Ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ συνέταιρος του Πανταγιά!

Οι ύμνοι όμως είναι μόνο για τους οπαδούς, διότι τα κεντρικά στελέχη των κομμάτων μπορεί να έχουν και επιχειρηματική συνεργασία, όπως συμβαίνει στην εταιρεία «Polity», στην οποία συνυπάρχουν όχι μόνο ο σύμβουλος του τέως πρωθυπουργού Γιώργος Πανταγιάς, ως διευθύνων σύμβουλος, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωάννης Οικονόμου, στη θέση του αντιπρόεδρου! Την ύπαρξη της εταιρείας αποκάλυψε το «Π» στις «Τυπολογίες», χωρίς όμως να γνωρίζει την προηγούμενη ιδιότητα του Ι. Οικονόμου. Τα αντανακλαστικά όμως ορισμένων αναγνωστών της εφημερίδας αποκάλυψαν ορισμένα πράγματα για την ιστορία του Ι. Οικονόμου, που λίγους μήνες μετά τις εκλογές συνέστησε εταιρεία πολιτικών συμβούλων με το πρωτοκλασάτο στέλεχος του αντίπαλου κόμματος! Ο Ι. Οικονόμου διατέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ πριν από 5 χρόνια, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Ήταν υποψήφιος στη Φθιώτιδα δύο φορές, αλλά απέτυχε.

Είχε καλές σχέσεις, μέχρι πρότινος, με τον πρωθυπουργό. Ήταν το αγαπημένο του παιδί, έλεγαν χαρακτηριστικά, αλλά κάτι συνέβη, άγνωστο τι, και οι σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου πάγωσαν έκτοτε και δεν υπάρχει καμία πρόσβαση. Ίσως λόγω Σταϊκούρα, που είναι το Νο 2 στο πρωθυπουργικό επιτελείο. Αντιθέτως έχει καλή επικοινωνία με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο.

Μπορεί να σταθεί με άνεση απέναντι σε οποιαδήποτε πολιτική συζήτηση, με άποψη που εντυπωσιάζει και ξέρει καλά να την υπερασπίζεται, λένε όσοι τον γνωρίζουν.

Ο ίδιος φέρεται να απαντά για την «Polity» πως δεν είναι πολιτική υπόθεση, αλλά απλώς μια εργασία, ενώ πολλοί αναρωτιούνταν γιατί παραιτήθηκε από την προηγούμενη δουλειά του, χωρίς να παίρνουν απάντηση. Η εμπλοκή του στην «Polity» δεν ήταν γνωστή, αλλά στη συνέχεια διασταυρώθηκαν οι πληροφορίες που πρόσφεραν οι αναγνώστες του «Π» με όσα ήξεραν και οι βουλευτές και κυριολεκτικά πέσαμε από τα σύννεφα.

Η συνεργασία με τον Πανταγιά εικάζεται ότι θα έχει, εκτός των άλλων, σχέση με την είσοδο της «POLITY» στον χώρο της ΝΔ και γενικά της κυβέρνησης (χωρίς εξουσία ο κ. Πανταγιάς δεν κάνει…) για την ανάληψη ερευνών και προγραμμάτων επικοινωνίας, ιδιαίτερα τώρα που είναι πρόσφορη εποχή, εν όψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών και πολλοί υποψήφιοι θα ήθελαν δημοσκοπήσεις, αλλά και επικοινωνιακή στρατηγική. Και ένας πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, που ακόμη και σήμερα θεωρείται επιτυχημένος, είναι σίγουρο ότι έχει πολλές προσβάσεις και φιλίες στη ΝΔ.

Υπενθυμίζεται πως η «Polity» έχει στους σκοπούς της την «επιστημονική παροχή συμβουλών και υπηρεσιών στους τομείς οργάνωσης, αναδιοργάνωσης, διαχείρισης, ελέγχου και εφαρμογών τεχνολογίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης» όπως και την «έρευνα και ανάπτυξη επιχειρηματικών δράσεων», τη «διεξαγωγή μελετών σκοπιμότητας, εκπόνηση business plan και marketing plan», την «αγορά χρόνου στα ΜΜΕ» κ.ά.

Το μετοχικό κεφάλαιο είναι ύψους 200.000 ευρώ και στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν ακόμη οι Ιωάννης Σουλελές, επιχειρηματίας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, οι Ευθύμιος Τσώνας, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος, και Γεωργία Σουλελέ, ψυχολόγος.


Σχολιάστε εδώ