Η Ντόρα… φρενάρει τον ανασχηματισμό!

Ο πρωθυπουργός, λένε οι πολύ καλές πληροφορίες μας από αξιόπιστες πηγές, είναι πολύ θυμωμένος με τα περί συμφωνίας που έχει με την Ντόρα για την ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών, και τα οποία διοχετεύουν ακόμη και βουλευτές που πρόσκεινται σ’ αυτήν.

Ο Καραμανλής, κατά τις ίδιες πηγές, λέει ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια συμφωνία και ουδέποτε έχει δεσμευθεί ή υποσχεθεί στη δήμαρχο Αθηνών ότι θα μπει στην κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας το υπουργείο του κ. Μολυβιάτη.

Άνθρωποι που γνωρίζουν πώς ενεργεί ο Καραμανλής, συμφωνούν ότι ποτέ δεν αποκαλύπτει τις προθέσεις του, κατά τις συζητήσεις που έχει. Ενδεχομένως να αφήνει τον συνομιλητή του να νομίζει ότι συμφώνησε, αλλά ποτέ δεν εκφράζεται με κατηγορηματικότητα.

Λένε, λοιπόν, ότι μη θέλοντας αυτήν τη στιγμή να ανοίξει ένα μέτωπο με την οικογένεια Μητσοτάκη, δίνοντας στην κυρία Μπακογιάννη ένα άλλο υπουργείο, π.χ. το Πολιτισμού ή το Παιδείας, που ασφαλώς δεν είναι της ακτινοβολίας του υπουργείου Εξωτερικών, με το οποίο φτιάχνει κανείς τα διεθνή στηρίγματά του και τις φιλίες…, αποφεύγει να κάνει και την οποιαδήποτε κίνηση ανασχηματισμού, παρότι υπάρχει ανάγκη κάποιων αλλαγών, όπως και ενίσχυση κάποιων τομέων με νέο αίμα.

Έτσι όλα δείχνουν ότι, αν δεν έχουμε κάποιον αιφνιδιασμό, ο ανασχηματισμός πάει για αργά, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, και η Ντόρα είναι αναγκασμένη να περιμένει, εκτός και αν θυμώσει κι αυτή και περάσει σε αντεπίθεση, επιλέγοντας να παραμείνει στον δήμο και την επόμενη τετραετία, και σηκώσει στο ανάκτορο της πλατείας Κοτζιά σημαία ευκαιρίας.

Μόνο, που μια τέτοια επιλογή, ως συνέπεια πιθανότατα θα έχει να κλείσει ο κύκλος της ως πολιτικού, γιατί η ηλικία της, μετά τόσα χρόνια, δεν θα της επιτρέπει να δώσει κάτι το νέο…

Άλλωστε, ακόμη κι αν μπει στην κυβέρνηση, παίρνοντας το υπουργείο Εξωτερικών, δεν σημαίνει ότι θα έχει έρθει η ώρα να ηγηθεί. Γιατί, με απλή λογική, αν ο Καραμανλής μείνει οκτώ χρόνια στην εξουσία, τότε πάλι το 2012 είναι μακριά για την Ντόρα για να παίξει στη μετα-Καραμανλή εποχή. Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι νέο μπορεί να έχει εμφανισθεί στη σκηνή, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς στους υπολογισμούς του ότι η καραμανλική ομάδα δηλώνει πως το κόμμα δεν θα φύγει από καραμανλικά χέρια και αυτό πρέπει να το μετράει η Ντόρα.

Ένας ακόμη λόγος που αποτρέπει τον Καραμανλή να βάλει την Ντόρα στην κυβέρνηση είναι ο… φόβος ότι θα δημιουργήσει πόλο συσπείρωσης αντιηγετικό και γενικά όλων όσων έχουν παράπονα από τον πρωθυπουργό ότι δεν τους αξιοποιεί ή έχουν κόντρα με υπουργό που έχουν αντίπαλο στην περιοχή τους. Είναι κάτι που φαίνεται ότι ο Καραμανλής μετράει και για την είσοδο του Αντώνη Σαμαρά στην κυβέρνηση.

Έτσι έχουν τα πράγματα και βέβαια όλα εξαρτώνται από τους τελικούς σχεδιασμούς του Καραμανλή.


Σχολιάστε εδώ