Οργιάζει η τουρκική προπαγάνδα στις ΗΠΑ

Το τελευταίο, κινούμενο και από άλλους λόγους, ισορροπίας εξουσιών μεταξύ εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας, επέβαλε δραστικό εμπάργκο στην πώληση όπλων στην Τουρκία.

Προκαλεί θλίψη η ανατροπή που έχει συντελεσθεί εις βάρος της ελληνικής πλευράς ακόμη και στο Κογκρέσο, ως αποτέλεσμα της ολέθριας πολιτικής του Σχεδίου Ανάν. Οι φίλοι της Ελλάδος, γερουσιαστές και βουλευτές, προσκλήθηκαν από την ίδια την Ελλάδα να εγκρίνουν ψήφισμα υπέρ του Σχεδίου Ανάν! Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο δύσκολο είναι σήμερα να επανορθωθούν τα πράγματα, όταν μάλιστα η επίσημη ελληνική πλευρά παραμένει εγκλωβισμένη στο Σχέδιο Ανάν. Είναι προφανές ότι το τουρκικό λόμπι, που έχει την υποστήριξη της επίσημης αμερικανικής πολιτικής και έχει συμμαχήσει επιπλέον με το εβραϊκό λόμπι, δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες για να κινηθεί άνετα στον αμερικανικό χώρο, προσφεύγοντας και στις γνωστές μεθόδους του μπακσίς.

Προκάλεσε κατάπληξη στην απληροφόρητη κοινή γνώμη των ΗΠΑ το σκάνδαλο που απεκάλυψε την περασμένη εβδομάδα, με μεγάλους τίτλους, το αμερικανικό περιοδικό «Vanity Fair». Επίσημη μεταφράστρια εμπιστευτικών συνομιλιών του FBI, απεκάλυψε ότι ο γερουσιαστής του Ιλινόις και πρόεδρος της Γερουσίας Ντένις Χάστερτ δωροδοκήθηκε από τους Τούρκους. Μια από τις υπηρεσίες που προσέφερε ως αντάλλαγμα ήταν το θάψιμο της αποφάσεως που αναμενόταν να εγκρίνει το αμερικανικό Κογκρέσο για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Το Αμερικανικό Ίδρυμα Διατλαντικών Σχέσεων German Marshall Fund είναι από τους σημαντικότερους αγωγούς της τουρκικής προπαγάνδας στις ΗΠΑ

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «KIBRIS» απεκάλυψε στην έκδοσή της της 1.6.2005 ότι πίσω από την πρόσφατη επίσκεψη 7 συμβούλων αμερικανών γερουσιαστών στα κατεχόμενα βρίσκεται το αμερικανικό ίδρυμα German Marshall Fund. Αυτό οργάνωσε και χρηματοδότησε την επίσκεψή τους. Ειδικότερα το παράρτημά του, που ιδρύθηκε πρόσφατα στην Άγκυρα.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο διευθυντής του παραρτήματος Σουάτ Κινικλίογλου. Ο ίδιος ανέφερε ότι το παράρτημα της Άγκυρας έχει ως στόχο «να ενισχύσει τη θέση και τον ρόλο της Τουρκίας στις διατλαντικές σχέσεις και τις επαφές μεταξύ αμερικανών και ευρωπαίων δημοσιογράφων, πολιτικών και μελών ερευνητικών ινστιτούτων και δεξαμενών σκέψεως (think tanks)».

To German Marshall Fund οργάνωσε τον περασμένο χρόνο επίσκεψη στην Ουάσινγκτον τουρκικής αντιπροσωπείας, για να παρουσιάσει την τουρκική θέση για το Σχέδιο Ανάν. Για τον σκοπό αυτό διευθετήθηκαν συναντήσεις και συζητήσεις με αμερικανικά κέντρα, ειδικούς εμπειρογνώμονες και δημοσιογράφους.

Επίσης το ίδιο ίδρυμα οργάνωσε και χρηματοδότησε επίσκεψη στην Κύπρο της δημοσιογράφου Alex Taraninio, η οποία δημοσίευσε στη συνέχεια ένα άκρως φιλοτουρκικό άρθρο στην «International Herald Tribune», με κύριο στόχο την προβολή του ψευδοκράτους ως «ισοτίμου» μέρους και τη «νομιμότητα» των πτήσεων από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Τι κάνει η ελληνική πλευρά;

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται ως ένας από τους χορηγούς και χρηματοδότες του German Marshall Fund. Ως εδώ δεν υπάρχει τίποτε το επιλήψιμο. Τι γίνεται όμως με τα προγράμματα και τις δραστηριότητές του; Είναι δυνατόν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να εμπλέκεται σ’ ένα ίδρυμα, οι δραστηριότητες του οποίου περιλαμβάνουν παράνομες επισκέψεις επίσημων αμερικανικών αντιπροσωπειών στην κατεχόμενη Κύπρο και γενικά προωθούν το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος; Η ελληνική πλευρά, εξαιτίας της ίδιας της πολιτικής της, θέτει τον εαυτό της σε μειονεκτική θέση. Πώς είναι δυνατόν να αντιμετωπίσει την τουρκική προπαγάνδα στις ΗΠΑ, η οποία έχει ως σημαία το Σχέδιο Ανάν, όταν η ίδια παραμένει εγκλωβισμένη στην πολιτική του Σχεδίου Ανάν. Όταν ο τοπικός εκπρόσωπος, π.χ. στην Ελλάδα του German Marshall Fund, το ΕΛΙΑΜΕΠ, εξακολουθεί να υποστηρίζει και να προπαγανδίζει το Σχέδιο Ανάν; Όταν εμείς οι ίδιοι δένουμε τα χέρια των φίλων μας και υποστηρικτών μας στις ΗΠΑ;


Σχολιάστε εδώ