OI ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ

Όλα είναι θέμα πρόβλεψης, πρόληψης και προγραμματισμού, με βάση πραγματικά στοιχεία που έχουν σχέση κυρίως με τις δυνατότητες των πλοίων, αλλά και με την ακεραιότητα και την εντιμότητα των αρμόδιων υπηρεσιών και εν προκειμένω με τη γνωστή Διεύθυνση Επιθεώρησης Πλοίων, η οποία πρέπει να ξέρει ανά πάσα στιγμή την κατάσταση του κάθε πλοίου, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει βούληση.

Δικαιολογίες, ότι δεν μπορούσε να προβλεφθεί η έκρηξη των τελευταίων ημερών, που έφτασε σε αύξηση 15% σε σχέση με την περυσινή κίνηση τουριστών μέσω του Πειραιά, δεν απαλλάσσουν τους αρμόδιους των ευθυνών τους. Γιατί θα έπρεπε να ανακοινωθεί αμέσως ο συγκεκριμένος αριθμός επιβατών που μπορούν να εξυπηρετήσουν τα πλοία.

Και βέβαια είναι αστείο το επιχείρημα που ακούμε να προβάλλεται συνεχώς, ότι πρώτιστο καθήκον είναι η διασφάλιση της ζωής των επιβατών. Μα αυτό είναι αυτονόητο. Είναι προϋπόθεση, δεν είναι ζητούμενο. Εκτός κι αν οι υπηρεσίες κλείνουν τα μάτια, οπότε πρέπει να ελέγξουν τις υπηρεσίες και όχι τα πλοία.

Έχοντας δεδομένο ποια είναι τα πλοία και ότι η αξιοπλοΐα τους είναι ηλεγμένη, γνωρίζεις και πόσος κόσμος μπορεί να μετακινηθεί.

Αυτά τα στοιχεία υπήρχαν πριν μπούμε στο καλοκαίρι; Και ποια ήταν, φίλε υπουργέ της Ναυτιλίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη;

Απλά πράγματα θα πείτε, και μόνο που στα απλά εδώ στην Ελλάδα πνιγόμαστε…

Και πάντα αυτός που πληρώνει είναι ο καημένος ο πολίτης που ούτε για ένα μπάνιο δεν είναι σίγουρος πότε θα φτάσει στον τόπο που έχει επιλέξει.

Τουλάχιστον η φετινή ταλαιπωρία θα γίνει μάθημα για του χρόνου;


Σχολιάστε εδώ