Καβγάς για την υγεία
Μάζεψε λοιπόν πληροφορίες και υλικό και κάρφωσε τον Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος έχει καταφέρει να αποκτήσει τον χαρακτηρισμό του πετυχημένου, χωρίς ομολογουμένως να μπορέσει να εξασφαλίσει χρήματα και να εκτελέσει μεγάλα έργα στον τομέα της Υγείας. (Όταν δεν υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση, αρκούν μερικές ψιλοδιευθετήσεις και ένας καλός σχεδιασμός, για να υπάρξουν κάποια αποτελέσματα και να δημιουργηθεί η εντύπωση πως κάτι συνταρακτικό συμβαίνει).
Στην πολιτική, όμως, με π… δεν βάφονται αβγά κι έτσι ο Βενιζέλος κατάφερε εύκολα να ανακαλύψει αφορμές για αντιπολίτευση «τύπου κατσαρίδας». (Παρόμοια δηλαδή με αυτήν που ασκούσε η Νέα Δημοκρατία, όταν έκανε πρώτης προτεραιότητας ζήτημα την κατσαρίδα που βρέθηκε σε ένα νοσοκομείο κατά τη διάρκεια επίσκεψης κλιμακίου της).
Με μικρή προσπάθεια, ο Βαγγέλης βρήκε τις αφορμές που ήθελε. Κάτι ένα κρούσμα ψώρας, κάτι η σαλμονέλα κάπου αλλού, κάτι οι ουρές στα εξωτερικά ιατρεία, κάτι μερικά ράντζα, κάτι οι χρόνιες ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, κάτι η λογική κοσμοσυρροή στα κέντρα υγείας των τουριστικών περιοχών και το σκηνικό στήθηκε.
• Ο Κακλαμάνης αντέδρασε με οργίλο ύφος, απαντώντας -ως συνήθως- με αιχμές για τα έργα και τις ημέρες της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ ειδικά για το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» (το κόσμημα -όπως το χαρακτήρισε- της υγείας που δυσλειτουργεί), ο διοικητής του Β ΠΕΣΥΠ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, προσπάθησε να απαντήσει όχι ως υπηρεσιακός παράγοντας, αλλά ως εν δυνάμει πολιτικός που αναμάσησε τα τετριμμένα των κυβερνητικών ισχυρισμών.
Ο Βενιζέλος απαξίωσε να ανταπαντήσει στα όσα υποστήριξε ο Βαρτζόπουλος, δείχνοντας με τον τρόπο του πως ξέρει να επιλέγει τους αντιπάλους του και πως αγνοεί τους… μικρούς υπηρεσιακούς που το παίζουν μεγάλοι.
• Στον χορό μπήκε και ο Γιάννης Μαγκριώτης, που με δική του ερώτηση, αφού καταγράφει αναλυτικότερα τα κενά και τα προβλήματα του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» (τεράστια κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό και απουσία ακόμη και κανονισμού λειτουργίας), επικρίνει εκ νέου την πολιτική και το έργο του Νικήτα Κακλαμάνη. «Η αναμονή για να κάνει κάποιος ασθενής στεφανιαιογραφία έχει φθάσει σήμερα ενάμισι-δύο χρόνια» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ερώτησή του ο κ. Μαγκριώτης, ενώ επισημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη αναμονή στο τμήμα των επειγόντων περιστατικών, την οποία αποδίδει στην έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
«Πρόβλημα παρατηρείται και κατά τη διάρκεια εφημερίας στο νοσοκομείο, κυρίως στην καρδιολογική κλινική, όπου η πληρότητα της κλινικής, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του νοσοκομείου, φθάνει έως 150%, με αποτέλεσμα τη ”διασπορά” των περιστατικών σε άλλες κλινικές, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για τους ίδιους τους αρρώστους, γιατί δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό για να τους φροντίσει» καταλήγει στην ερώτησή του ο κ. Μαγκριώτης.