Καταδικάζουν την κρατική τρομοκρατία 416 πολίτες

Αυτό υπογραμμίζουν σε ανακοίνωση-διαμαρτυρία για τα «μέτρα» που σχεδιάζουν να πάρουν οι ισχυροί της Γης, με αφορμή την πάταξη της τρομοκρατίας, 416 πολίτες που δηλώνουν ότι αρνούνται την ομηρία της ανθρωπότητας για οποιονδήποτε λόγο. Στη διαμαρτυρία τους οι 416 πολίτες αναφέρουν επίσης:

Σε έναν πλανήτη όπου κάθε δύο λεπτά ένα παιδί πεθαίνει από την πείνα, οφείλουμε να αναζητήσουμε τρόπους υπεράσπισης της ανθρώπινης ζωής. Κι ακόμα, οφείλουμε να υπερασπιστούμε με τον πιο έντονο και αποφασιστικό τρόπο τα ανθρωπιστικά ιδεώδη, που αυτά και μόνο εξασφαλίζουν το αύριο όλων μας: την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ανεξαρτησία και την ειρήνη. Ερμηνεύουμε, αλλά δεν συγχωρούμε τις απεγνωσμένες ενέργειες των εθελοντών αυτοκτονίας που συμπαρασύρουν στο θάνατο αθώους. Οι νεκροί του Λονδίνου, της Μαδρίτης και της Νέας Υόρκης δεν θα φέρουν πίσω τους νεκρούς της Βαγδάτης, της Φαλούτζα και της Γάζας. Ούτε τα νεκρά παιδιά του Μπεσλάν ισοφαρίζουν τα νεκρά παιδιά της Τσετσενίας.

Αρνούμαστε τα νέα μέτρα, γιατί αρνούμαστε να σωπάσουμε. Ο φαύλος κύκλος του αίματος πρέπει να σπάσει. Κι αυτό δεν θα γίνει, όσο οι ισχυροί της Γης ανακυκλώνουν τον τρόμο, επιστρατεύοντας κάθε φορά νέα μέσα.

Ανάμεσα στους υπογράφοντες είναι:

Μανώλης Γλέζος, Αλαβάνος Γιάννης, πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλευρομάγειρος Δημήτρης, αντιστράτηγος ε.α., Ανδρεαδάκης Γιώργος, αρχιτέκτονας, Βασιλικόπουλος Λεωνίδας, αντιστασιακός, Δαρδανός Γιώργος, εκδότης, Δαφέρμος Ολύμπιος, εκπαιδευτικός, Δραγασάκης Γιάννης, βουλευτής, Δρίτσας Θοδωρής, δημοτικός συμβ. Πειραιά, Καρακώστα Εύη, νομαρχιακός σύμβ. Πειραιά, Κοροβέσης Περικλής, συγγραφέας, Κωχ Μαρίζα, καλλιτέχνις, Λαφαζάνης Παναγιώτης, πρ. βουλευτής, Μαρκάτος Σταύρος, αντινομάρχης Πειραιά, Μικρούτσικος Θάνος, συνθέτης, Ρήγος Άλκης, πανεπιστημιακός, Χατζημιχάλης Κωστής, πανεπιστημιακός, Χατζούδης Νέστωρ, γεν. γραμματέας Δήμου Γαλατσίου, Χελάκης Γιώργος, δημοσιογράφος, Χουντής Νίκος, γραμματέας ΣΥΝ κ.ά.


Σχολιάστε εδώ