Η Ντόρα στην Παναγία Σουμελά

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά», Γιώργος Τανιμανίδης, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και επί πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης, επέλεξε να καλέσει την Ντόρα Μπακογιάννη στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου στον χώρο της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο, όπου παραδοσιακά συγκεντρώνονται χιλιάδες Έλληνες ποντιακής καταγωγής για να τιμήσουν την προστάτιδά τους. Η δήμαρχος Αθηναίων με χαρά αποδέχθηκε την πρόσκληση, παρά την ταλαιπωρία που εμπεριέχει. Βλέπετε, η εν αναμονή υπουργός Εξωτερικών θα πρέπει να ετοιμάζεται για τα νέα της καθήκοντα…

Μαθαίνω πως οι Πόντιοι θα ζητήσουν την υπόσχεσή της να συνδράμει στην επιδίωξή τους να αναστυλωθεί και να λειτουργήσει ξανά -ύστερα από δεκαετίες εγκατάλειψης- η εκκλησία-σύμβολο του ποντιακού Ελληνισμού που βρίσκεται στα βουνά της Τραπεζούντας. Θα ενδώσει, ξεκινώντας τις υποσχέσεις, πριν ακόμη αναλάβει; Ας ξέρει, πάντως, τη γνωστή ποντιακή παροιμία που λέει: «Σε άγιο, σε παιδί και σε Πόντιο μην τάξεις…».

•· Αφού θα χάσει που θα χάσει τον Δεκαπενταύγουστο, η Ντόρα Μπακογιάννη, με την ευκαιρία της παραμονής της στην περιοχή, αποδέχθηκε και την πρόσκληση του δημάρχου της Σιάτιστας να επισκεφθεί την πόλη των παραδοσιακών γουναράδων και να μιλήσει στην πρώτη σύναξη των απανταχού Σιατιστινών. Μάλιστα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να την ανακηρύξει επίτιμη δημότισσα (ξύπνιοι οι γουναράδες).


Σχολιάστε εδώ