Απόφυγε να προκαλέσει η Ντόρα

Ωστόσο βρήκε τρόπο να υπενθυμίσει πως, είτε εντός είτε εκτός της κυβέρνησης, παραμένει το αδιαφιλονίκητο νούμερο δύο της παράταξης. Επισκιάζοντας τους νόμιμους εκπροσώπους Βουλής και κυβέρνησης, Σούρλα και Τσιαρτσιώνη αντίστοιχα, κατάφερε να αποτελέσει το κεντρικό πρόσωπο του γιορτασμού. Φρόντισαν γι’ αυτό και οι πιστοί της που τη συνόδευαν (οι βουλευτές Μ. Παπαδόπουλος, Γ. Ιωαννίδης, Κ. Κιλτίδης, ο ευρωβουλευτής Γκλαβάκης, οι «γαλάζιοι» δήμαρχοι της περιοχής -όπως και ο της Λάρισας Τζανακούλης-, ο κομματικός βορειοελλαδάρχης Λεωνίδας Φάκας και ο διευθυντής του γραφείου της Δημήτρης Ζαφειριάδης. Μαζί της και ο πρώην βουλευτής Πιερίας Κάκκαλος, του οποίου η στενή σχέση με τον Γιώργο Σουφλιά φαίνεται πως αποτελεί παρελθόν.

Η Ντόρα ξεσήκωσε τους Πόντιους, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να στήσει στην Αθήνα μνημείο στη μνήμη των αγώνων του ποντιακού ελληνισμού, αλλά ξεσήκωσε και τους κατοίκους της Σιάτιστας και της περιοχής, σέρνοντας πρώτη τον χορό στις πλατείες των χωριών που επισκέφτηκε.

Βεβαίως, και παρά την πρόθεσή της να μη δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην κυβέρνηση, δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει πως οι θέσεις της για τα θέματα της αυτοδιοίκησης είναι σταθερές και δεδομένες και δεν αλλάζουν ανάλογα με το τι συμφέρει στην Α ή τη Β στιγμή, το τάδε ή το δείνα κόμμα. Η Ντόρα επιβεβαίωσε προς τους συνομιλητές της τη διαφωνία της προς την προωθούμενη εκλογή δημάρχου με 42% από την πρώτη Κυριακή. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί πως τις προσεχείς εβδομάδες θα φροντίσει να υπενθυμίσει με σαφήνεια αυτή της τη διαφωνία προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς αλλά και κομματικούς παράγοντες.

Η αρχή θα γίνει στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που θα συνέλθει στις 26 Αυγούστου. Εκεί η δήμαρχος Αθηναίων θα επαναλάβει την πρότασή της για την επανίδρυση του κράτους στην οποία δεν περιλαμβάνεται το 42%. Αντιθέτως προβλέπεται η άμεση εκλογή των περιφερειαρχών και των μελών των περιφερειακών συμβουλίων.


Σχολιάστε εδώ