Σφράγισε το παγκάρι!

Η εισαγγελέας Κεφαλληνίας κυρία Αργύρη με μια αιφνιδιαστική ενέργεια, την Πέμπτη σφράγισε τα παγκάρια της Μονής του Αγίου Γερασίμου. Η απόφαση της κυρίας Εισαγγελέως, εν όψει της μεθαυριανής πανήγυρης του πολιούχου του νησιού, είναι κρίσιμη αλλά και πολύ σημαντική.

Ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδων αιφνιδιάσθηκε και πανικόβλητος, αναλογιζόμενος τις συνέπειες και τις επιπτώσεις που θα έχει μια καταμέτρηση παρουσία υπεύθυνων και έγκριτων προσώπων, των χρημάτων που ρίχνουν οι πιστοί στο παγκάρι, προσπάθησε να εμποδίσει το σφράγισμα. Στη Μονή έφθασαν οι δικηγόροι της Μητρόπολης, που όμως δεν κατάφεραν ν’ αλλάξουν τη γνώμη της εισαγγελέως κυρίας Αργύρη, η οποία επέμεινε και τελικά σφράγισε τα παγκάρια!

Βεβαίως, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η εισαγγελική παρέμβαση, να είχε προλάβει την εισαγγελέα ο Μητροπολίτης κ. Σπυρίδων, αν υιοθετούσε, ανταποκρινόταν στο αίτημα του κεφαλονίτικου λαού για διαφάνεια και έσπευδε να δηλώσει ότι στο εξής η καταμέτρηση θα γίνεται από εκπροσώπους των αρχών και των κατοίκων, όπως και η δημοπρασία όλων των τιμαλφών (αφιερωμάτων), που τόσα χρόνια είναι παντελώς άγνωστο πού πάνε…

Επομένως ας μην τα έχει ο Δεσπότης με την Εισαγγελέα, η οποία δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να υλοποιήσει το αίτημα των κατοίκων της νήσου. Με τον εαυτό του και τους συμβούλους του να τα βάλει, που τον παραπλανούσαν ότι δεν πρόκειται τίποτα να συμβεί. Και ιδού τώρα το τι ανοίγει… Άλλωστε η κυρία Αργύρη είχε δώσει σαφέστατα το στίγμα της, με την έρευνα που διέταξε από την πρώτη στιγμή που τούτη η εφημερίδα και ο εκδότης της από κανάλια κατήγγειλε το χωρίς διαφανείς διαδικασίες ξεπούλημα ακινήτων που ανήκαν σε Μονές, μοναστήρια και κληροδοτήματα.

Άλλωστε υπάρχει ακόμη το θέμα της απάτης με τα 187.000.000 του Κοργιαλένειου Ιδρύματος που… χάθηκαν και αναμένονται εξελίξεις, ίσως δυσάρεστες για τον κ. Σπυρίδωνα.

Για το σφράγισμα του παγκαριού ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον Μητροπολίτη ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος έχει προβληματισθεί, θεωρώντας ότι η εισαγγελική ενέργεια θίγει το Αυτοδιοίκητο της Εκκλησίας και θέτει το ερώτημα τι θα γίνει αν σε κάθε ιερό ναό εισαγγελείς αρχίζουν να σφραγίζουν τα παγκάρια.

Η απάντηση θα μπορούσε να είναι ότι τι το κακό, όταν τέτοιες ενέργειες στηρίζουν τη διαφάνεια και αποτρέπουν το κλέψιμο.

Πέραν βεβαίως ότι οι ευθύνες για την ενέργεια της εισαγγελέως της Κεφαλονιάς βαραίνουν και την ηγεσία της Εκκλησίας που γνώριζε τι συμβαίνει στην Κεφαλονιά, γνώριζε τις αντιδράσεις του κόσμου, και ΚΩΦΕΥΕ, προφανώς για να μη δυσαρεστήσει τον, φιλικό προς τον Αρχιεπίσκοπο, Μητροπολίτη…

Θορυβημένος και ανήσυχος για τις εξελίξεις αλλά και για το γεγονός ότι το σφράγισμα των παγκαριών είναι ένα ράπισμα για τον Δεσπότη και στη μεθαυριανή λιτανεία θα προσέλθει -αν πάει βέβαια- με κατεβασμένο το ύφος και το κύρος, είχε καλέσει ο κ. Σπυρίδων σε σύσκεψη στη Μητρόπολη τοπικούς παράγοντες, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται και ποιες πρέπει να είναι οι αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σπυρίδων έχει καταπέσει, είναι πολύ σκεπτικός και δεν αποκλείεται, λένε άτομα που συζητούν μαζί του, να παραιτηθεί!


Σχολιάστε εδώ