένας εκτιμάται ότι έχει σχέση με τη Λαϊκή Επαναστατική Δράση, δηλαδή τις ομάδες που διεκδικούν τη διαδοχή της 17Ν και του ΕΛΑ. Οι υπόλοιποι οκτώ θεωρούνται ότι κινούν τα νήματα των μικροομάδων από τα Εξάρχεια, οι οποίες προκαλούν επεισόδια σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων, πυρπολούν τράπεζες και καταστρέφουν αυτοκίνητα. Εκείνο που προσπαθούν να αποδείξουν οι αστυνομικοί είναι η σύνδεσή τους με την ομάδα Μονάδες Αποσταθεροποίησης Τάξης, τρία μέλη της οποίας έχουν ήδη προφυλακιστεί…

Από τους υπόλοιπους 346 υπόπτους, για τους οποίους ζητήθηκε άρση του απορρήτου, τη μερίδα του λέοντος κατέχουν οι Πακιστανοί, από τους οποίους παρακολουθούνται συνολικά 112 άτομα! Στο στόχαστρο των αστυνομικών βρίσκονται κυρίως άτομα για τα οποία υπάρχει ενημέρωση από το FBI, τη CIA, τη Σκότλαντ Γιαρντ και τη Μοσάντ ότι μπορεί να συνδέονται με τη διεθνή τρομοκρατία. Για τον ίδιο λόγο βρίσκονται υπό παρακολούθηση 70 Ιρακινοί που βρίσκονται στη χώρα μας, ενώ στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών έχουν μπει ακόμη άλλα 34 άτομα αραβικής καταγωγής, από διάφορες χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Άλλοι 12 παρακολουθούμενοι προέρχονται από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και κυρίως την Τσετσενία, αφού υπάρχει σχετικό αίτημα της ρωσικής κυβέρνησης εδώ και δυόμισι χρόνια. Όμως, δεν φαίνεται να έχουν σχέση με τη διεθνή τρομοκρατία, αλλά με τους θυλάκους αντίστασης κατά των ρωσικών συμφερόντων.

Μεταξύ των υπόλοιπων υπόπτων,13 είναι Σκοπιανοί. Όμως, κυριαρχούν οι Αλβανοί που θεωρούνται ύποπτοι για θέματα εθνικής ασφάλειας! Συνολικά, σε αστυνομικό κλοιό βρίσκονται 105 άτομα που φέρονται ότι ανήκουν στην ομάδα Chemeriya ή συνεργάζονται με αυτήν. Η συγκεκριμένη ομάδα είναι μια από τις τρεις πτέρυγες του Αλβανικού Εθνικού Στρατού, που υπάρχουν πληροφορίες ότι δραστηριοποιείται στη Νότια Αλβανία και στη Βορειοδυτική Ελλάδα, με στόχο τον ένοπλο αγώνα, αν και όταν κριθεί απαραίτητο! Από τα στοιχεία που έχει συλλέξει η ΕΥΠ, προκύπτει ότι αυτοί που την αποτελούν είναι χωρισμένοι σε μικρές ομάδες των πέντε ή δέκα ατόμων, τα οποία συναντιούνται μυστικά σε κρυφές περιοχές όπου έχουν κρύψει τον οπλισμό τους. Στην καθημερινή τους ζωή, άλλοι εμφανίζονται ως εργαζόμενοι οικογενειάρχες κι άλλοι είναι παράνομοι.

Όσον αφορά στους 65 υπόπτους για συμμετοχή σε δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος, που ζητήθηκε η παρακολούθηση των συνομιλιών τους μέσω κινητών ή σταθερών τηλεφώνων και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, οι 30 είναι ελληνικής καταγωγής. Οι 2 είναι επιχειρηματίες με πλούσια δραστηριότητα στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και οι 28 θεωρούνται μέλη συμμοριών εκβιαστών και «νονών» της νύχτας. Από τους υπόλοιπους 35, οι 5 είναι Βούλγαροι, ύποπτοι για διασυνδέσεις με παραχαράκτες από την πατρίδα τους, 10 είναι Ρώσοι που φέρονται ως συνεργάτες κυκλωμάτων σωματεμπορίας, με θύματα κοπέλες που πέφτουν θύματα απαγωγής στην πατρίδα τους από μέλη της ρωσικής Μαφίας και άλλοι 4 είναι Κινέζοι, οι οποίοι φέρονται ως μέλη της οργάνωσης Τριάδες, που οργανώνουν μεταφορές λαθρομεταναστών συμπατριωτών τους και τους κρατούν αιχμάλωτους για να αναγκάσουν τις οικογένειές τους να πληρώσουν λύτρα!

Οι υπόλοιποι 14 είναι Ιταλοί που ζουν στην Ελλάδα και εκτιμάται ότι είναι τοποτηρητές των μαφιόζικων οργανώσεων Ντρανγκέντα, Καμόρα, Κόζα Νόστρα και Σάκρα Κορόνα Ουνιτά, που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας κυρίως στο λαθρεμπόριο τσιγάρων.


Σχολιάστε εδώ