Κόλπο Βουλγάρων για να αγοράζουν… τζάμπα πανάκριβα αυτοκίνητα…

Το «κόλπο» ήρθε στο φως όταν ένας επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη δέχτηκε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα από κάποιον άγνωστο, ο οποίος του αποκάλυψε ότι θα έβρισκε την πολυτελέστατη Μερσεντές του, η οποία είχε κλαπεί λίγες μέρες πριν, έξω από ένα σπίτι στο Πανόραμα, όπου είχε πάει για επίσκεψη.

Ο επιχειρηματίας τα έχασε όταν βρήκε εντελώς λεηλατημένο το πανάκριβο αυτοκίνητο. Οι κλέφτες είχαν δράσει με μελετημένες κινήσεις… Προφανώς άρπαξαν το αυτοκίνητο με γερανό και το μετέφεραν σε ασφαλές σημείο, όπου «δούλεψαν» με την ησυχία τους. Είναι τόσο μεγάλες οι ικανότητές τους, ώστε κατάφεραν να αποσυνδέσουν τον συναγερμό και να αφαιρέσουν τη μηχανή! Στη συνέχεια, έβγαλαν τα λάστιχα, τα ντυμένα με δέρμα καθίσματα, το ταμπλό, το CD, ακόμη και τους… λεβιέδες και το τιμόνι!

Λίγες μέρες αργότερα, ένας άντρας που μιλούσε σπαστά ελληνικά με βαριά προφορά πλησίασε τον επιχειρηματία, είπε ότι είδε τον σκελετό της Μερσεντές σε ένα συνεργείο και προσφέρθηκε να την… αγοράσει! Όπως είπε, θα πλήρωνε λιγότερα απ’ όσα για ένα πολύ φτηνότερο αυτοκίνητο και θα έβαζε εξαρτήματα από παλιότερο μοντέλο.

Ο επιχειρηματίας κάτι υποψιάστηκε κι αρνήθηκε να πουλήσει το αυτοκίνητο. Την ίδια κιόλας μέρα ενημέρωσε την Ασφάλεια, από την οποία πληροφορήθηκε ότι είχαν καταγραφεί άλλα δέκα περίεργα περιστατικά λεηλασίας αυτοκινήτων τον τελευταίο καιρό. Τα περισσότερα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα στις Σέρρες, την Καβάλα και τη Δράμα και όλα ήταν Μερσεντές, BMW, Λαντ Ρόβερ ή άλλες πανάκριβες μάρκες. Όπως εξακριβώθηκε αργότερα, οι ιδιοκτήτες είχαν πουλήσει τα απομεινάρια, που έτσι κι αλλιώς τους ήταν άχρηστα, για να βγάλουν λίγα από τα «σπασμένα»!

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι αγοραστές που εμφανίστηκαν ήταν Βούλγαροι, που μιλούσαν πολύ καλά ελληνικά! Ήταν μέλη της σπείρας που παίρνει το αυτοκίνητο και το απογυμνώνει από τα εξαρτήματά του. Μετά αγοράζει το σασί για «ψίχουλα» και ξαναφορτώνει τα κλεμμένα εξαρτήματα! Έτσι, διαθέτει ένα πολυτελέστατο αυτοκίνητο, νόμιμα αγορασμένο με την τιμή ενός… σαράβαλου!

Τα πολυτελή αυτοκίνητα διοχετεύονται στις διψασμένες αγορές της Ανατολικής Ευρώπης ή της Μέσης Ανατολής, όπου πουλιούνται σε τιμές λίγο χαμηλότερες από την πραγματική τους αξία. Αν, βέβαια, ο ιδιοκτήτης δεν δεχτεί να πουλήσει τον «σκελετό», οι Βούλγαροι δεν… χολοσκάνε. Κρατούν τα εξαρτήματα και τα πουλάνε για… ανταλλακτικά, που κι έτσι τους αποφέρουν κέρδος!

Με τον τρόπο αυτόν το κύκλωμα -που δρα και σε άλλες χώρες- βγάζει καθημερινά εκατομμύρια ευρώ! Το σημαντικό είναι ότι η μεταβίβαση του αυτοκινήτου έχει γίνει απολύτως νόμιμα κι έτσι κανείς δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει «κλεμμένο»!

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο δρουν οι βούλγαροι «επιστήμονες» της κλοπής αυτοκινήτων είναι λίγο πιο ριψοκίνδυνος, αλλά εξίσου αποδοτικός: κλέβουν το μεγάλης αξίας αυτοκίνητο και επικοινωνούν αμέσως με τον ιδιοκτήτη του, στον οποίο λένε χωρίς περιστροφές:

«Το αυτοκίνητό σου δεν θα το ξαναδείς, έτσι κι αλλιώς… Σου προτείνουμε να σου δώσουμε ένα ποσό, για να δηλώσεις την κλοπή ύστερα από μία εβδομάδα. Έτσι θα μπορέσουμε να το βγάλουμε από τα σύνορα. Αν δεχτείς, θα πάρεις το ποσό που σου δίνουμε και τα χρήματα της ασφάλειας. Θα είσαι και εσύ καλυμμένος και εμείς»!

Τα περισσότερα θύματα δέχονται αδιαμαρτύρητα, αφού θεωρούν ότι δεν πρόκειται να ξαναβρούν το αυτοκίνητο, ενώ είναι βέβαιο ότι και η ασφαλιστική εταιρεία δεν θα καλύψει ολόκληρη την αξία του! Έτσι, δίνουν τη συγκατάθεσή τους. Φυσικά, δεν υπάρχουν καταγγελίες για τέτοιου είδους «προτάσεις»…


Σχολιάστε εδώ