Πατρινά Και Άλλα…

# Η Πάτρα έχει καταντήσει το σταυροδρόμι των ναρκωτικών. Πριν από μερικές μέρες η Αστυνομία προχώρησε στην εκρίζωση μίας εκ των μεγαλύτερων σε έκταση φυτειών ινδικής κάνναβης. Μάλιστα ένας από τους συλληφθέντες καλλιεργούσε 600 δενδρύλλια.

# Το ότι ο Δημήτρης Αϊβαλής μίλησε δεν είναι είδηση. Το ότι δηλώνει, όμως, πως δεν τον ενδιαφέρει η νομαρχία Αχαΐας είναι θέμα. Μάλιστα διευκρίνισε ότι είναι «δημότης Πατρέων». Να θεωρήσουμε δηλαδή ότι ενδιαφέρεται για το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου της αχαϊκής πρωτεύουσας;

# Όλα είναι πιθανά. Ωστόσο, το ζήτημα δεν είναι τι θέλει αυτός, αλλά τι έχει αποφασίσει η Ρηγίλλης. Και οι πληροφορίες λένε ότι ο Μεϊμαράκης θέλει και πάλι τον Φλωράτο υποψήφιο δήμαρχο στην Πάτρα. Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι ήδη ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε το θέμα με τον Κώστα Καραμανλή και η υπόθεση έχει οριστικά κλείσει. Τώρα αν ρωτήσανε τον… «αεροπόρο» ή μιλήσανε με τον… «κοντό», δεν ξέρω.

# Διάβασα ένα παραπολιτικό (;) σχόλιο σε στήλη μεγάλης τοπικής εφημερίδας και ένιωσα ρίγη συγκινήσεως για τον τετραπέρατο αλλά και τόσο δραστήριο διοικητή του Καραμανδανείου. Λοιπόν, το παραθέτω προκειμένου να δουν οι κυβερνητικοί παράγοντες και να θαυμάσουν τους ανθρώπους που τοποθέτησαν σε θέσεις-κλειδιά. Γράφει η εφημερίδα: «Στην κυριολεξία έχει γίνει ʽʽτσιμπούριʼʼ στον γραμματέα του υπουργείου Υγείας ο διοικητής του Καραμανδανείου, Νικόλαος Κοτσώνης, στην προσπάθειά του να διεκδικήσει όσα περισσότερα γίνεται για το νοσοκομείο. Μάλιστα φέρεται ο γενικός να του είπε: ʽʽΚαι μόνο με το πάθος με το οποίο διεκδικείς θα φροντίσω να στο ικανοποιήσω” (εννοεί το αίτημα)». Και συνεχίζει ο σχολιαστής: «Η αθόρυβη, συνεπής και συστηματική εργασία είναι χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου νοσοκομείου που ξεκινάει από τον διοικητή και καταλήγει στον τελευταίο εργαζόμενο».

# Λοιπόν, αυτά που είπε ο γραμματέας του υπουργείου Υγείας στον κ. Κοτσώνη ποιος τα είπε στον δημοσιογράφο; Και αν τα είπε ο ίδιος ο διοικητής, αυτό σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με το ύφος που θέλει ο Καραμανλής να έχουν οι άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας. Το θέμα είναι για γέλια… Γιατί δεν έκανε κάτι περισσότερο από το χρέος του ο κ. διοικητής. Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που τον πληρώνει το έρμο κράτος. Σεμνάαα…

# Μάθαμε ότι ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχει ως συμβούλους κάποιους διπλοθεσίτες, για να μην πούμε πολυθεσίτες. Κάποιο πουλάκι μού είπε και ονόματα. Αλλά δεν θα ήθελα να προλάβω τον πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών, Απόστολο Βουλδή, ο οποίος είμαι σίγουρος ότι θα διερευνήσει το όλο θέμα.

# Βασίλης Ζέρβας, δήμαρχος Ρίου, είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να είναι και πάλι υποψήφιος. Κάποιοι, όμως, μιλάνε για εκ νέου εμπλοκή του στα δημοτικά. Μάλιστα έχει καταστρώσει και σχέδιο για το πώς θα το παρουσιάσει. Το σενάριο που έφτασε στα αφτιά μας λέει ότι ο κ. Ζέρβας θα επικαλεστεί τον λαό της περιοχής. Θα τον παρουσιάζει ικέτη. Του στυλ: «Μη μας αφήνεις μόνους. Εσένα θέλουμε. Μείνε κοντά μας, ηγέτη μας»… και άλλα παρόμοια.

# Εμείς το είχαμε επισημάνει για τα δείπνα και τα έξοδα… παραστάσεως στην Πολιτιστική. Τώρα το θέμα έφτασε και στα κανάλια… Καμιά τσιπούρα περισσεύει, παιδιά;


Σχολιάστε εδώ