Πάνε για μαλλί και… κουρεύονται διαρκώς

Αναφερόμαστε, βέβαια, στην εμμονή τους να μιλούν με δημοσιογράφους, διαρρέοντας τη μισή εβδομάδα πως προσκάλεσαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη και πως αυτός αποδέχθηκε την πρόσκληση και την άλλη μισή πως τελικά ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή η έλευσή του στην πόλη.

Το πρώτο κρούσμα προέκυψε πριν από έναν περίπου μήνα, όταν ο γραμματέας της Νομαρχιακής Τσαβδαρίδης χωρίς να ρωτήσει κανέναν έστειλε επιστολή στον Παπανδρέου, με την οποία τον καλούσε στη Θεσσαλονίκη. Την επόμενη μέρα η συγκεκριμένη πληροφορία διέρρευσε σε όλον τον Τύπο ως απόφαση του προέδρου.

Τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου και το επιτελείο του, ορθώς ποιούντες, απέρριψαν τη συγκεκριμένη πρόταση, σκεπτόμενοι ότι δεν είχε να συνεισφέρει τίποτα ουσιαστικό μια άνευ λόγου επίσκεψη στη συμπρωτεύουσα στα μέσα Ιούνη, όταν μάλιστα δεκάδες σοβαρά θέματα απασχολούσαν την κεντρική πολιτική επικαιρότητα.

Όμως το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού και οι εν λόγω, που δεν φημίζονται για τη σοφία τους, προχώρησαν σε δεύτερο κρούσμα. Πρόσφατα διέρρευσαν την πληροφορία ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη δύο φορές μέσα στον Σεπτέμβριο, στις 3 και στις 16 του μήνα, επιχειρώντας «κυκλωτική κίνηση» (sic) στον Καραμανλή, που θα βρεθεί στην πόλη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου.

Και αυτή η δήθεν «σοφή πολιτικά σκέψη» των δύο ηγετών του τοπικού ΠΑΣΟΚ, που σερβιρίστηκε στον τοπικό Τύπο ως τετελεσμένο γεγονός, απορρίφθηκε από το γραφείο του προέδρου.

Από τη δική τους πλευρά, οι δημοσιογράφοι, προκειμένου να διαφυλάξουν τους εαυτούς τους, μιλούν για ακύρωση της τελευταίας στιγμής, αφήνοντας αιχμές για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ πως αγνοεί την πόλη και τους πολίτες της.

Το τρίτο κρούσμα είναι προ των πυλών. Μέρες τώρα διαρρέουν στον Τύπο ότι έχουν αποφασίσει το πρόγραμμα του προέδρου για τη ΔΕΘ και το έχουν συμφωνήσει μαζί του.

Φοβούμαστε ότι το τελικό πρόγραμμα του Παπανδρέου για μία ακόμα φορά θα τους διαψεύσει και θα τους εκθέσει.

Το κακό, όμως, είναι ότι θα εκθέσει και τον ίδιο τον Γιώργο που θα φανεί στα μάτια των πολλών, στους οποίους έχουν υποσχεθεί πως «θα τον πάνε», πως τους αγνοεί.

Ας τους εξηγήσει πώς παίζεται το παιχνίδι με τον Τύπο και ας τους πείσει πως δεν χρειάζεται όταν σου τηλεφωνεί κάποιος δημοσιογράφος να του λες «είπα στον πρόεδρο» και άλλα παρόμοια, γιατί με την ασχετοσύνη και τη μεγαλομανία τους δεν εκθέτουν μόνο τους εαυτούς τους, αλλά πρωτίστως τον ίδιο τον αρχηγό τους. Εκτός και αν είναι αυτό που θέλουν…


Σχολιάστε εδώ