Θα κλείσει οριστικά η γέφυρα Αργοστολίου…

Στις εξαιρέσεις ο βουλευτής του νομού, Πέτρος Αλιβιζάτος, που κατέθεσε την πλήρη μελέτη που έχει κάνει το Πανεπιστήμιο της Πάτρας για τον περιφερειακό δρόμο της γέφυρας και την κατασκευή του κόμβου Πετριά, έργα τα οποία θα επιτρέψουν να κλείσει οριστικά.

Το σοβαρό αυτό πρόβλημα απασχόλησε την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης καθώς και την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο εκδότης της εφημερίδας μας, Μάκης Κουρής, ενημερώθηκαν ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Παυλόπουλος, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βουλγαράκης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού κ. Ζαχόπουλος.

Επίσης, έγιναν συνεννοήσεις με το υπουργείο Δημόσιων Έργων, ώστε να υπάρξει επίσπευση της χρηματοδότησης των έργων, κάτι που φαίνεται ότι είναι πιθανό να γίνει ίσως και μέσα στην εβδομάδα.

Θα πρέπει ακόμη να σημειώσουμε το συνεχές ενδιαφέρον του δημάρχου Αργοστολίου, Μάκη Φόρτε, που, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι έτοιμος να πάρει πρωτοβουλίες σε περίπτωση που κάποια από τις αρχές δείξει την παραμικρή ολιγωρία… Όπως αποκαλύφθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε, στην αστυνομία αλλά και σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες υπάρχουν όλα τα έγγραφα που αφορούν το κλείσιμο της γέφυρας και μάλιστα ορισμένα από αυτά είχαν και ημερομηνία Ιουλίου 2005, γεγονός που δείχνει αδιαφορία από την πλευρά των αστυνομικών αρχών.

Με βάση το κλίμα πάντως που έχει δημιουργηθεί την τελευταία εβδομάδα, φαίνεται ότι το κλείσιμο της γέφυρας είναι οριστικό και επ’ αόριστον. Βασικός στόχος όλων όσοι σέβονται την ιστορία του νησιού φαίνεται να είναι η ολοκλήρωση των έργων για τον περιφερειακό δρόμο και την παράκαμψη της γέφυρας, η πεζοδρόμηση και η φωταγώγησή της, όπως και του μνημείου (της κολόνας) που βρίσκεται στη μέση της διαδρομής και η ανάδειξή της σε τουριστικό πόλο όχι μόνο της πόλης του Αργοστολίου, αλλά και ολόκληρου του νησιού.


Σχολιάστε εδώ